Salam, blog ini diwujudkan bagi menjawab segala keraguan, kekusutan dan sejarah peristiwa paling kontroversi pada tahun 1998. Hanya yang benar lagi benar berpaksikan hujah dan bukti bagi menentang segala hipokrasi, pembohongan insan munafik Anwar Bin Ibrahim. Yang hak tetap hak yang batil akan lebur. Hanya kuasa Allah yang akan menentukan di mana kita berada.
DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT, KITA HARUS BERANI BERSUARA bagi menentukan di mana kedudukan pemimpin kita samaada di singgahsana atau dicantas di mahkamah dunia.

SAMA-SAMALAH KITA MEMANJATKAN DOA AGAR KEBENARAN DIDATANGKAN DENGAN KADAR YANG SEGERA OLEH ALLAH S.W.T BAGI MENYELAMATKAN BUMI MALAYSIA DARI PENGKHIANAT NEGARA....

SALAM PERJUANGAN DARI UMMI HAFILDA BINTI ALI

Wednesday, December 15, 2010

KEPALA HOTAK MELAYU KATA KATA SI PENDERHAKA

Kepala hotak (otak ) Melayu, itu adalah kata-kata si Al jiburin dalam majlis penutup perhimpunan pkr baru-baru ni
 apa guna jadi melayu kalau setakat jadi tukang sapu.
Apa jenis manusia diaorang ni, KENAPA ORANG -ORANG MELAYU TAK MARAH BANGSA SENDIRI DIHINA DEK PERAKUS PERAKUS YG GILA KUASA, KENAPA ORANG MELAYU TAK KEJAR DENGAN PENYAPU KAT MUKA DIAORANG NI,KERANA MENGHINA BANGSA SENDIRI TERUTAMA SITUKANG TUKANG SAPU.

Apakah situkang tukang sapu ni mahu ditakdirkan diri mereka sebagai tukang sapu, kalau semua manusia berangan nak rampas Putrajaya , semua berangan nak jadi PM , sampah sarap sape nak sapu.Kalau semua nak jadi penipu nak jadi pengkhianat, nak jadi penderhaka, nak jadi pemfitnah , nak jadi peliwat,nak jadi barua Yahudi,so APA JADI PADA NEGARA? KIAMAT KECIL LAH, SEMUA NANTI DIBAHAM DEK TSUNAMI .HARAMJADAH PUNYA MELAYU.

Sebab itulah timbul konsep berzakat, si kaya membantu si miskin melalui pengeluaran zakat.Jangan di hina bangsa sendiri yg merempat, mereka harus dibela segera. Masa kau jadi menteri kewangan selama 7 tahun apa kau buat, negeri kelahiran kau sendiri iaitu pulau pinang apa pembanguanan bangsa dan ummah yg kau perjuangkan, orang melayu disana tertinggal dalam segala aspek kehidupan, kalau pergi di kg nelayan di batu ferinnggi sedih tengok, berapa ramai anak melayu jadi mat rempit jalananan .7 tahun satu tempoh yg agak lama bahkan kalau kau pemimpin yg hebat sepatutnya kau dah melahirkan paling kurang pun 1000 jutawan melayu di pulau pinang bukan setakat jadi waiter atau waitress di hotel-hotel 5 bintang.Sedangkan kau punya segala kuasa untuk majukan anak bangsa tapi apa kau buat arahkan timbalan gabenor dato murad supaya transfer 2 billion ke luar negara pada 20 akaun induk termasuk kroni-kroni kau ketika itu dan kekasih awal dan akhir shamsidar taharin.semua termaktub dalam pengakuan bersumpah Dato murad sehingga tak pasal-pasal mencatit sejarah msia timbalan gabenor kepenjara , semua kerana perbuatan syaitan dan nafsu rakus kau tu.So pooooooooorah, tak payah nak ajar orang memimpin, masa kau diberi kuasa , kau khianati anak bangsa.Mujurlah surat aku keluar kalau tak kau lah firaun yg membaham semua, firaun tu kau bukan mahathir.Azmin pun bukan main lagi berapi-rapi cakap perangi ketuanan melayu,sampai kesemua sultan bangkit bersuara menyatakan kemurkaan baginda,azmin tu faham ke apa dia cakap tu, ke sebab dah sedut bau si hantu sampai otak kepala pun dah naik buntu.Kau punya biasiswa dari mana, kau kaya raya hari ni mcm mana ? Akan ku bentangkan hujah-hujah dibawah nanti.Berapa banyak keistimewaan yg kau dah sapu masa di puncak sebagai orang melayu? Berapa banyak anak bangsa yg kau dan anwar dah majukan? 100 astranout, 1000 jutawan, 100 bangunan kepunyaan melayu, hampeh.kocek sendiri yg penuh adalah. Masalahnya kau cakap berdegar degar ada ke kakak kakak kau tu  kau tolong bantu,aku tak payah lah dan tak kisah sebab kau dah buang, pakcik makcik kau yang susah kau ada ke bertanya khabar atau hantar duit bulan mcm pak cik isa, cik lamah cik yem ada ke?Diaorang kan susah. so tak usah berangan nak jadi juara rakyat kalau keluarga sendiri dipinggirkan. Mak sendiri tel 10 x satu hari pun tak angkat kadang-kadang sampai berminggu terpaksa suruh abang lain sms pulak, dan kalau kau tel balik pun kat mak kenapa kau mesti marah dia ?Kau boleh tanya pulak dengan nada marah, Yg mak dok tel-tel min kenapa, tak tau ke min ni yang berhormat sibuk, anak lain tak ada ke?Macam tu ke cara kau handle mak yang dah tua dah uzur , mcm tu ke kau nak jadi pemimpin rakyat dan negara, pooooorah.

Kalau kita anak yang baik, yang hebat, even kalau tengah jumpa Obama sekalipun, panggilan mak lebih penting dari segala-galanya.At one time office keadilan depan rumah mak je , ada ke kau jengah dia sehari sekali ke, seminggu sekali ke, sebulan sekali ke ada, hampeh, mak tengah siram pokok nampak kau lalu siap lambai lagi, ada kau kesah, nak berhenti, semata-mata kau angin masa tu mak sokong aku, apa punya anak , mak pun kau nak heret dalam kancah politik kotor kau, berapa tahun kau tak pijak rumah, even masa mak sakit, tapi kau memang plastik, ibarat anjing terkepit, tuhan maha kaya, bila kau kena hukuman penjara 18 bulan kerana bagi keterangan palsu, lepas jamin pandai pulak kau berlari balik cari mak cium lutut menangis-nangis siap suruh mak mandikan bunga tolak bala,siapa yg derhaka,bila ada problem melutut bagai nak gila menangis-nangis mintak mak tolong buat solat hajat tiap malam, ibu tetap ibu betapa jahat pun anak yg pernah dilahirkan, atau betapa kecewa dan hancur sekalipun perasaannya terhadap anak itu, namun kasih ibu memang suci, kasih sepanjang zaman,kasih abadi.Ingin benar melihat anak-anaknya berjaya, berbaik-baik dan beriman serta berkasih sayang.Namun ibu juga tak mampu menolak takdir.Ibuku seoarang yg tabah, yg kuat sebab itu Allah memberinya ujian yg cukup hebat.Semoga Allah memberi jutaan rahmat di atas kesabarannya menghadapi ujian yg cukup hebat ini.

Dah lama aku diam membisu seribu bahasa selama 12 tahun walau pun aku dihina di fitnah  dengan begitu dahsyat dek sikap kesetanan kau dan bos aljuburin kau tu. Aku sabar je ibarat lilin membakar diri demi agamaku, bangsaku dan negara ku yg tercinta., dengan harapan kau akan balik kepangkal jalan,bertaubat nasuha, basuh taik taik diseluruh badan dan kembali kepangkuan keluarga seadanya.Lama aku sabar min, tapi makin hari makin lama kau semakin melampau kalau aku sorang je yg kau sesah masih tak pe aku percaya satu hari nanti tuhan akan balas, tapi dosa-dosa kau memfitnah aku sehingga sanggup bawak saksi palsu yg makan babi yg mengaku murtad tak kan aku ampun dunia akhirat, kecuali kau memohon maaf secara terbuka Kalau tak sama-sama buat sumpah laknat Aku cabar Jangan sedap mulut kau je fitnah orang demi nak menutup kemungkaran diri..Dengan orang kau boleh temberanglah tapi adik beradik ipar duai tau semua kerja kotor yang kau buat atas muka bumi ni, hidup dah macam tak bertuhan,tak de rasa sekelumat berdosa langsung , pelik lah aku bila kau bercampur dengan aljuburin ni, aku tak perlu iban ke, dayak ke, sakai ke untuk jadi saksi palsu aku, adik beradik dan ipar duai serta mak boleh cakap siapa kau yg sebenarnya.so masyarakat nilaikan lah di mana kehebatan, kekuatan atau kejahilan azmin yang al konon bakal jadi TPM Msia yg termuda, pooooooorah.

Mana aku tak bengkek, dah lah imej aku tercalar dengan teruk sekali dek fitnah kau selama ni, bak kata anuar shaari pembunuhan karektor keatas ummi telah berlaku sejak 1997 lagi oleh anwar dan azmin, sekarang kau dgn setan tua tu yg rumah kata pergi, KUBUR KATA MARI-MARI JOIN THE CLUB JADI HANTU RAYA tu ada hati nak PERANGI KETUANAN MELAYU PULAK NAK HAPUSKAN HAK HAK ISTIMEWA ORANG-ORANG MELAYU PULAK.Banyak cantik muka kau. Menggigil aku dengar maklumlah aku ni berjiwa patriotik, pantang dato nenek moyang aku bila ada bangsa sendiri yang cuba dihina, ditindas,diperlekehkan dan dipersenda sebegitu hina didepan kaum kaum lain.Too much, too much , dah melampau, kalau di China kau dua ekor ni dah lama di hukum mati kerana mengkhianati negara. Bahkan dalam Islam pun apabila berlaku penderhakaan yg melampau dan ketara keatas tampuk kepimpinan kecuali peminpin itu zalim dan tersasar jauh dari landasan dan hukum hakam Islam ,kecuali pemimpin yg baik maka kita tidak harus menentangnya tetapi berhak menegurnya secara berhemah sekiranya terdapat beberapa unsur-unsur kejahilan ilmu dan sikap.Sabda rasululah lagi, apabila seorang sahabatnya bertanya , apakah hukumnya seorang yg menderhaka kepada seorang pemimpin yg baik dan adil , maka jawab rasululah, PENGGAL LAH KEPALANYA, Berfikirlah anda semua, dari zaman Mahathir sampai ke zaman najib tak habis habis jadi pengkhianat, pendusta, pemfitnah dan penderhaka semata-mata kau dua ekor hilang kuasa, hilang glamour berangan nak jadi menteri.MCM GILA TALAK DIBUATNYA BILA TAK DAPAT BERKUASA LAGI. Beli lah cermin besar besar kat rumah tengok rupa tu ada ong tak cina kata(tuah ) jadi PM n TPM, kalau tak pergi mandi bunga taik ayam 44 kuntum buang sial, kot-kot dapat pulak lepas tu, sebab kau orang banyak taik yg bersepai, jadi bunga pun kerna bunga taik ayam jugak baru ada ong.Betul tak wahai penyokong-penyokongku? Cadangan yg bernaskan, kah kah kah kak kiah , kak timah, kak joyah ketawa terbahak-bahak sambil minum kopi.

Siapa kau nak bercakap nak hapuskan hak istimewa orang melayu, ungrateful, tak tau kenang budi , kau pegi belajar kat amerika tu, duit sape, kalau bukan duit mara, ada ke arwah abah mampu nak hantar, jawapannya tidakkan, so itu semua kan termasuk dalam hak istimewa org melayu dek kerana biasiswa yg ditawarkan,itulah pertama kali kau mcm beruk tunggal dapat main salji. Jadi bila bercakap tu, pikir lah dulu pakai akal jangan pakai pungkok,sampai menghiris hati orang melayu.APA JADI KALAU TAK DE ANAK MELAYU YG DITAWARKAN BIASISWA DARI DULU KELUAR NEGERI, kau pun tak mimpi lah nak hidup senang lenang hari ni.  Bila kau dgn situa setan tu berkuasa, oh kita kekalkan ketuanan melayu, sebab apa? sebab kau dua ekor jadi tuan -tuan besar kat kementerian kewangan masa tu dok menyapu habis lot-lot saham peruntukan bumiputera, ibarat cerita P.Ramlee, satu untuk kau, satu untuk aku, satu untuk kekasih awal dan akhirku, shamsidar taharin, dua untuk kau, dua untuk aku dan dua untuk kekasihku shamsidar taharin, begitulah seterusnya 3 untuk kau tiga untuk aku.........jadi bila dah tak berkuasa tak dapat songlap jadi gila babi dok sondol sana sini, Rakyat menanti kedudukan lapuran SPRM yg dibuat oleh anuar shaari keatas lot-lot saham diatas nama kau dan pompuan tu, so harap-harap keadilan berpaksi dibumi nyata,dan pihak sprm dapat mengumumkan kepada rakyat yg ternanti-nanti.

Kalau aljuburin dah menyampah sangat dengan orang melayu, hinggakan ORANG MELAYU NAK DI KEPALA HOTAKKAN, punya kurang ajarnya bahasa yg digunakan, satu pennghinaan yg melampau keatas orang melayu terutamanya mereka yg susah dan berpendapatan rendah sehingga nak menghapuskan hak istimewa orang melayu,saya cadangkan esok pagi-pagi pegi je pejabat pendaftaran negara , lagi pun dah tak de kerja nak menyalak dalam parlimen lagi maklumlah dah kena gantung 6 bulan pegi tukar nama dari anwar ibrahim tukar jadi TIGER STONE, sebab kat amerika ada TIGER WOOD  (rimau kayu ha ha ha) selera eksotik, selera anwar lagi bombastik tanya Nalla lagi pun dia kan asyik nak membaham orang je mcm hari ni tengok gaya dia mengamuk kat parlimen mcm rimau lapar, tapi dia ni kita bagi rimau batu lah sebab hati dia dah keras mcm batu.kah kah kak kiah buat lawak pulak.
Min .oh min cuba kau duduk sorang-sorang, tinggalkan dunia dalam 3 hari atau 7 hari, just fokus munajat pada Allah, jangan jumpa sesiapa, tel matikan, , buat sunat taubat banyak -banyak, selawat banyak-banyak,istifar banyak-banyak,zikir kan zikir yg paling dikasihi allah iaitu subhanaullah, walhamdulilah , wa la ila ha ill lau lah, waulah hu akhbar, wala hau la wala kuwa ta illa, bil lah hil a liy yil azim , sekali baca fadilatnya seumpama 100,000x pahala dan baca ayatul kursi sekali duduk 170x selama sejam setengah, baca doa akashah yg cukup hebat untuk taubat dan segala masalah, doa haikal kalau kononnya kau teraniaya dan yasin 3x setiap hari, pohon -pohon pada allah bagi hidayah kalau kami ni semua jahat, mcm dr m, mcm pm, mcm saiful, mcm aku mintak allah hukum dengan kadar yg segera, tapi dalam masa yg sama kalau kau yg berdosa mintak Allah bagi hidayah supaya bertaubat balik pangkal jalan dan pisahkan dengan sisetan tua tu

Min tak de sebab aku nak dengki atau khianat kalau kau nak jadi pemimpin, bahkan akulah orang yg paling bangga mencanangkan sana sini sebagai kempen manager untuk kau bertanding dengan syarat bertaubatlah, tinggalkan semua dosa-dosa yg melampau, tinggalkan lah si munafik tu, bersihkan diri, bersihkan hati,jadilah pemimpin Islam yg disegani, kau ada karisma sebagai pemimpin cuma dah tersalah mazhab tapi pintu taubat masih terbuka luas min , masih tak terlambat, mungkin kalau kau buat mcm zahid tubuhkan parti baru pun aku tak kisah, janji jangan berpartikan ketua yang nabi tak mengaku umat,tinggalkan sikap suka memfitnah jadilah pemimpin berjuara rakyat yg sebenarnya, tak payah dok cari silap orang kecuali kalau melampaui batas melanggari norma-norma hukum hakam islam, di mana sahaja rakyat ditimpa musibah kau sampai dulu mcm kapten saver, kapten penyelamat, banjir ke , tsunami ke, rumah terbakar ke, anak kena rogol n bunuh ke apa sahaja bencana kau sampai dulu bawak doktor, bawak ubat, bawak makanan segala keperluan mcm Mukriz Mahathir selalu buat, tak payah menyalak sana sini, rakyat tau nilai sape buat kerja, sape buat aniaya.

Anyway apa pun terpulang pada u min, up to u, sebagai adik still berharap ada ruang cahaya iman dalam jiwa u.But if u still buat segala kemungkaran dan kerosakan pada agama,pembohongan kepada  bangsa dan kehancuran pada negara di atas mukabumi yang bertuah ni min aku harus dan wajib menentang,maaf perjuangan harus diteruskan. Nabi Noh pun biarkan anaknya mati karam didepan mata nya, so sapelah aku nak menahan sabar yg berpanjangan, dah 12 tahun dah satu tempoh yg terlalu lama untuk menguji kesabaran aku sebagai manusia, so dah sampai masanya kalau kau tak berubah , maaflah i have to proceed, PERJUANGAN MENENTANG KEMUNGKARAN.
(JGN LUPA BAGI PENGUNJUNG BARU BLOG INI BACA TAJUK PERJUANGAN MENENTANG KEMUNGKARAN INSAN MUNAFIK) salam , jutaan t kasih kepada semua penyokong -penyokong tegar saya, ha ha maaf gurau ya, kepada yg menyampah yg meluat tak dapek akak nak nolong, ontok-ontok jo lah. assalammualaikum moga allah merahmati anda semua, RAMAI-RAMAI KITA SEMUA BUAT SOLAT HAJAT TANPA HENTI, BUKAN SAHAJA UNTUK NEGARA TAPI BUAT ADIK SAIFUL JUGA KESIAN DIA terutama ayah dia dapat bayangkan betapa hancur hati seorang ayah anaknya diperlakukan sedemikian rupa .Wahai azizah apa perasaanmu kalau perkara yg sama diperlakukan oleh setan lain pada anak tunggal lelakimu yg bernama ihsan, dimana nilai keibuanmu.? Sekalipun kau sayang setengah mati pada suami durjana tapi jangan sampai mempersendakan Allah swt dan menipu bangsa.WAHAI AZMIN , ANWAR, DAN AZIZAH INSAFLAH , INGATLAH KITA BOLEH MENIPU BERBILLION-BILLION MANUSIA DISELURUH DUNIA , TAPI KITA TAK BOLEH MENIPU ALLAH YG SATU. ALLAH MAHA MENGETAHUI,ALLAH MAHA MELIHAT, ALLAH MAHA MENDENGAR DOA-DOA INSAN YG TERANIAYA TIADA HIJAB DIANTARA LANGIT DAN BUMI. INGATLAH TAKUTLAH PADA ALLAH.DAN DOA-DOA KAMI YG DIZALIMI. AMIN YA ROB BAL A LAMIN. ASSALAMMUALAIKUM.
Maaflah kalau bahasa agak keras dan brutal, maklumlah penderitaan jiwa n maruah diri yg tercemar dek fitnah dan tipu muslihat serta teori konspirasi kotor mereka selama 12 tahun.Semangat Tun Teja dah masuk  kot, sorry maaf .Relax lah beb, ni bukan surat pada Perdana Menteri, tapi surat dari hati,yg hancur luluh berkecai menyembah bumi, dah berapa juta air mata pun tak tau lah, berbaldi-baldi. So pls faham, soal-soal teknikal tu bawak bertenang , mcm org pegi peranglah bila musuh dah menjelma semula depan mata, tak sempat pun nak nak guna teknik apa, main buran je janji lepas peluru kena sasaran, betul tak?

364 comments:

1 – 200 of 364   Newer›   Newest»
ieda said...

salam..
saya suka dgn keberanian ummi menegakkan kebenaran.tapi gunakanlah bahasa yg sedap dibaca.jangan samakan taraf ummi dgn mereka.

Wak Jengkol said...

Salam ziarah kak umi..

Wah sekarang dah maju selangkah..kali penulisan dalam fakta berperanggan.

Wak ada satu permintaan iaitu dengan meletakan senarai bloglist dalam blog kak umi ni..baru la ia nampak lengkap..

apa2 pun do it slowly..

Wasalam

Wak J
http://ulatdankulat.blogspot.com

Muhammad Azli Shukri said...

kupas yang berani dan tegas!

yat said...

umi...

ayat tu 'slow2' sikit, kalo x nanti orng ckp setaraf cam 'mereka'..lgpun kak umi pompuan, lemah lembut, tapi kena tegas...

apa2 pun, pohon maaf dipinta dari kak umi, masa anwar dulu tu saya baru msk uni, memng kata2 keji dan nista jek saya hentam kak umi dek sebab terpengaruh ngan lahanat tu!!!! memng dia berjaya membuatkan kami mahasiswa time tu menganggap umi perempuan hina, serupa sundal la dulu saya pikir...

apa2 pun, syukur la tuhan bukak mata hati ni dapat tau mana batil dan mana hak...teruskan perjuangan kak umi

yat said...

wak, kak umi x reti lg tu, tgh belajar 'blogspot for dummy' haha

Anonymous said...

aku boleh paham kenapa ummi berbahasa camni... dah 12 tahun memendam perasaan bebb. HANGINN!!

JoeZuax said...

Hahahaha Simple But Perfect ! keh keh keh

Bontot said...

Azmin ala si Tenggang rupanyer.
simpati kepada seorang ibu.

Wak Jengkol said...

Salam ziarah lagi..

Betul tu Yat..apa2 pun kena bljr slow2..wak rasa ramai otai2 blogger yg sudi nk beri tunjuk ajar..hihih..apa2 pun penulisan kak ummi mmg best.. bang nuar n bang min bace sure panas tonkeng..jgn bagi chance..hentam sampai lumat

Juhari said...

Umi tolonglah kawal bahasa U sikit.Tak perlu menggunakan bahasa kasar untuk menyampaikan maksud yang terpendam.

Contohi bahasa Tun Dr. Mahathir. Mesejnya selalu sampai kepada sasarannya.

Anonymous said...

SALAM UMI,
SAYA KAGUM DENGAN PENDEDAHAN UMI. TAPI SAYA PINTA UMI TAK PERLU SEBUTLAH SOAL PERGESERAN ADIK-BERADIK. ITU MAKNANYA KITA PEKUNG SENDIRI UMI. TAK SERONOK NAK TAHU TENTANG MASALAH DALAMAN KELUARGA SENDIRI. UMI DEDAHKAN PENYELEWENGAN MEREKA DAH CUKUP. ITU YG PEMBACA NAK TAHU.

MASMERAH

Wak Jengkol said...

Releks ar..bg chance kak umi lepas geram dulu..tgh syok berblog nih hahaha..layannn

Anonymous said...

"Wanita tergantung pada rambutnya, otaknya menggelegak dalam periuk. Balasan wanita yang tidak menutup auratnya (rambut)"

AMS@MASAI said...

Kita faham kenapa Ummi berbahasa begitu..
Kita pun kalau tengah emosi atau marah memang itulah ayat yang kita rasa sesuai...orang lain pasti faham...
Syabas kepada Ummi kerana membantu menjelaskan lagi tentang siapa 3A yang sebenarnya.

Anonymous said...

biarlah Ummi dengan style penulisan dia... janji maksud sampai... kalau dgn ibu sendiri boleh diperlakukan sebegitu, apatah lagi rakyat jelata?

mus said...

SAYA SUKA CARA BEGINI KERANA KETEGASANNYA... TUN MAHATHIR CARA TERSENDIRI..UMMI CARA TERSENDIRI...ADA YG SUKA ADA YG TIDAK....SEBAB JIKA UMMI NAK UBAH CARA AKAN MEMBANTUTKAN LUAHAN HATINYA NANTI...BIARKAN LUAHANNYA KELUAR SECARA SEMULAJADI...ITULAH YG DINAMAKAN TERYS-TERANG DAN TELUS...TAK PAYAH NAK HIPOKRIT...YG PENTING CERITANYA...

HHalem said...

Ummi,
Tahniah. You will go down the history lane that the women who safe millions of soul from Dajal & Pengkhianat Melayu. Pahala nya tak terkira.

Pengkhianat Melayu sekarang telah berkawan rapat dengan Kafir Komunis DAP. Keep on fighting and exposing.

Kepada kekawan Wak dan Yat, relax la dulu sbb Ummi tengah lepas geram tu. Biaq pi dulu sbb terpendam dah 12 tahun. Bukan 12 hari. Kaedah dan style penulisan dan susunan, itu Ummi punya cara. Memang Original.

Kalu terus cantik dan molek dan professional, kita tau memang ada orang tolong buat. Atau pun ada orang tolong tulis. Ini nampak Original. Tak gitu geng:-)

Frm HHalem

HHalem said...

Kelas gitu Mus:-)

Frn HHalem

Noor Faiza said...

I second Hhalem, syabas dan tahniah Ummi Srikandi7!

Guys, tolonglah letak diri kita i tempat Ummi, baca posting dari yang pertama. Sure kita faham kesiksaan jiwa Srikandi7. Chill..

Adam said...

Anwar aljuburi buat ceramah sana sini crita kisah 1998 dia kena pukul,kena bogel dan mcm mcm lagilah tapi anwar tak penah crita dan BERSUMPAH yg dia tidak meliwat azizan....so kpd penjilat tegar cuba fahamkan apa yg anwar crita kemudian nilaikan sendiri...bnyk crita putar belit tuk mengelirukan rakyat...sebagai penjenayah adakah pihak polis perlu pilih kasih?? ooo kununn anwar masa tu TPM so kene layan VIP'poorahh!! anwar berjaya buat rakyat marah pada PDRM setiap siri ceramahnya kerana crita dia dipukul...bab BERSUMPAH yg dia tidak meliwat itu blom ada crita lagi ekekek...anwar raja temberang anugerah tuhan.

AKU PEDULI APA @ APA said...

Salam Umi,
Bila bila rasa ingin berpadu tenaga menentang si Mungkar ini saya bersedia di Bkt Antarabangsa.

Salam

Anonymous said...

sabo ummi. tau ummi nak lepaskan prasaan terbenam 12 thn. tapi lagi elok kalau ummi cerita prasaan ummi thn 98 dulu. kupas satu2. saya ada abg yg karektor lebih kurang mcm azmin ni. lembut2 sket. org yg lembut2 ni karektor dia mmg mcm tu. kalau ckp madang nak menang. semua benda dia buat prasan betul. org lain semua salah. kalau tak sokong dia, jadi musuh.

kg sagil

mthago said...

Salam ummie,

TERUSKAN....KEEP ON WRITING

JGN TERKESAN DGN KOMEN ORG YANG TAK FAHAM APA YG UMMIE LALUI SELAMA NI. DORANG TAU KOMEN JE, TAPI TAU APA RASA ORG YG ALLAH GUNAKAN UTK SELAMATKAN KEADAAN. Perit. Jerih. Huuhh..cukup susah.

Pasal yg memberi komen pasal tudung tu. Bukan cara mcm tu nak mengajak kebaikan. Ajak dgn kebaikan dan berhikmah. Allah suruh kita mengajak kebaikan dgn berhikmah. Banyak memberi kebaikan berbanding berita sebaliknya. NI tidak terus pandai bagi warnig je..suspected ni orang yg berlagak alim yakni org PAS. Perasan bagus krn konon perjuangkan islam konon. Takyah tunjuk alim la...org PAS ni lebih buruk dari org UMNO lagi rkn guna agama untuk dapat dunia (KUASA dan HARTA). Org UMNO dia rasa rendah diri bab agama dan tak guna agama untuk dpt kuasa. Org PAS ni kibir besar. Rupa agama, cakap agama tapi hati sama mcm org lain2 nak dunia. Kalau tak masakan sanggup jilat ludah sendiri (Bersekongkol dgn DAP) yg menentang negara islam.

Bagus bertudung dan amal agama dgn betul. Tapi fitnah utk agama bg yg bertudung, tapi HIPOKRIT mcm wan azizah.

Orang yg tak bertudung tapi berusaha amal agama terutama 5 rukun islam (yg merupakan asas agama islam) lebih baik drpd orang bertudung tapi gunakan agama untuk dapat dunia.

Org PAS tadi tu belajar dari nik aziz la suka cakap ikut sedap hati tanpa ada kefahaman ilmu agama yg betul..

http://mthago.wordpress.com/2010/12/14/lim-kit-siang-perdana-menteri-malaysia/

RaSh said...

Salam Umi, cukup 3 bulan Blog Umi dibuka. Saya cadangkan kita buat satu perhimpunan ( with permit - di one of any stadium - terurus sikit ) untuk memberi sokongan kepada perjuangan yang Umi mulakan. Harap-harap ramai membantu.

Wak Jengkol said...

salam ziarah lg kali ke3..

Harap kak umi still simpan lagi surat hangat 19 mukasurat, yg telah membuatkn al-juburi (mat sabu yg kata) tersungkur. Diharap juga agar ia dapat dipublishkan kepada umum sebagai sumber rujukan utk org mcm wak..al maklumlah masa 1997/98 wak masih bersekolah lg..kesian tertinggal banyak bas nih..

karlozpaco said...

Wa agak heran nape xde anjing2 pembangkang menyalak kat blog u ya Mi?Kalau kat blog2 yg pro gomen pheh diaorg punya menyalak membelasah penulis blog tu bagai nak rak!Mrk jer yg suci org lain semua haprak!Anyway Umi keep up ur good work to save the nation from DAJJAL.Se x lg FOR THOSE ABOUT TO REVEAL THE TRUTH WE MALAYSIAN HARD ROCKERS SALUTE U UMI HAFILDA!

Wak Jengkol said...

Lembu-lembu pakatan skrg tgh sibuk betulkan kepala paip bang nuar yang tengah 'leaking' skrg ni...tunggu je beberapa hr lg...menyalak mcm anjing gila la dia org tu..

Hapuskan ANWAR!! said...

Hi ummi.
Satu je teguran, harap dapat perbaiki kekemasan penulisan. terlalu berderet-deret tanpa perenggan. juga kalau boleh guna la huruf besar untuk permulaan ayat.

sedap sikit nak baca kalau tersusun kemas.
:)

Ex-Reformasi 98 said...

Kalau saya di tempat ummi, terkurung dan terseksa selama 12 tahun.Apabila disimpan lama2 akan jadi mcm gunung merapi, meletus dan mengeluarkan lahar tanpa disangka2.

Ummi, teruskan aje ngn penulisan yg keluar dari lubuk ati ummi yg telah terpendam sekian lama.

Saya maukan ummi tulis ngn ayat yg benar2 menggambarkan perasaan ummi sebenar. Buat apa guna bahasa berbunga2 tapi takde feel utk dibaca.

Ummi, saya sokong ummi 100%, saya penah tersilap langkah dulu sbb tersokong grup reformasi 1998. Saya harap ummi dpt maafkan saya kerana ketika itu saya x dpt bezakan antara intan dan permata.

Anonymous said...

Salute!!!

Anonymous said...

nak suruh orang len bertobat???
diri sundrik suda tobat ka??
kah kah kah kah...

Anonymous said...

salam puan,

tulisan puan banyak mengingatkan saya kejadian tahun 1998 itu.

cerita puan memang menarik.saya dapat merasakan tulisan puan telah dapat memberi persepsi yang baru keatas tuduhan tuduhan yang dilemparkan kepada Dr Mahathir, negara serta diri puan sendiri.

cari said...

askm

wow,smakin berani & ganas kak ummi ni..sy sokong k. ummi

http://bersatuislamelayu.blogspot.com/

Anonymous said...

best tulisan kak umi.....berkobar rasenye.....kalau lah dapat nak je aku kencing kat muka si nuar tu.

Anonymous said...

Syukur... srikandi penyelamat (dgn izin Allah) akhirnya muncul.. Teruskan perjuangan mu... kami rakyat malaysia amat bertuah memiliki mu..

Anonymous said...

bila hati dah nanah cakap mmg ikot perasaan jer. . . .but well done saudari. .!!!! kalau pengkhianat kecil perlu dihapuskan lg lar nie pengkhianat terbesar negara lebih dr segala mcm masalah yang ade lg lar perlu DIJAHANAMKAN. . .

walau setitis air mata ibu menitis neraka tempatnyer. . .

to azmin. . . . BERTAUBATLAH!!!!
keluarga anda masih menyanyangi anda. . .

House PK said...

Salam UMMI, saya House PK akan pautkan link UMMNI di blog saya, welcome to the blog world!

man on da street said...

Dear Ummi,
What you wrote definitely is addressed to Azmin, your own brother. I support you, you have very right to address this issue at whatever language or tone there is towards him or his wife or his masters.Collectively ,a son who shows disrespect towards his own mom, does not deserved to be given respect at all. He should be ridiculed publicly by his siblings.I am sure each and everyone of your family members have spoken and confided whats the best approach, ya lah kan ada pepatah Melayu, luah mati mak, telan mati bapak, tapi in this instance his arrogance and wrong doings should be exposed by his own family members. Kalau tidak tak habis habis cakap conspiracy lah, tak da bukti lah. Each person style of writing and communications towards the mass media,should not be influenced by the crowd. My personal opinion is feel free to express your thoughts and feelings, but never use obscenities, if need be one or two punches below the belt will suffice in every writing/posting of yours.Whats best is you never forgets the greatness of ALLAH, I tipped my hat to you for that.You always reminds us to go back to ALLAH for guidance and thats a fact. I admire you for being gutsy,thats being positive minded having been trodden down for the past 12 years. Keep it up. Salam.

jiwakita said...

salam....

apalah sangat dengan cara gaya bahasa
kak umie nie...ingat!! kak umi mangsa tau...dbandingkan dengan musuh terdekatnya dan para penyokong aljubo
tu yg guling-guling,maki-maki dan berdemo tu?

syok kita baca kak umi punya story dari bicara si kelentung 'anugerah tuhan' tu...SALUTE

Neilkie69 said...

Salam perjuangan buat UMMI,

Tetap sokong perjuangan UMMI ini, harap UMMI akan lebih tabah lagi dengan cabaran yang mendatang.

Saya harap UMMI lebih tumpukan dulu pasal kes 1998 itu secara kronologi agar rakyat semua faham keadaan itu. Masa itu saya masih lagi stidy di USM dan banyak yang menjadi kami semua kompius dengan kes ini.

Kini kami sedar mana yang hak dan yang batil.Namun kami berharap agar UMMI dapat teruskan lagi cerita kan peristiwa itu dengan lebih jelas lagi.Kini ianya semakin terang bagaikan cahaya yang muncul di pintu gua.

Terima kasih duhai Sri Kandi Warisan Bangsa Di Tanah Pusaka

Jebat said...

tahniah Umi
Teruskan penulisan anda yang berani, tegasdan bernas. Teruskan cara penulisan anda yang simple dan mudah,yang penting masej sampai.

Anonymous said...

seperti yang saya telah katakan dulu... Malaysia ini memerlukan lebih ramai lagi pemberani seperti kak ummi ini .. syabas!

Anonymous said...

Kak Ummi...

Teruskan perjuangan. Kuatkan semangat. You're are not alone. kami akan terus menyokong kak ummi...

assalammualaikum...

Bit Harvey

Anonymous said...

Wa caya sama lu kak... lu memang brutal!!! kasi gegar sama diorang!! ini baru betul.. keluarkan semua rahsia... kitorang tak sabar dahni!!!

Anonymous said...

Salam,

bertudung memang satu kewajipan. tapi kalau bertudung litup berhati busuk, pengecut dan tidak mempertahankan maruah islam dicemarkan pihak lain apa gunanya ?

tidak semestinya wanita bertudung itu baik dan wanita tidak bertudung itu jahat. yang penting keikhlasan dan moga mendapat hidayah allah.

semoga ummi tabah dan tidak peduli kan kata kata mereka yang mengutuk. keep on writting.

Anonymous said...

Caya lah Umi...poning mula2 baca. Tapi lantaklah..Keep It Up!!!

oRang kAmpong said...

Umi aku rasalah mungkin engkau sorang jer blh check mate aljubor ni.mesti u ada secret weapon.hang nak tunggu bla lg.skarang ni aljubori dah sampai satu tahap dia kata apa pon penyokong tegarnya akan percaya.dier dah capai taraf ustaz ashaari muhamad pengasas alarkam.klu dulu hang bleh antar dier pee mc kat sg buloh aku rasa hang kena buat xlglah.bab cpol punya kes pon xmampan asyik tanggoh jer.wikileads lg lak buat dier mcm org giler jer mengamok kat parlimen smlm.dont be kuatir kami support hang.

AKU PEDULI APA @ APA said...

Salam Umi.
Bila bila Umi perlukan sedikit tunjuk ajar bab blogging ni sudi sudilah singgah di Cravencafe BA.

Ada beberapa blogger kat sini yang sehaluan dengan perjuangan Umi.

Saya pun kerap terserempak Umi tapi saja tk mau ganggu.

Salam perjuangan

Ex-Reformasi 98 said...

Ummi, dulu saya adalah peminat pak sheikh dan apa jua yg pak sheikh ckp saya percaya bulat2. saya terpukau ngn hujahnya yg lantang berbisa. Pada masa yg sama, saya juga pecaya yg dia difitnah kerana imej alim yg dibawanya.

Tapi itu cerita 12 tahun dulu, kini saya betul2 insaf. Saya tak sangka ada manusia yg sanggup berpura2 demi harta dan kuasa.

Ummi, saya mintak tolong dedahkan semua bukti yg ummi simpan selama ni termasuk gambar, video, rakaman perbualan, surat-menyurat atau apa jua yg boleh dijadikan senjata rahsia.

Ummi, kalo dulu saya adalah penyokong tegar pak sheikh, kini saya adalah penyokong tegar srikandi melayu @ ummi.

Ummi, saya pecaya kalo ummi nk kumpulkan semua penyokong2 ummi, ramai bekas2 pejuang reformasi 98 akan bersama ummi. Jgn bimbang, kami tetap menyokong ummi 100%.

Dah tiba masanya ummi mulakan langkah awal utk menyerang balas, kerana ummi dah terlalu lama membiarkan diri sendiri diserang dari segenap penjuru.

Jgn gentar, jgn takut kerana kami semua sentisa bersama ummi kerana kami percaya inilah jihad sebenar demi agama,bangsa dan negara.

wirabadang said...

Alhamdullilah, syukur kepada Allah. Kebenaran itu memang pahit untuk ditelan kerana telah dicemari oleh fitnah.

Saya sarankan Umi dan bekas para pengikut refomasi serta NGO Melayu yang telah sedar akan kebenaran mengadakan sembahyang hajat setiap hari/minggu/bulan agar teman-teman/pemimpin-pemimpin yang masih dipengaruhi fitnah diberikan cahaya kebenaran.

Semoga dengan sembahyang hajat beramai yang dilakukan secara kerap dan beramai (sama ada di rumah/masjid/stadium) semoga Allah memberkatinya dan menunjukkan kebenaran pemimpin yang sebenarnya! Insya-Allah !!!

Abdul Hayee said...

UMI tolong siarkan surat UMI kepada Tun Dr. Mahathir berkenaan salahlaku Anwar yang tak melayakkan dia jadi PM tu. Saya percaya ramai yang ingin membaca surat tersebut. TOLONGLAH YA UMI.
Terima kasih.

Assalmualaikum.

saudi126 said...

1901016SALAM,
Syabas Ummi satu persatu kemungkaran mereka di bongkarkan.Jangan biarkan syaitan itu tidur lena biar dia tahu sepandai mana pun dia berpidatu masih ada kelemahan diri.Kebenaran akan mengatasi kebatilan walau seratus tahun sekali pun.Lebih cantik kalau lah Ummi bertudung lengkaplah sahsiah diri sebagai wanita muslim.

ahbiza said...

Blog UMI betul-betul meletop. Dalam tempoh beberapa hari sahaja dah mencapai 22000 hits dan mendapat lebih 300 komen.

Akhirnya kebenaran mengatasi kemungkaran. Yang HAQ pasti berdiri dan yang BATIL pasti jatuh.

Rakyat sudah tidak boleh ditipu lagi.

Alhamdulillah syukur.

Datok Orang Kaya Nahza said...

salam .
teruskan perjuangan suci ini,istiqamah dunia ni penuh dengan duri sekali kita terpijak jangan biarkan kita terpijak duri yang sama berulang kali.

Datok Orang Kaya Nahza said...

wake up bangsaku.....

Mus said...

CARA DAN GAYA PENULISAN UMMI ADALAH YG TERBAIK BAGI MENYEDARKAN GENERASI MUDA...KERANA GAYA EMOSINYA DAN KETEGASAN DARI NALURI HATINYA.. DAPAT MEMAUT DAN MERESAP TERUS KEDALM JIWA REMAJA YG TAK TAU APA2 SEBLUM INI...ITULAH YG KITA MAHU...

tIDAK GUNA JIKA AYAT BERBUNGA2 UNTUK TATAPAN ORG YG TELAH MMG TAU SUASANA POLITIK TANAHAIR ATAU UTK YG SENIOR2 YG SECARA MATANGNYA TELAH MULAI SEDAR AKAN KEBENARANNYA KECUALI YG HATINYA TELAH TERPALIT TAIK2 BUSUK YG TELAH DIBALING DAN DITABURKAN OLEH NUAR ALJUBURI...

TERUSKAN MELUAH PERASAAN HATI YG LARA KERANA DALAM TEMPOH 12 TAHUN UMMI MEMBERI PELUANG KPD AZMIN TELAH DIPERSIAKAN...NAH SEKARANG AMBIK KOOO.... RASAKAN AZMIN...ORG MUDA TELAH BANGKIT....

~Kak AZZ~ said...

Hehehe.. Sampai terkeluar perkataan buran... Harap2 pembaca faham maksud buran tu... =D

Shaharudin said...

WARKAH UNTUK WAN AZIZAH

Assalamualaikum Datin Seri Azizah yang saya hormati,

Memang berat untuk saya menulis surat terbuka kepada seorang surirumah dan ibu yang begitu bertanggungjawab terhadap anak2 sekaligus seorang tokoh legenda sehebat Mahsuri namun selaku seorang warganegara yang merasa bertanggungjawab untuk mendokumentasikan penglibatan anda selaku isteri kepada seorang legenda seperti Anwar Ibrahim, saya terpaksa melakukannya.

Dalam sejarah melayu memang terdapat wanita tak berdosa seperti isteri Megat Terawis mati ketika mengandung mengidam seulas nangka dibawah Sultan Mahmud yang zalim, akhirnya hidupnya mati dijulang, dibunuh oleh Megat. Mahsuri mati dibunuh, begitu juga dengan kisah Lancang Kuning.

Bukan salah ibu mengandung, anda yang taat pada suami terpaksa menanggung aib dan malu akibat kesilapan salah laku YB Dato Seri Anwar Ibrahim yang sepatutnya tidak mengulangi kesilapannya untuk kedua kali setelah dipenjarakan.

Pada mulanya saya tak tergamak menulis surat ini tetapi sudah memang kerja saya selaku penulis maka saya mesti tulis juga. Macam nelayan yang kerjanya memburu ikan masakan dia hendak tangkap ayam hutan.

Siapa sebenarnya berniat mahu timbulkan politik kebencian terhadap puan? Penulis atau suami puan? Sebenarnya siapapun tak peduli dia mahu jadi seorang homosex tetapi kerana dia seorang yang bergelar "PAK SHEIKH" dan perbuatannya boleh menjadi ikutan ramai kerana Pak Sheikh boleh buat kenapa anak muda lain tak boleh, 'monkey see monkey do'.

Siapa yang tak sedih? Memang sedih melihat penderitaan yang ditanggung oleh keluarga Anwar Ibrahim, apakah ini suratan takdir, qadak dan qadar atau karma? Lu fikirlah Wan Azizah. Dosanya membawa Azizah kahwin lari sudah dimaafkan. Pada hal itu teladan yang tak elok terutama mereka yang berpegang pada pantun: TANAM PISANG RAPAT-RAPAT, BIAR SENANG PUYUH BERLARI, KU PINANG TAK DAPAT, KU PUJUK KU BAWA LARI.

Seandainya Anwar Ibrahim seorang manusia biasa, tidak ambitious, tidak mahu jadi Perdana Menteri, tidak buat kacau dalam negara, tidak timbulkan huruhara dengan mengadakan reformasi seperti Tengku Razaleigh Hamzah mithalnya siapa pun tak bercakap tentang isterinya. Anwar seorang bekas pemimpin ABIM tokoh Islam yang disegani semasa muda, sekiranya anda hanya seorang surirumah mungkin siapapun tak peduli. Sendiri punya kubur dalam, sendiri jawablah. Anda seorang doktor perubatan, politikus, public figure dan pemimpin parti politik yang mahu mengambil alih pemerintahan negara, mana boleh tutup sebelah mata.

Apakah Saiful dan keluarganya tiada maruah dan harga diri seperti keluarga anda? Perbuatan siapa kalau bukan Dato Seri Anwar yang menyebabkan Siaful terpaksa membuat lapuran polis. Tanpa bukti, tanpa saksi, tanpa mangsa yang bercakap, hukuman telah dijatuhkan keatas Saiful oleh orang-orang Anwar. Apakah tidak benar Anwar mempunyai hubungan sulit dengan Saiful?

Dato Seri Najib bersumpah dengan lafaz Demi Allah, "WALLAHI, WABILLAHI, WATALLAHI, Saya tiada hubungan dengan gadis bernama Altantuya Sarribu" terucap dihadapan ribuan penduduk Ijok. Kalau Anwar telah melakukan perkara yang sama tutup cerita.

Seandainya apa yang didakwa oleh Ezam dimuka belakang buku saya MALAYSIA WITHOUT MALAYS tidak betul kenapa anda tidak ambil tindakan mahkamah terhadap saya dan Ezam?

(BERSAMBUNG....... )

Anonymous said...

kami terlalu sangsi dengan kenyataan pun ummi. penampilan puan sudah cukup untuk menolak kenyataan yang dikemukakan oleh puan. Blog puan akan dinilai diakhirat dan bakal menjadi saksi di hadapan Hakim Rabbul jalil. Pastikah puan dapat lari dari kematian???Pintu Taubat masih terbuka...sesungguhnya Allah sangat penerima Taubat

Shaharudin said...

Sambungan:

BANGKAI GAJAH MANA BOLEH DITUTUP. Inilah susahnya kerana anda tidak mahu berterus terang. Para pengikut dan rakyat menjadi seperti orang yang GAJAH DEPAN MATA TAK NAMPAK, HAMA DISEBERANG YANG JELAS KELIHATAN maka terjadilah satu jari menunjuk ke arah pemimpin yang tak disenangi oleh, tiga jari yang menunjuk ke arah sendiri dilupai.

Sumpah Saiful bukan bertujuan menjatuhkan maruah Dato Seri Anwar dan keluarga. Apa pilihan Saiful jika aduannya kepada polis yang Anwar menembak punggungnya dikatakan satu fitnah? Apa pilihan Saiful apabila tanpa menunggu proses undang-undang, Dato Seri Anwar menyalahgunakan undang2 Syariah membuat aduan Qazaf di pejabat jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi)? Jika duduk dalam rumah kaca jangan banling batu ke rumah orang.

Apa pilihan Saiful selain bersumpah jika aduan Qazaf oleh Anwar memerlukan mangsa mengemukakan 4 orang saksi melihat zakar Anwar masuk ke dalam dubur Saiful?

Apakah Kak Wan fikir Saiful dan keluarganya tidak mempunyai maruah apabila dituduh membuat fitnah dan menjadi alat konsprasi orang tertentu untuk memburukkan Anwar?
Kenapa tunggu sampai hampir dua tahun dengan bermacam alasan, rakyat hendak tahu keputusan mahkamah? Betul tak Saiful mangsa liwat Anwar? Itu sahaja.

Yang terbaik sekarang ini ialah meminta Anwar bersumpah atau bermubahalah dengan Saiful. Pasti ramai umat Islam akan lebih percaya Anwar berbanding Saiful. Soalnya beranikah Anwar?

Atau sekurang-kurangnya beranikah Kak Wan bersumpah bahawa tidak tahu langsung mengenai perangai luar tabie Anwar? Di dunia kita boleh terlepas bagaimana di akhirat nanti?

Sesiapa yang rapat dengan Dato Seri Anwar Ibrahim akan mengenali sifat sebenarnya dan akhirnya akan membuat keputusan menjauhi daripadanya. Mereka yang mengenalinya dengan rapat akan mengenali sifatnya sebenarnya yang tidak jujur. Hanya orang yang di luar tidak tahu sifatnya. Semakin kita dekat dengannya, kita akan tahu betul ke dia seorang pejuang kebangsaan atau tidak. Dr. Chandra Muzaffar (bekas timbalan Presiden Keadilan) keluar parti. Begitu juga peguamnya Zainur Zakaria, Dato Nallakurapan sahabat baik selama ini dan diikuti ramai pemimpin lain.

Anwar begitu rakus dan taksub untuk memenuhi impiannya menjadi Perdana Menteri sehingga sanggup berusaha menjatuhkan sebuah kerajaan yang sah.

Imej Anwar telah jatuh merudum disebalik gerakan agresif untuk menonjolkan diri sebagai pejuang hak asasi dan demokrasi serta sentiasa melobi media antarabangsa. Nama Anwar tidak lagi tersenarai dalam sertatus individu paling berpengaruh di dunia dalam bancian terbaru majallah TIME. Anwar pernah berada dalam senarai tersebut pada kedudukan ke 9 bagi bancian 2008.

Ramai pengikut PAS yang sedar bahawa PAS bukan dilahirkan untuk menyelamatkan isu moral Anwar. Isu moral termasuk kes liwat kali ke2,
tindakan agresifnya untuk mendapatkan campurtangan asing, isu pembohongan 16 Sept, imej sebagai putar alam, mengkhianati kawan dan banyak lagi, menyerlahkan siapa sebenarnya beliau. Sebagai seorang isteri yang taat setia, kita tak mengharapkan anda meninggalkan dia, syurga dibawah tapak kaki suami.

Perlunya orang Islam mematuhi ajaran Islam sepenuhnya untuk mengangkat moral pemimpin mengikut akhlak Nabi Muhammad S.A.W.

Wan Azizah perlu meninggalkan politik jadi seorang ibu mithali kerana telah hilang kewibawaan akibat lebih menjaga kepentingan suaminya daripada menengakkan kebenaran dan menjadi pejuangan demokrasi dan pejuang hak asasi manusia.

Bagaimana pula perasaan keluarga Saiful dan Saiful sendiri yang hidupnya didalam penjara sedangkan Anwar bebas disokong oleh para penyokong membuat berbagai tuduhan dan gelaran?

(BERSAMBUNG)

Anonymous said...

nak tulislah juga ucapan tahniah kpd umi..........ada juga org yg gelap hati mcm 3A tu menyatakan kesangsian dia kpd tulisan umi.kesian org tu ya......

mus said...

bab penampilan ni aamat subjective dari segi kepercayaan untuk menilai..sebab itulah org mudah percaya apa yg dikatakan oleh Anwar dan nik aziz..dimana apa yg terpacul dari mulut mereka boleh dikatakan semua org percaya walaupun selepas beberapa lama apa yg dikatakan itu tidak benar tetapi org masih percaya dan menspinkan pula isu tersebut..ini semua kerana penampilan...

Org yg dipandang tidak tertampil akan penampilannya tidak semestinya tidak boleh utk menyuarakan hak jika semua peristiwa telah dialaminya sendiri dan berlaku didlm linkungan keluarganya sendiri...malah apa yg dialami boleh dikongsi bersama.

Kesucian seseorg itu terbahgi kpd du iaitu luaran dan didalm...jika luaran baik tetapi didlm tidak baik org akan menyampah lambat laun tetapi jika luaran kurang baik tetapi didalm baik org akan percaya juga akhirnya. Tetapi untuk memastikan dalaman yg baik akan mengambil masa yg lama utk menilainya dgn mengambil kira rentetan peristiwa terdahalu dan perbandingan apa yg berlaku sekarang samada ada hubung kait dan konstan terhadap sesuatu isu.

Tetapi jika luaran dan dalaman baik itu adalah sesuatu bonus yg amat baik...bagaimana pun terserah kpd Allah utk menilainya..yang penting kepercayaan sesuatu cerita bergantung kpd setiap individu... tidak mungkin boleh memberi kepercayaan kpd semua org...

Kalau sudah taksub, 16 september punya cerita pun yg mmg tidak logik pun org boleh percaya dan setelah pembohongan pun terungkai masih juga mereka sanjung terhadap pembohongan itu...apa lagi yg harus dikatakan... sudah tentulah org yg sebegini tidak suka kpd Ummi kerana telah menganggu org yg disanjung itu..

ORG KANAN ANWAR YG PALING RAPAT BUKAN SORANG TETAPI RAMAI YG TAU SEGALA ISU PERUT DAN PERANCANGANNYA PUN SUDAH MALAS NAK BERSEKONGKONG LAGI tETAPI Rakyat biasa yg pencacai saja tarafnya yg tak tau apa2..masih gah mempercayai akan si pelopor pembohongan itu...muka pun sudah tidak berseri lagi tanda2 dosa kot...

Shaharudin said...

sambungan:

Selaku isteri Sheikh Anwar Ibrahim tentu puan tahu bahawa Nabi Muhammad SAW bersabda "Seandainya anakku Fatimah Azzaharah mencuri akan ku potong tangannya." Bagaimana kita mahu anak kita menjadi seorang manusia yang baik kalau bukan kita yang menjadi contoh teladan yang baik bagi mereka. Ketam akan mengikut ibu bapa ketam berjalan. Ibunya borek anaknya rintik peribahasa Melayu.

Saya syorkan kepada penyokong PKR jika mereka membaca artikel ini, sila cetak dan tanyakan sendiri kepada Azizah! Soalan wajib tanya, apakah perasaannya yang jujur selama 30 tahun bersuamikan Anwar?

Namun sejarah wanita dalam pelbagai tamadun dunia memperlihatkan pelbagai evolusi. Sama ada di bumi Arab, India dan China, sejarah wanita menyaksikan mereka menjadi pemuas nafsu kaum lelaki, dinafikan haknya.

Kehadiran Islam meletakkan kedudukan mereka bersesuaian dengan fitrah kejadiannya. Mereka memiliki kekuatan tersembunyi yang sangat diperlukan oleh kaum lelaki sebagai penyempurna kehidupan tetapi kenapa ada wanita bila diberi kesempatan menjadi diktator kepada lelaki dan ada lelaki yang menjadi diktator kepada isteri.

Dari buku Tuhan, Politik dan Seks
oleh:
SH ALATTAS

Anwar Suran said...

eh, entri dah ada perenggan la hehehe

usssooong!!! said...

hampir separoh bersifat personal haha. Takpa nak cakap tak bulih, sinilah sebagai medium perantara

maknikam said...

Salam...

Teruskan perjuangan mu Ummi...

GAYA BAHASA/TULISAN... just be your self.. setiap org ade style dia sendiri.. u punya penyampaian... tetap menusuk kalbu.

TUDUNG... pakai bukan kerana selain Allah saja.

Seperti permintaan dari yg lain.. mulakan kronologi dari 1997 dan segala fakta / document disertakan.

wasalam

maknikam

Anwar Suran said...

Masalahnya sekarang nie, rakyat malaysia nie suka saman menyaman.. kalau tulis komen yang pelik2 sikit mula lah kene saman.. sebab tu ler tak ramai orang nak komen-komen sangat.. Harap semua tukang komen dalam blog nie sila tonton video dalam you tube yang bertajuk:

1. The Arrival (1-51)
2. The Divine Books (1-10)
3. Phase 3 (1-20)

Itulah sebenar-benarnya video yang membongkar kebenaran dan memerangi kepalsuan. Harap tukang komen disini dapat menontonnya. Semoga dilindungi Allah swt selalu :)

hisham said...

teruskan perjuangan mu...dik umi..
jika perlu bantuan atau sokongan...maklumkan saja..
ramai yang sedia mengiringi mu didalam perjuangan menentang pengkhianat bangsa dan negara..
luahkan saja perasaan mu,tentang gaya bahasa dan yang dikatakan kasar dan brutal tu pedulikan saja.
jangan jadi anwar,ucapan bukan main lagi berbunga-bunga dan bahasa yang indah2..ramai yang terpesona dan tertipu.
dalam dirinya mengandungi bangkai yang amat busuk.

Anonymous said...

Setuju dengan ANWAR SURAN

Saya pun teringin nak beri komen yang sedikit berlawanan terhadap Ummi tetapi apakan daya, saya tiada wang untuk membayar saman nanti.

Nanti saya cuba tonton video itu di YouTube. Terima kasih

Anonymous said...

nak tunggu tengok anuar anu-ghairah tuhan..dan azmin ada hati nak saman ummi tak...

mimv_u said...

selamat berjuang...
Semoga usaha kak umi sentiasa diberkati Allah...

Power ah ayat-ayat kak umi..
mengguris perasaaan kepada sesiapa yang makan cilinya tue..

salam..
mohon kerjasama kak umi mimview.blogspot.com kepada blok kak umi.. Terima kasih.

Anonymous said...

Salam Umi,
Pembetulan, bukan "kubur kata pergi rumah kata mari" daaa, dah terbalik tu. "Rumah kata pergi, kubur (bukan DUBUR) kata mari" lah heheehe...

Pepepun, hamik ko Azmin yang tak sedar diuntung. Amak waang sndiri pon waang tak bataguwer ko? Haram "J" punyo pajar.

Wake UP! said...

Salam kak Ummi. Teruskan perjuanganmu.

Gunakan bahasa yang kak gunakan tu untuk senang sikit penyokong pembangkang faham.

Dah cakap elok-elok tak faham jugak. Ambik kau.

Anonymous said...

takpe...teruskan gaya bahasa mcm ni dulu..hantam saja dulu untuk tempoh waktu tertentu...lepas ni bila perjuangan di blog dah masuk stage seterusnya boleh la tukar gaya bahasa.

Cuma kena jaga tang mana nak koma tang mana nak titik..baru senang kami paham.

Teruskan perjuangan!!

Fharid said...

Kak Umi

Teruskan usaha ini.
Satu usaha yang baik.
Berani kerana benar.

Kama At-Tarawis said...

salam sis

satu aja permintaan; mintak buat perenggan dalam tulisan supaya senang nak baca. apapun, teruskan menulis. insyaallah yang benar akan keluar juga akhirnya.

Anonymous said...

Tahniah kak Umi.bukan senang untuk menjadi sehebat UMI HAFILDA. terpaksa membongkar kisah buruk keluarga sendiri. BERKATALAH BENAR BIAR PUN PAHIT. Sudah 12 tahun reformasi jalanan 1998 berlalu. saya terlibat juga. macam Ex Reformasi kata dulu kami sokong DSAI dan hentam kak Umi, Tun Mahadir dan sape2 je la yang di anggap melakukan konspirasi pada DSAI. tapi itu cerita tahun 1998. sekarang tidak lagi. dulu memang saya marah pada kak Umi sekarang saya akan sokong kak Umi. Artikel dan komen dalam blog ini membuatkan saya jadi bersemangat. lain macam rasanya. dikesempatan ini saya ingin memohon kemaafan diatas kesalahan saya dulu. pada masa tu saya tak tau kebenaran.kepada bloger2 yang dah mahir bantulah kak Umi dalam usaha beliau untuk memantapkan lagi blog Srikandi7. Teruskan perjuangan. Semoga Allah akan terus memberikan hidayah buat kak Umi.

Anonymous said...

semoga anda berjaya, saya doakan semoga Allah akan menunjuk kebenaran akhirnya.
saya sejak dulu tak pernah percaya pada tua kutuk tu. malah saya amat kasihan pada anda.

Anonymous said...

teruskan usaha anda menjatuhkan BABI...he.he...nanti boleh baling telur busuk kat muka BABI bila BABI berceramah...padan muka B.rother A.nwar B.in I.brahim

Anonymous said...

Ummi, saya salah seorang antara yang pertama menentang Anwar melalui cyber seawal pemecatannya. Memang UMNO begitu lemah ketika itu dalam mengahadapi perang cyber ini. Jenuh juga mematahkan hujah beratus-ratus email spam yang dihantar oleh pihak Anwar. Namun, saya lakukan juga demi kebenaran, demi negara dan demi membela ayahanda Tun M yang teruk difitnah Anwar.

Seperti juga Ummi, segalanya dilakukan dengan ikhlas hati dan dari pejabat saya sendiri, tanpa sesen pun bayaran malah tidak ada seorang pun pemimpin UMNO mengenali siapa saya ketika itu.

Saya telah menyokong Ummi dari jauh, sebenarnya Ummi tidak berseorangan ketika itu.

Saya sokong Ummi mengadakan webTV dan dokumentari. Harap webTV itu nanti dapat mendidik pemimpin kita agar menjadi baik, bersih dan berpijak di bumi nyata. Sesungguhnya masih ramai di kalangan pemimpin dan juga rakyat Malaysia yang buta dan tidak sedar diri mereka dimanipulasi pihak tertentu.

Kalau Ummi sudi terima pendapat, maklumat dan mungkin juga idea utk webTV tersebut, saya akan kongsi. Malah seluruh rakyat Malaysia juga harus menyokong sebuah webTV yang benar-benar ikhlas dan telus tanpa dalang politik di sebaliknya.
- sutradari

Anonymous said...

jom add ramai2 org kurang kaseh sayang ni..kita bg kaseh sayang tak berbelah bg kat dia..

http://www.facebook.com/farihah.ahmad

naik kan sekali trafik blog dia yg suram sepi lagi bersawang ni..

http://cengkihkali.blogspot.com/

org2 mcm ni kene bantu..muda2 dah cetek pemikiran..

Anwar Suran said...
This comment has been removed by the author.
Anwar Suran said...
This comment has been removed by the author.
Cencaluk said...

Salam,

Bagus Artikal saudari. Jika selama ini saya tertanya-tanya mengapa saudari diam menyepi dan tidak membela diri?

Jangan lupa Allah maha mengetahui ssegala kesulitan yang dihadapi pasti ada hikmahnya kelak.

Anonymous said...

Salam kak Ummi,

Setiap hujah dilampirkan bukti. Baru pengikut tegar aljuburi tu faham. Kok macamanapun teruskan perjuangan kak Ummi. Dah ramai dah yang nak tolong kak Umi. Sekali-sekala kita jumpa ramai-ramai elok juga. Kita atur betul-betul. Biar dunia lebih tahu...siapa itu penyangak yang sebenar. Gaya bahasa dah kira ok tapi yang carut-carut tu buatlah dok...dok..nampak kute sikit.

changkatlobak said...

keluarkan yang terbuku kak ummi,

agar kami tahu

Anonymous said...

Assalamualaikum,

Rupanya ramai juga yg tak brp setuju bahasa yg digunakan dan cara penulisan Umi. Pd posted pertama sy ada nyatakan bhs Umi brutal jika nak dibandingkan dgn org yg empunya diri yg memang cantik dan ayu. Bhs mcm sama dgn bhs yg digunakan oleh 'kaum' itu. Kalau boleh Umi kawal sikit. Cara penulisan tu boleh dibaiki yalah selama ni yg buat kerja pengkeranian pekerja Umi tu sb jadi mcm ni. Sy pun terpaksa terimalah trend penulisan Umi. Wbagaimanapun sy sgt menyokong tindakan Umi membongkar siapa Anwar dan koncu2nya agar mrk yg tegar kpd 'kaum' ini buka mata dan hati. Amin.

Hamba Allah SWT said...

Sokong Ummi srikandi 7

Jom hapuskan penghinaan anwar keatas bangsa kita dan juga pengkhianatan nya atas perjuangan demi Allah agama bangsa dan tanahair.

syabas Ummi

Ariani said...

Salam..

Apabila mati..datang 2 Malaikat yang akan menyoal dan memukul!! Maka dgn nada SIAPA TUHAN KAMU? APAKAH KITAB IKUTANMU? DI MANA KIBLATMU? dan seterusnya maka jawablah jgn kau gentar dan takut sesungguhnya mereka juga makhluk ciptaan Allah S.B.W

Bertaubatlah wahai setan2 semua sblm musibah menimpa..

UMMI>>>teruskan perjuanganmu menegak kebenaran dan keadilan demi ank bangsa,agama serta tanahair yg tercinta.

Ariani said...

Salam..

Apabila mati..datang 2 Malaikat yang akan menyoal dan memukul!! Maka dgn nada SIAPA TUHAN KAMU? APAKAH KITAB IKUTANMU? DI MANA KIBLATMU? dan seterusnya maka jawablah jgn kau gentar dan takut sesungguhnya mereka juga makhluk ciptaan Allah S.B.W

Bertaubatlah wahai setan2 semua sblm musibah menimpa..

UMMI>>>teruskan perjuanganmu menegak kebenaran dan keadilan demi ank bangsa,agama serta tanahair yg tercinta.

Anonymous said...

Perghhh... menyesal aku pegi pangkah gambar mata tu dulu... penipu besarrrr.... Najib, maafkan aku... aku dah sedarrr.....

Anonymous said...

Syabas Srikandi7..
saya bersama anda meneruskan perjuangan mu.

Anak Lenggong said...

Teruskan perjuangan anda demi menegakkan keadilan..teruskan menggunakan kata yang simple lagi jelas kerana sekiranya dengan cara ini maksud yang tersirat dihati tercapai..ak perlu kata-kata yang berbunga2 dan berkias sekira perkataan tak sampai kepada kefahaman yang sebenar..syabass..ummi telah bangkit semula daripada ditekan oleh manusia yang hina..so bangkit lah untuk perjuangkan kebenaran..allah sentiasa bersama orang yang terinanya...

Anonymous said...

Saya faham kalau Umi menggunakan bahasa yg "kasar" dlm penulisan.

Iyelah..... penyokong tegar Al-Juburi nie bukan boleh baca bahasa kias2 dgn tatabahasa, memang diorg takkan faham. Straight to the point jer.....senang...hati semua dah tertutup.

Diorg nie tahu Anwar memang liwat, cuba dah di program kan otak utk melihat kebencian pd pimpinan negara. Maka tabiat buruk Anwar sanggup dilupakan.

melayurayadaily said...

Tahniah ummi. dalam masa tidak sampai seminggu pembaca dudah meningkat hingga 25 ribu orang. Teruskan blog anda akan masuk top ranking dalam amsa terdekat.

kasi pedas-pedas lagi hpk kata cili kasi taruk !!

Anonymous said...

Salam Kak Umi...

Hebat, Mantap dan Padu kata-katamu...

pssssttt... tgh tunggu komen2 anjing2 Nuar... takde pun Kak Umi?

Anonymous said...

Salam Cik Umi.
hanya Allah yg tahu siapa yg benar. tapi dikesempatan ini, aku dengan seikhlas hati minta maaf kepada kau sebab terumpat dan terkutuk kau masa tahun 98 dulu.
Maafkan lah aku.
segala umpat keji aku dah bertukar jadi pahala di bahu kanan kau. begitu juga umpat keji orang lain. maka bersyukurlah kepada Allah kerana dipilih utk hadapi ujian ini yg ganjarannya pasti berlipat kali ganda. InsyaAllah.

Anonymous said...

hoi apu bunya bunga ayatla.mcm pompuan murahan lalu

Anonymous said...

hoi mangkuk bagi buktila..dr 98 satu bukti pun takda...penipu besar

Anonymous said...

solute!!

Anonymous said...

pada melayu yahudi dlm ni semua yg menyatakan anwar tk pernah bersumpah..tgk video ni..depan puluh ribu org dia bersumpah..bajingan melayu pengkhianat jual tanah jual air..ape yg tinggal pada melayu..

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DhoWEsygXuO0&h=88a85

PKR BABI said...

PATUTNYE GELARAN BARU UNTUK ANUAR ANUAR AL-PANTATAN>>HAHAHA

Anonymous said...

sesenang mcm tu je sape bersalah then sumpah gugur dakwaan dan org ramai percaya?mcm tamil la u orang lol......semua ulamak besar nasihatkan anwar jgn bersumpah..lwan dgn fakta dan bukti..bukan tuduhan sumpahan tanpa bukti..

Anonymous said...

takda yg kekal hanya allah..
jadi umno tkkan kekal..jadi org2 yg bersama mereka tunggula saatnya..
terutama ummi hafilda..balasan tuhan akan sampai...anwar terus marak..bole tawan 5 negeri campur kl jadi 6..tungguuuuuu

Anonymous said...

aku betul tk puas hati..dulu cakap anwar agen yahudi..tapi ni bnyk simbol yahudi freemason kt putrajaya jadi siapa agen yahudi sebenarnya?anwar menyerang apco(yahudi)tapi umno bayar pada apco..ape benda ni,.sape agen yahudi yg sebenarnya?
http://loveperak.blogspot.com/2010/12/panas-senibina-putrajaya-illuminati-dan.html

WAN said...

PERASAN TAK,WAJAH WAN AZIZAH LEBIH BRRSERI SEWAKTU DSAI DLM PENJARA BERBANDING SEKARANG.....BERKERUT DAN KUNING SEMACAM JE....

Anonymous said...

ajaran mana nk judge orang kene tgk dr muka dia?nanti saitan menyamar dtg dgn muka bersih bagi salam dtg menolong pegi la ikut..ape punya selam la..umno yg anda ikut hari ini adalah umno freemason yahudi laknat

Wak Jengkol said...

Salam ziarah..

Tu dia komen anjing belaan Bag Nuar dah keluar..Siapa yang tahan telinga dengar dia orang menyalak..layannn..

Mana yg x tahan anggap je anjing2 tu tgh menyalak depan bukit..Jgn layan..Sbb diaorg sama spesis dgn anjing bulldog belaan Karpal Sink..ZASSSSSSS...

Anonymous said...

Rupanyer Azmin adalah Si Tanggang.... biar bahasa kesat dalam politik bro jangan bahasa kesat pada MAK, tak masuk syurga bro... buatlah amal berjuta sekali pun... maka jadi lah kamu Si tanggang yg hina...

Shady El-hafez said...

Kakak Ummi Hafilda Terus Berjuang..
Doa saya agar kak Ummi diberi Kekuatan, menentang org Zalim' Amin.

Aurafaz said...

Selamat datang ke Alam siber UMMI. Never give-up to fight. Semoga kedatangan UMMI memberi impak yg membuat perubahan minda rakyat terutama melayu agar x tersesat lagi. Saya akan post srikandi7 kesemua FB agar mereka tahu kehadiran UMMI.

WAN said...

SETAN YANG BAGI SALAM HANYALAH DSAI.

Anonymous said...

anwar bg statement semua berfakta.....bukan mcm umno dan kuncu2nya semua fitnah.......tkde fact n bukti......hahaha rakyat dh pandaila

Anonymous said...

dengar dr sebelah pihak..terus percaya hahahaha anjing kurap..hidup azmin..hidup anwar

Anonymous said...

anwar terus mara....hidup pakatan..tumbangkan umno pencekik darah

bang rajan said...

Anon penjilat bang anu atas tu letak youtube konon2 bang anunya bersumpah.Ada ke dia sebut dia tak meliwat dalam sumpah 'main2' dia?Takde kan.

Kalau nak bersumpah buatlah dengan tertib,sumpah laknat atau mubahalah macam yg saiful buat tu.Sebutlah wallahi,wabillahi,watallahi dan minta laknat atas diri kalau menipu.Itu barulah betul.

Bukan sumpah main2 tak tentu biji butir,macam orang bercinta 'sumpah demi Allah abang tak cari lain'.

Kenapa anu war takut sangat nak bermubahalah ni?Ada apa2 masalah ke?

Kalau takut sangat bersumpah,takut kena laknat(tahu takut),jadi beranilah berdepan dengan perundangan,jangan syik mintak tangguh,tangguh,tangguh,berpuluh2 kali.Takkan penjilat tak nampak2 lagi permainan bang anus?

Anonymous said...

kepada AKU PEDULI APA@APA

macam ada ati nampak..jngn over bro hehehe

anak sufi said...

SALAM UMI..MARI KITA BERSAMA BERJUANG UNTUK MENEGAKKAN KEADILAN UNTUK MENYELAMATKAN MARUAH BANGSA MELAYU. ANWAR SUDAH JAUH TERSASAR DAN KINI PEMBANGKANG SEMAKIN NAIK TOCANG. JOM KITA GEGAR MEREKA AGAR MEREKA TAHU BAHAWA ALLAH BERSAMA KITA MENENTANG KEZALIMAN...

PAUTKAN BLOG SAYA DALAM BLOG UMI. SAYA JUGA MELAKUKAN PERKARA YANG SAMA. AGAR KITA DAPAT BERTUKAR PANDANGAN DAN CERITA MENGENAI KEANGKUHAN ANWAR IBRAHIM..

Anonymous said...

azmin takde bercakap pasal pompuan sorg ni..tp pompuan sorg ni sebok bercakap pasal azmin
situ dh nampak saper yg desperate dan takut
azab allah akan sampai dgn dasyatnya

Anonymous said...

siapa bersama dgn anwar?ulamak2 besar yusof gardawi dan ribuan ulamak lain
bijak pandai cendikiawan dari seluruh dunia(networking anwar hebat)
rakyat msia yg berakal waras

siapa bersama dgn ummi dan umno?
apco(yahudi)
org2 msia yg berakalkan nafsu dan org2 kg yg ketinggalan(tu pasal umno menang hanya di kg2)
dan dajjal freemason pemfitnah terbesar

Anonymous said...

Anwar bagi fakta apa?Kita kasi contoh kes apco cukup.Macamna anwar cuba memfitnah kerajaan mengaitkan yahudi padahal takde kaitan langsung pun.Lepas tu dia buat tour europe menyembah mintak ampun dengan yahudi.Apa punya turr dah..

Pada lembam2 yg percaya cakap anwar macam percaya wahyu pasal apco bolehlah baca blog zulkifli nordin pasal penipuan anwar ttg apco.Jangan main ikut aje,bertaklid macam orang tak berakal

Anonymous said...

bini dan anak2 anwar semua bertudung. tapi cuba tengok bini dan anak2 pemimpin2 umno yg lain
disitu banyak boleh nampak..belum lagi bercerita pasal bahasa, ekonomi dll melayu lagi.

kes linggam tutup dan bnyk kes dicover up lagi..rakyat yg berakal waras tidak sanggup lagi mereka2 ini bermaharajalela lagi..maha suci allah berila bantuan pada kami

Anonymous said...

MANA ADA LAW MACAM NI TUDUH AZMIN TAPI AZMIN TAK DAPAT MENJAWAB.DENGAR SEBELAH PIHAK THEN BOLEH PERCAYA?JANGAN PERCAYA BERITA DARI ORANG2 YG FASIQ QURAN BANYAK BERPESAN

TENGOK SIAPA YG MEMBELA ANWAR.ULAMAK BESAR YUSUF QARDAWI.DAN SIAPA YG DI BELAKANG UMMI HAFILDA?KESIAN TENGOK UMAT DH TAK TAU BEZA MANA HAK MANA BATIL

Anonymous said...

Penyembah2 anwar tak tahu ke yang majoriti masuk sini bekas reformis dan bekas penyokong reformasi yg pernah terpedaya dengan kelentong aljuburi??

Ini sama ada budak hingusan yg mudah termakan dengan ayat2 power bang nuwar atau orang dewasa/tua degil yg ketinggalan keretapi tak nampak2 lagi permainan licik aljuburi.Kurang maklumat atau sengaja membutakan matahati sebab dendam tak sudah dengan umno kaedahnya.

Anonymous said...

saiful cakap liwat suka sama suka tapi kenapa anwar seorang yg didakwa?hahahahahahahhahhhahahahahahahahah


24 hbjumpa ade rekod saiful jumpa najib..25 jumpa ketua polis melaka 26 cakap awanr liwat dia pada 26 hb hahahahahahaahahahahaha

boleke org biasa muda lagi bole straight jumpa pm?hahahaahahahahah

Cheguman... said...

salam ziarah

super saiya said...

Janganlah lembam sangat.Mana ada sebelah2 pihak ni?Azmin nak jawab,dia boleh jawab dalam blog dia apa.Apahal pulak dia tak boleh bersuara.Selama ni ummi dah teruk kena fitnah,wa ingat lu pun tak sanggup tanggung kalau kena kat lu.

Selama ni ummi senyap pasal takde siapa percaya dia.Sebab apa?Sebab lembam2 semua terpedaya dengan penampilan luaran.Sebab ummi tak pakai tudung jadi dia mesti salah,sebab aljuburi pandai cakap arab sikit2 wamakaru wamakaralah,masyarakat madani,boleh baca khutbah blablabla maka dia maksum?

Ini pemikiran sehala yg super lembamlah bai

Anonymous said...

kalau ikut logik akal, nak merogol perempuan pun susah, apatah lagi nak sodom bontot lelaki dgn paksaan bukan rela

perempuan kalau nak rogol pun susah, sbb tu sampai terjadi kes bunuh sbb perempuan pun bisa melawan meronta.. xkan la lelaki yg bernama saiful tu x leh lawan.. (melainkan dia merelakan)

dan saiful mengaku suka sama suka(rela)jadi logicla tapi kenapa anwar seorang yg didakwa?mean all this shit is craps

super saiya said...

Mana ada saiful cakap liwat suka sama suka?Kau ni saja tokok tambah cerita,kasi putar macam bang nuwar kau.Nampak sangat kau tak ikut perjalanan perbicaraan.Dapat maklumat dr mana?

Jumpa orang2 besar terus tuduh konspirasilah ye?Dulu kata tun Mahathir konspirasi,sekarang kata najib pulak,lepas ni kalau tukar muhyidin dan bang nuwar kantoi lagi cakap muhyidin pulak buat konspirasi.

Semua orang berkonspirasi nak kenakan bang nuwar kau yg maksum tu.Ini wikileaks dah keluar cerita mestilah konspirasi yahudi pulak kan?Tapi yahudi jahatlah pasal yahudi baik macam algore dan paul wolfowitz perancang perang iraq semua dah jadi geng bang nuwar kuikuikui

EMIRism said...

saya sentiasa dibelakang ummi :)
kita tetap lawan!

Anonymous said...

Even i suka lagi umno yg memerintah negara tetapi akan hal anwar liwat, iman saya rasa menyatakan ini semua fitnah.jadi bila melihatkan pakatan bersih dlm memerintah 5 negeri dengan laporan dr ketua audit negara.Jadi saya akan memangkah pakatan dan kita adili siapa2 yg terlibat selama ni kemuka pengadilan

Anonymous said...

Kalau anwar liwat sepol suka sama suka kiranya oklah ye?Kira tak salahlah ye,tutup kes?Gay ke apa ko nih?

Anonymous said...

wikileaks juga keluar statement najib teribat dgn altantuya jadi adakah anda2 percya seperti mana anda percaya laporan wikileaks ttg liwat anwar?

saya ada keratan akhbar saiful mengaku suka sama suka nak pastekan ke?jgnla hanya baca utusan bangang tu..tu pasal keluar paper utusan rugi berjuta.takde org baca dah

Anonymous said...

wikileaks juga keluar statement najib terlibat dgn altantuya jadi adakah anda2 percya seperti mana anda percaya laporan wikileaks ttg liwat anwar?

saya ada keratan akhbar saiful mengaku suka sama suka nak pastekan ke?jgnla hanya baca utusan bangang tu..tu pasal keluar paper utusan rugi berjuta.takde org baca dah

wikileaks keluar pasal anwar utusan tunjuk..kenapa pasal najibtk masuk utusan?

Anonymous said...

Sebenarnya dah lama aku sakit hati bila setiap kali baca tentang Anwar. Aku tak sanggup nak pandang mukanya tak kira sama ada dalam paper atau tv. Mintak simpang malaikat 44 dr bertembung dgn nya. Sial 44 hari. Segala tindak tanduknya kalau ditulis secara kronologi, sudah cukup memberi jawapan dan menggambarkan siapa sebenarnya Anwar.

Anonymous said...

Wikileaks mungkin betul,mungkin jugak salah.Tapi bilamasa wikileaks keluar isu kes najib dan altantuya?Bagila link jangan main sembur aje.

Keratan akhbar mana pulak tu?Kau ingat kalau anti anwar mesti kena baca utusan ke?Tak tahu guna internet ke?Ini yg komen dalam blog ni apa?

Kalau betul suka sama suka jadi kira tak salah ke perbuatan meliwat tu?Cuba jawab sikit

Anonymous said...

Orang makin ramai yg percaya anwar meliwat bukan pasal wikileakslah.Dah la dah..

Anonymous said...

Juhari..jangan nak samakan Ummi dgn Tun Mahathir. Ibarat langit dgn bumi. Tetapi dr tulisan Ummi yang dhaif berbahasa itulah, Malaysia terselamat dr cengkaman dajjal dan petualang tua tu. T/kasih kepada tun Mahathir yang akhirnya memecat TPM masa tu.

Anonymous said...

assalamualaikum.

Semasa pembicaraan kes sodomi yang pertama, Anwar kata the following:

1)Umi pergi ke London bercuti dengan Datuk Datuk Sng Chee Hwa, a Member of Parliament from Sarawak, at the end
of June or early July 1998.

2)Ummi Hafilda showed that she had connections with Tun Daim Zainuddin (now the First Finance Minister)

3)Ziela Jalil is Domestic Trade and Consumer Affairs Minister Datuk Seri Megat Junid Megat Ayob's wife, who, Anwar claimed, is a friend of Ummi Hafilda.)

4)Azmin explained that he had problems with Ummi Hafilda because she was not happy with him for not helping her in business.

5)Azmin also said Ummi Hafilda told him that Megat Junid drafted the
letters she sent to the Prime Minister, including Azizan's sworn statement.

6)Azmin also told him that Ummi Hafilda had met Daim, Tan Sri
RahimTamby Chik (former Melaka chief minister), Datuk Aziz Shamsuddin(Dr Mahathir's political secretary) and Ziela as part of the conspiracy.

PLEASE CLARIFY ALL THE ABOVE

Anonymous said...

actually,sy malas sbrnya nk komen psl politi ni tp ada beberapa prkara yg ingin sy nyatakan di sini..

dlu sy n family sy memg kuat menyokong anwar ibrahim sehigga la beliau dibebaskn drpd penjara..ok,itu bkn a ape yg sy nk ckp..

ada beberapa perkara yg mnyebabkn sy terus hilang rsa percaya kpd anwar ibrahim:

1)apabila beliau menyokong pertubuhan Hindraf

2)anwar ibrahim ni nmpak warak n islamik tp pelik,apabila maruah agama n bangsa Melayu dihinjak2 oleh org2 kafir n org2 bkn melayu,beliau hanya mndiamkn diri..aneh kn??

3)kalau betul anwar xbrsalah meliwat saiful,ape susah?bersumpah je la yg dia xbrsalah..susah sgt ke nk lafazkn prkataan sumpah tu??sdgkn saiful pn berani brsumpah d depan kaabah bhw dia diliwat,xkn la anwar xbrani brsumpah wlu skali pn di m'sia.. aneh bkn??

org yg xmmprcayai kata2 saiful mmberi hujah bhw anwar ibrahim sdh tua n saiful pula seorg pemuda yg kuat n bertenaga, masakan boleh diliwat...tapi sy trfikir,mgkn krn ktika itu anwar adalah majikan dia,maka dia trpksa mrelakan dirinya diliwat wlupn hakikatnya dia xrela..apatah lg anwar adlh seorg pmimpin yg brpengaruh..mgkn ini sekadar teori but who knows??

4)kenapa shgga kini anwar n azizah hanya berdiam diri dgn tuduhan ezam??hai,bkn anwar dh biasa saman-mnyaman,knapa xsaman ezam??n yg trbaru pula dia xbrani mnyaman n mnyangkal tuduhan nalla..aneh kn?

5)ketika anwar mmburukn2 m'sia kpd negara luar..trgamak dia jatuhkn maruah negara sndiri..org mcm ni kita blh prcaya ke??

6)dan yg paling ketara,anwar begitu lantang menyokong azmin tp kenapa azizah n nurul izzah begitu tegar menentang azim ktika pncalonan PKR hr itu??bkn ke mreka sekeluarga are united??aneh kn??

kita bkn stakat mndgr kata2 org,tp melihat dgn mata n menilai dgn akal..jgn trlalu taksub hgga jadi 'buta' utk mnilai yg mna kaca n permata..pndek kata;tepuk dada, tanya la instinct..

Anonymous said...

itu anwar sudah klentong sekali lagi la.. bila bagi ceramah kata wikileak ada buat pendedahan apasal najib dgn altantuya... pas tu kurap2nya terus percaya... anwar berani kata sebab laman itu sudah tutup...so dah tak ada bukti boleh la klentong...tunjuk dulu bukti seblum klentong cakap org pandai nak bukti mwereka main tabur aje...anwar kalau ceramah bagi isi taik pun depa kata fakta...

herniza said...

Salam umi..
Alhamd...syukur krn malaysia ada seorg srikandi yg seberani anda..terus terang klau saya di tempat anda saya tidak ada keberanian yg sama.. Just go on with your spirit in this battle..we are behind you..strongly supporting you.. Semoga Allah berkati smua usaha kita dan bumi Malaysia dan berkan pemblasan yg setimpal pd si penderhaka2 bangsa dan agama tuh..saya pn dh lama sakit ati diorg ni still tak di hakimi sawajarnya...tu..elok2 dh Tun M dh tangkap dulu ada pulak yg baik ati sgt pi lpskn..kn dh mcm melepas anjing tersepit..skrg ni usahkan kaki dgn tulang skali dia nk mamah...menyusahkan semua org dasar lupa daratan..

Anonymous said...

Itulah pasal,bilamasa pulak wikileaks ada isu kes altantuya-najib?Ini semua dr mulut anwarlah ni.Tengoklah licik tak licik aljuburi spin cerita

Anonymous said...

Ikut logic sudah.Kalau Anwar salah dgn kes liwat atau rasuah,dua tidak akan berani melawan.Tengok pada orang lain ade berani lawan macam Anwar?Sebab banyak kes mereka ada..dan 1 lagi balik2 kes liwat macam dh takda benda lain.Kenapa takda kes rasuah anwar ke sebab memang takda dan Anwar sememangnya bersih

ANWAR TELAH MEMBUKA OTAK FKIRAN RAKYAT MALAYSIA KESELURUHAN
TANPA ANWAR RAKYAT MALAYSIA AKAN TERTIPU BERPULUHAN TAHUN LAGI
TAK PERNAH DALAM SJARAH NEGARA SESEORANG DIHINA DIKUTUK DIUJI MACAM ANWAR IBRAHIM
SALUTE PADA ANWAR
TAKDE PEMIMPIN YG KELUAR UMNO BERANI BUKA PARTI SENDIRI DAN BERJAYA
ON JAAFAR KELUAR UMNO BUKA PARTI SENDIRI GAGAL
TENGKU RAZALEIGH GAGAL
MAHATHIR TAK BERANI TUBUH PARTI SENDIRI WALAU 2 KALI KELUAR UMNO
ANWAR SEMEMANGNYA ANUGERAH ALLAH

THANKS ALLAH

herniza said...

tapi pasal tudung tu saya rasa kalau blh umi pakai la tudung..paling tdk pn pakaila selendang selalu.step by step..yela..no 1..kita ni org Islam..

no.2..lebih berkat untuk perjuangan kita menentang musuh agama dan bangsa dan lebih berkat untuk kehidupan umi sendiri..

no 3. org2 yg taksub agama payah nak sokong dan pecaya ckp org yg tak menmpakkan ciri2 keislaman dari segi fizikal biarpn org yg terang2 berimejkan islam mencarut ke memfitnah org lain...

insy...berkat segala yg kita lakukan..

Anonymous said...

We Will Together
We Will Never Surrender
lawan tetaaaappppp LAWANNNNNNNNNN
hidup Anwar

Anonymous said...

yg menyokong anwar ulamak besar qardawi seluruh dunia.dan ulamak2 msia pas..
siapa yg menyokong umno?apco(yahudi)mca,mic dan ummi hafilda hahahaha

Anonymous said...

tkkan SB yg tkde kene mengena dgn altantuya yg bunuh altantuya kah3kah3kah3kah3kah3

ikut logicla.kah3 gang2 ni semua mmg suka tak ikut logic.tkkan saiful tk bole mlawan sedangkan perempuan kene rogol bole melawan kah3

Anonymous said...

Sedap2 kau aje nak main2 ikut2 logik.Anwar melawan tak semestinya sebab dia tak bersalah tapi sebab ego dia sangat besar untuk mengaku salah.

Saiful tak melawan tak bermakna dia rela,tapi rela dalam paksa.sama jugak kes rogol,ada yg sanggup menyerah diri pada bos,majikan,bapak,abang semata2 sebab takut,tak payah letak pisau kat leher pun,tak payah pukul2 pun.

Hai logik apalah yg kau pakai ni?

Anonymous said...

onn jaffar dan kuli tak menjubo sbb tu diaorg tak lawan umno mcm anwar. hahaha.....

satu dunia dah tau nuar menjubo , nyamuk2 2-3 ekor masih coba nak putar.

air mani nuar dah bertepek kat jubo sepul masih nak klentong lagi. hehehe...

Anonymous said...

kalau anwar liwat dr dulu lagi kenapa bg dia masuk umno thn 82?bila dj jd tpm nk naik pm tiba2 ade kes liwat amendela melayu mudah lupa bole percaya keh3


yg bunuh altantuya kene jailtp yg bg arahan lepas plak kan huhu

Anonymous said...

Bukan kes altantuya tu antara razak baginda dengan altantuya ke?Apa kena mengena dengan najib?

kau tak ikut trial dia dulu ke?Razak terlepas sebab dia cakap 'selesaikan' tapi tak bermaksud suruh bunuh.Razak mungkin bersalah tapi atas sebab 'teknikal' dia terlepas.

Yang kaitkan dengan najib tu anwar dan petra.

Ikut logik takkanlah bapa dan sedara altantuya tak kenal najib tapi kenal razak baginda.sebab apa?Sebab razak yg ada hubungan dengan altantuya bukan najib.Semudah itu.

Anonymous said...

TAKUT BETUL KUNCU2 NI DENGAN ANWAR IBRAHIM KAH KAH KAH KAH

Anonymous said...

tk kira la najib ke razak..tp yg bg arahan lepas..?jadi bahan gelak dunia

Anonymous said...

KAK UMMI

WALAUPUN MARAH ,GUNAKANLAH BAHASA YANG YANG ELOK SIKIT MELAMBANGKAN KAK UMMI SEORANG YANG BERPELAJARAN SEPERTI BAHASA BLOG A. KADIR YASSIN.BAHASANYA RINGKAS TETAPI PEDAS.

Anonymous said...

united malay menuju kekalahan amin

Anonymous said...

Polis perancis sedang siasat berkenaan kapal selam dan altantuya.Kita tunggu apa hasilnya

Anonymous said...

ummi berani sebab umno masih berkuasa
nk tengok dia berani tak jika pakatan yg berkuasa ke pucat lesi nanti?

Anonymous said...

Anwar dibawa masuk 1982 oleh tun m sebab masa tu orang tak tahu dia kaki jubor.

Orang bagi arahan lepas pun kau nak heran?Itulah dipanggil sebab2 teknikal dalam mahkamah.Mahkamah tak boleh menghukum orang selagi ada keraguan timbul.macam perkataan 'selesaikan' yg boleh bawa 2 ke 3 maksud.Jadi beban pertuduhan cuma pada pelaksana tidak pada pengarah walaupun sepatutnya kesemua tertuduh digantung.

sama jugak macam bang nuwar kau lepas dulu sebab tarikh yg berbeza diberi oleh azizan(mamat ni ingat2 lupa)jadi disebabkan teknikal bang nuwar kau terlepas walaupun hakim percaya berlakunya perbuatan liwat.Bacalah keputusan penuh penghakiman,jangan baca blog pembangkang dan harakah aje.

Kau ni tak baca abislah.Aparaa

Anonymous said...

Ulama Al Qardawi menyokong anwar kerana beliau hanya mndengar cerita drpd anwar..ade beliau dengar drpd saiful??mcm mna kbenaran nk trsingkap kalu beliau hanya mempercayai cerita drpd satu pihak saje??

Logika??
ok,sy nk tanya satu soalan je..kamu kata anwar berani melawan..kalu dia berani,kenapa dia melarikan diri ke luar negara ketika kes dia sedang dibicarakn di mahkamah??hai,takut ke??lg satu,kalu betul dia xmeliwat saiful,ape susah,BERSUMPAH JE LA!!!susah sgt ke nk bersumpah?? air liur byk keluar ke kalu brsumpah ukt seminit pn???fikir la sikit..logik konon..jgn jd buta la!

Anonymous said...

qardawi dan semua ulamak sedunia nasihat anwar jgn bersumpah....bersumpah ini hanya tindakan org fasiq tq..malahan 98 dia pernah bersumpah depan ribuan manusia di ceramah nya di kuala lumpur

Anonymous said...

DALAM UMNO BANYAK SENGAT PERASUAH PEROMPAK PENCURI PENGHAKIS PERAMPAS PEROGOL PERABA TAPI TAKDE UMAT MELAYU UMNO MEMPERKATAKANNYA?PELIK YE..

Anonymous said...

banyak komen2 membela anwar ni menunjukkan mereka tak suka membaca, otak sempit. atau boleh jadi jugak mereka ni golongan2 anti-melayu yang seboleh2 nak tengok DAP memerintah malaysia secara proksi.

Anonymous said...

UMNO is not perfect..we all knew it..tp sokong PKR n PAS ape kita dpt??ape rakyat m'sia dpt??kandang babi di slngor slps PKR ambil alih??atau kbnyakn kilang2 melayu di penang ditutup oleh DAP??

Anonymous said...

korang sibuk kata anwar bersumpah pd thn 1998..then korg kata Al Qardawi kata pd Anwar,jgn bersumpah..hai,mna satu betul ni??jgn ckp xserupa bikin la!

fuck pkr said...

woi pengikut2 anuar al juburin,,,korang dah sembah buntut dye ke ha yg bela sgt cilaka haram 2????adess...korang pon patot isi name blakang juburin...pegi wat robongan k ppn oke???tukar name...ahahhah..
ANUAR AL-JUBURIN???PIECE OF JERK

Anonymous said...

saiful pn berani mngaku di hdpn ka'abah yg dia diliwat tp msh ade pihak2 yg membela anwar..pelik dgn manusia2 yg taksub ni..

paling kesian bile tgk anwar dan azizah tak berani bersuara bile digertak oleh ezam dan datuk nalla..hahaha,anwar kn suka mnyaman org..datuk M pn nk disamnnya..tp kenapa tak saman dua pihak tersebut??takut rahsia trbongkar ke??

anuar ALJUBOOOOORIN said...

weyh kuli batak ANUAR ALJUBURIN...SUROH LA ANUAR CELAKA KAW TU BUAT SUMPAH LAKNAT GAK...XKAN TAKOT KOT...MELIWAT ADE KONEK PLAK..XKAN NAK BUKTIKAN MMDE YG KONONYE BETOL KONEK DAK TERBANG?????ADESSSS...XNAMPK LAGI KE KULI2 BATAK ANUAR ALJUBURIN NIH?????

Anonymous said...

Ada ke saksi atau gambar Anwar jumpa ulamak2 besar dan AlQardawi tu..rasa tak pernah tengok. Takkan main telefon je nak tanya ulamak2 tu. Tak percaya langsung Anwar disokong oleh ulamak2 tu. Orang tak berakal, konco2 dan lembam je yang percaya.

Anonymous said...

Kalau ye pun taksub dengan bang nuwar janganlah ikut perangai dia ok.Yg bagi pendapat itu cuma yusuf qardawi sorang,itupun sheikh yusuf menjawab ikut soalan anwar,bukanlah bermakna dia menyokong bang nuwar kau tu.

Jadi janganlah tokok tambah sesuka hati ulama seluruh dunialah,apalah..

Yg nyata nik aziz dan dr asri dah suruh anwar bersumpah,kemudian nik aziz tarik handbrake bila kena ayat dengan anwar.

jangan buat hukum sesuka hati kalau tak tahu.Ulamah fekah mana yg kata bermubahalah itu perbuatan orang fasiq?

anwar memang berani tak ingat,itu sebab dia lari dengan gagah beraninya ke kedutaan turki bila dapat tahu saiful buat repot polis.sambil tu dia meracau kata ada orang nak bunuh dia kahkahkah

tudung online ariani said...

teruskan usaha menegak kebenaran

umat sedar said...

cerita dia sekrg...anuar n nik aziz serta sume org yg dianngap cukup didikan agamenye....bersih hatinyee..disanjung tinggi ibarat dewa oleh para pengikut sebenrnye xboleh pkai....nik aziz??uat ke smpai iman xkuat ke smpai leh kena ayat ngan anuar???sudah terang lagi bersuluh..knape pengikut anuar still xboleh sedar ngan situasi sebenar??

Anonymous said...

aik??pnjual tudung pn nk join psl politik gak ke??hehehe..marketing yg bagus... =)

Anonymous said...

Memang bahasa Ummi tu kurang enak tp cukup sempurna bg menggambarkn kemarahan yg terpendam. Biarpun org yg disembur tu adalh abg kndungnya sendiri. Tp itu sebenarnya marah sayang. Dia tak mahu abang kesayangannya terus bergelumang dosa dan menyokong pengkhianat bangsa tu. Sebb itu Ummi masih menyeru Azmin supaya bertaubat. Org, klu benci takkan peduli lg apa si polan tu nak buat. Tp Ummi sebaliknya. Itulah keikhlasan seorg adik.

Anonymous said...

Memang betullah penyembah anwar ni cakap ikut sedap tekak aje.bila masa lah pulak anwar bersumpah depan ribuan penyokng dia tahun '98?Aku ada antara ribuan orang kat dataran masa tu,masa tu fanatik bang nuwar tuu

Bukan kata nak bersumpah cara betul macam saiful,nak mengaku dia bukan biseksual pun tak pernah.Bukanke mudah kalau dia cakap direct,'saya tak pernah meliwat dan bukan gay/biseksual'.

Ada pernah dia cakap straight forward macam tu?Yg ada dia cakap ,'ini semua konspirasi'.Kalau ada dia cakap demi Allah pun macam dalam youtube tu,dia cuma cakap demi Allah..konspirasi nak menjatuhkan saya,konspirasi itu,konspirasi ini.Kan senang kalau dia takut nak mubahalah pun dia patut cakap 'demi Allah saya tak pernah meliwat sesiapa'.Kan elok straight forward takde konar2

Anonymous said...

Sampai skrg tak boleh nak percaya dan sentiasa gelihati bila ingat betapa takutnya Anwar bila Saiful buat report. Tak tau nak nyorok kat mana..last nyorok kat kedutaan Turki suami isteri. Kata ada org nak bunuh dia. Mcm tu ke nak jd pemimpin negara. Baru budak hingus je yg gertak dah lintang pukang cari tmpt sembunyi. Lucunyaaaaaa....

Tun Fatimah

Anonymous said...

alahai kenapala bebal sgt qardawi siap dtg urmah anwar laaa mak ai melantun2 bodohnya...anwar nampaknya makin rmi penyokong tgk ceramah terbaru kt wangsa maju hehe

Anonymous said...

aku betul tk puas hati..dulu cakap anwar agen yahudi..tapi ni bnyk simbol yahudi freemason kt putrajaya jadi siapa agen yahudi sebenarnya?anwar menyerang apco(yahudi)tapi umno bayar pada apco..ape benda ni,.sape agen yahudi yg sebenarnya?
http://loveperak.blogspot.com/2010/12/panas-senibina-putrajaya-illuminati-dan.html

dulu ckp dap agen spore..skrg sape yg agen spore yg sama bersekongkol dgn spore?melayu giler kuasa tkut jatuh tula dia melayu umno keparat

Anonymous said...

bodoh jual air kt spore 5 sen 1000 gelen beli balik air yg sama kt spore 1000 gelen 50 sen tk ke tu bangang namanya..air kt selangor nak bg naik 37 percent tk ke bangang namanya tu..minyak n brg2 naik tk ke tu bangang namanya..bukan semata2 anwar..anwar hanye pencetus kebangkitan umat melayu yg berakal

Anonymous said...

dap bg bonus govt staff negeri 1300..najib bg brape?500 bukan bonus tp ehsan hahaha
70 percent yg dpt projek kt penang ialah kontraktor melayu...
jgn mimpi bole dpt penang blik

dap naikan gaji guru sekolah agama kafa smpi 1200..duduk bwh umno 5-600 je berthn2..tgk selangor paling tgi pelaburan masuk...pakatan bersih//umno kotor

Anonymous said...

jangan takut pada diri sendiri.terimala balasan akibat perbuatan anda semua..jgn takut hadapinya dgn tenang ok

Anonymous said...

hai,bile dh xde klu nk jwb,pngikut fanatik anwar mmpersoalkn tntg isu air n freemasaon..elok la pngikut ngn pemimpin sma je..bengap..

Anonymous said...

Kontraktor Melayu mendapat 100 peratus nilai projek Jabatan Pengairan & Saliran (JPS) dan 98 peratus nilai projek Jabatan Kerja Raya negeri (JKR) di bawah peruntukan kerajaan Pulau Pinang, kata Ketua Menteri, Lim Guan Eng

p/s-siapa yg mula bagi penang dekat cina?siapa yg bagu spore dekat cina?tolong jawab?

Anonymous said...

Kau buta ke rabun?Tu lambang pkr tu bukan lambang illuminati mata satu?Sampai dua kali komen yg sama konon.

Kau ni tahu ke apco tu apa?Anwar sebut paco kau pun sebut apco.Anwar sebut konspirasi kau pun sebut konspirasi.Itu yg anwar melutut menyembah yahudi sebab kaitkan apco dan kutuk yahudi apa cer?

kalau tak tahu apco jangan sebutlah.Lebihkan membaca.Pergi masuk blog zulkifli nordin(bekas lawyer anwar)sekarang dan baca penerangan dia pasal apco dan fitnah anwar.

Anonymous said...

akhbar Australia The Sun-Herald menyiarkan kandungan kabel Jabatan Negara Amerika Syarikat yang didakwa dibocorkan WikiLeaks.

Kabel, dari tahun 2008 dan 2009 itu memaparkan kenyataan dari Setiausaha Tetap Kementerian Luar Singapura, Bilahari Kausikan, yang berkata "masalah utama Malaysia adalah tiadanya pemimpin yang berwibawa".

Bilahari didakwa sebagai berkata Najib merasa terancam dengan skandal pembunuhan Altantuya Shaariibuu, dan semakin terdesak untuk menumpaskan seteru politik beliau, bagi mengelakkan diri dari pendakwaan.

Seorang diplomat, Peter Ho, juga didakwa mengulangi tuduhan yang mengaitkan Perdana Menteri kepada pembunuhan Altantuya

Semalam, Najib meminta rakyat Malaysia tidak menghiraukan pendedahan Wikileaks mengenai dirinya, sebaliknya fokus usaha mencapai matlamat negara

kene batang hidung sendiri cakap jgn hirau berita tu..kalau kene kat anwar suruh percaya hahahahaahahh...

Anonymous said...

Inilah baru bangang sebenar namanya.Kes air mentah 5 sen segelen tu buat kontrak tahun bila?Bukan zaman british ke?

Kes air selangor baik kau baca balik betul2 dr semua pihak terlibat,tak nanti malu sendiri.

Anonymous said...

HIDUP ANWAR HIDUP PAKATAN RAKYAT

Anonymous said...

Siapa yg percaya wikileaks ni?Orang dah lama tahu dah kegiatan luar tabie anwar.Wikileaks baru keluar cerita berapa hari?

Pelacur said...

Hidup Anwar Hidup Pakatan...hihihihi mamat kat atas... aku nak cakap skit...

MAMPOS ANWAR MAMPOS PAKATAN.... MAMPOS KO SKALI!!!! PEGI MAMPOS!

Anonymous said...

korang nk dengar cite tak..msa aku sem5,anwar dtg bg ceramah kt kuis,bangi..tau x ape dia yg dia jnjikn kt student2 kuis tu??kalu dia jd perdana menteri m'sia,dia akn bg yuran percuma kpd sume pljr..kepala hotak dia!yg student pn bengap prcaya bulat2 ngn anwar tu..kalu la yuran pljr prcuma,siapa nk byr gaji staf n pensyarah2 tu sume??sape nk cover balik perbelanjaan yg dikeluarkn oleh pihak pntadbir??

anwar dgn pengikut dia memg suka bercakap tanpa mggunakan akal.. percayalah,pilihan raya akan dtg,PKR akn hancus!!sbb smkn ramai yg tahu muslihat anwar..

Anonymous said...

Lim Guan eng dah berapa kali kantoi menipu.Nak percaya bulat2 ke cakap2 ke tanpa sertakan dengan statistik rasmi?

Suka sangatlah dap sebab tanah2 balik Pulau pun habis kena sapu?Lepas ni cuma nilai rumah 130k ke atas saja dibahagian pulau supaya melayu tak mampu tinggal di pulau pun setujulah ye?

Walaupun aku tak setuju dengan penyerahan spore walaupun munasabah justifikasinya tapi siapa yg janjikan kuasa autonomi pada p.pinang kalau PR menang?Oh ya juga kuasa autonomi Sarawak?Satu lagi cina jadi TPM?Siapa ya?

Anonymous said...

Nak tanya juga betulke umno pejuangkan melayu dan islam, tanah rizab melayu,3 juta hektar kini tinggal 1.7 hektar.. Pencacai umngok kata umno perjuangkan islam. Tp menteri2 dan isteri2 umno tak tutup aurat pun.. Inikah dikatakan umno pejuang melayu dan islam, tanah org melayu dipenang, siapa yg gadaikan kalau bukan umno, org melayu dipenang merempat di tanah wakaf yg diwakafkan untuk mendirikan masjid, sekolah dan kubur.. Selama umno memerintah penang, apa yg umno buat sampaikan melayu buat rumah ditanah wakaf.. Nak tanya kpd puak umno, blh ke kita mendirikan rumah dan minta geran ditanah wakaf dipenang.. Knp penyokong umno bengap sgt

Anonymous said...

bru saje pulang dr ceramah dato seri di amapangan, seremban..jelas akhirnya!

Apis said...

Assalamualaikum.

emm nampaknya semakin panas isu nie.? emm sampai bile sume nie nak berlarutan? ape yg sebenarnya penyokong2 setia DSAI nie nak & dapat dengan perjuangan mereka?

semakin hari semakin kusut dibuatnya, Saya suka semangat orang keadilan nie. Cukup kuat. tapi sayang. perjuangannya macam tak berkesudahan.

Sudah-sudah ler tu. Banyakkan beristghfar dan berfikir sejenak.
berfikir sejenak itu lebih baik dari langsung tak berpikir.

tgk balik ape yg kerajaan2 negeri dibawah pimpinan pkr dah berikan pada rakyat? masih tak banyak perubahan kan?

jika pucuk pimpinan anda dah terlalu banyak masalah lebih2 lagi masalah peribadi,
itu belum lagi kire soal masalah parti.
kalo setakat berceramah sn dan sini meraih sokongan dan simpati...
bile mase pulak nak berbakti?

saya percaya anda semuakan terpelajar.
start la dengan semangat baru, lebih profesional, rendahkan ego, korbankan pendirian. hijrahkan permikiran. InsyaAllah, melayu & islam akan dapat disatukan semula sebagaimana sejarah pernah terbukti satu masa dahulu semasa nenek moyang kita menuntut kemerdekaan dari penjajah inggeris dulu.

sekarang nie pun kita kene berjuang dengan semangat macam mereka jugak. sebab penjajahan kita hari ini adalah lebih dahsyat lagi iaitu....

PENJAJAHAN PERMIKIRAN

akhir kata dari saya, secara berseloroh saya rasa ade banyak kebaikkannya Parti keadilan 'tutup kedai'dari DSAI & partinya terus mengkucarkacirkan perpaduan & wawasan negara.

CERITA KEDAI KOPI

lar ni, kedai kopi masih riuh dengan cerita kedai kopi,
sebab pelanggan2 setia yang masih minum kopi tak balik2 hingga lupa diri.
main dam aji.aji berkali2 tapi solat langsung tinggal berhari-hari.
macam mane la tauke nak tutup kedai kalo pelanggan setia tak balik lagi...
oleh itu kepada semua regular customer,pulang la kamu pie dok tengok anak & bini. bagi la tauke kedai anda nie 'tutup kedai' & angkat kaki.

moral of the story... pemimpin ni ade sebab ade penyokong. kalo takde penyokong.. tutup parti ler jwbnyer. so jika anda sebagai penyokong.. study balik ape & siapa yg anda sokong.

renung2kan & selamat menyokong. hehehee
sekian Wassalam.

Anonymous said...

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fanwaribrahimblog.com%2F2010%2F03%2F31%2Fdokumen-perjanjian-antara-apco-worlwide-dengan-kerajaan-malaysia%2F&h=88a85

Anonymous said...

umno..umno....minyak...minyak...rasuah...rasuah....kroni...kroni..
adeh....
hidup masyarakat...masyaallah x kire blah mne...sume sengsare kerana umno or BN

Anonymous said...

Oleh seba aku ni bekas penyokong anwar aku setuju jugaklah kalau kata umno tak membela Melayu Penang.Tapi aku tengok la ni penang lagi teruk bawah dap.Masa anwar jadi TPM dulu pun apa dia buat untuk tolong Melayu penang?Yillek

Anwar ni cakap tak serupa bikinlah.Kenapa dia tak tolong apa2 pada Melayu penang sekarang ni?Cakaplah apa ada bakti dia yg nyata pada Melayu pulau pinang dulu atau sekarang?

Anonymous said...

sedih dan kesian sungguh melihat komen-komen orang melayu yang memperlekehkan DSAI dan PR di atas..inilah masyarakat hasil acuan umno BN selama ini yang buta hati dan sibuk mempertahankan ketuanan...tak kisah hidup miskin, merempat, melarat, tiada harta, jadi kuli...asalkan menjadi TUAN!!

Anonymous said...

DSAI adalah harpan rakyat Malaysia

bebas said...

Aku perhati masa pemilihan dalam parti PKR lagi kucar-kacir dengan penyalahgunaan kuasa,rasuah,penipuan.Siap main kroni dan nepotisme lagi dahsyat sampai zaid keluar parti dan ahli2 pelbagai peringkat protes.Itu belum berkuasa penuh lagi.

Kalau nak ganti parti carilah yg lebih baik bukan yg 2x5 atau lebih teruk>mana ada jalan

«Oldest ‹Older   1 – 200 of 364   Newer› Newest»