Salam, blog ini diwujudkan bagi menjawab segala keraguan, kekusutan dan sejarah peristiwa paling kontroversi pada tahun 1998. Hanya yang benar lagi benar berpaksikan hujah dan bukti bagi menentang segala hipokrasi, pembohongan insan munafik Anwar Bin Ibrahim. Yang hak tetap hak yang batil akan lebur. Hanya kuasa Allah yang akan menentukan di mana kita berada.
DARI RAKYAT UNTUK RAKYAT, KITA HARUS BERANI BERSUARA bagi menentukan di mana kedudukan pemimpin kita samaada di singgahsana atau dicantas di mahkamah dunia.

SAMA-SAMALAH KITA MEMANJATKAN DOA AGAR KEBENARAN DIDATANGKAN DENGAN KADAR YANG SEGERA OLEH ALLAH S.W.T BAGI MENYELAMATKAN BUMI MALAYSIA DARI PENGKHIANAT NEGARA....

SALAM PERJUANGAN DARI UMMI HAFILDA BINTI ALI

Tuesday, February 8, 2011

SALAM TEMUI SAYA MALAM INI 9 HB DLM CERAMAH UMUM DI JALAN KEBUN KOTA RAJA KELANG PUKUL 930 MALAM .......PART 7,BACA,FIKIR GUNAKAN AKAL,RENUNGKAN DAN NILAIKAN SENDIRI




Salam kepada pembaca blog yg budiman, dah beberapa hari tak menulis kerana sibuk dengan penulisan buku saya yang akan dilancarkan tidak lama lagi, saya pada mulanya bercadang berhenti menulis buat beberapa ketika bagi menyudahkan buku istimewa saya, namun diatas rasa penghargaan kepada penyokong-penyokong setia saya yg tidak henti kunjung ziarah di laman blog saya, maka digagahkan lah juga untuk menulis sebagai tatapan dan renungan pembaca budiman.

Ramai yg mengeluh kenapa tidak diteruskan fakta 12-44 seperti yg dijanjikan. Mungkin para pembaca tak perasan bahawa saya telah melangkah sehingga ke fakta 17, cuma cara pendedahan dalam bentuk yg berbeza , bukan persoalan tetapi penghujahan , iaitu berdasarkan tajuk-tajuk seperti yg telah didedahkan di dalam blog seperti:

fakta 12).......Melalui warkah keramat yg saya titipkan sebagai bukti yg telah ditulis oleh saya sendiri 13 tahun yg lampau yg telah membawa kepada penangkapan saya dan penderaan saya oleh pihak polis untuk menarik balik segala pertuduhan, mesej yg ingin disampaikan di mana letaknya fitnah jahat si putar alam bahawa wujudnya konspirasi antara saya dan tun m, buta ke mata mereka yg taksub dan fanatik, beberapa kali saya nyatakan dlm surat saya , DATO SERI TOLONG SELAMATKAN ABANG SAYA AZMIN, kerana ketika itu tun adalah bapak angkat kepadanya.

Kalau saya berniat jahat mengapa perlu saya tulis selamatkan abang saya azmin dan meminta tun merahsiakan perkara tersebut, kan saya tulis hanya Allah dan tun sahaja yg dapat selamatkan segala kepincangan yg berlaku, pada sibebal penyokong tegar bila pulak tun takut dgn bayang-bayang sijiburin,kuasa vito ada pada dia sebagai PM, beliau boleh pecat sape yg dis suka, atau ambik sape yg dia berhajat.Jadi tak payah lah mat jenin buat cerita lawak bodoh pulak, kononnya tun pecat sebab pengaruh sijuburin.Tun pecat sebab moralnya yg amat rendah setelah jangkamasa setahun diambil bagi tujuan penyiasatan oleh pihak polis yg diketuai oleh dato musa hasaan sac 11 ketika itu. Faham

Fakta 13........Dalam tajuk anwar perompak dan penyamun, jadi persoalannya kenapa dia nak tuduh Tun M mahupun kerajaan sekarang pengamal rasuah, sedangkan BUDAYA RASUAH DALAM UMNO TELAH DIBAWA OLEH SIJUBURIN DAN AZMIN, MEREKALAH BAPAK SEGALA RASUAH DAN PENGKHIANAT, saya adik dia saya taulah berapa kayanya azmin, ibarat 7 X MATI, 7 X JADI POCONG DUIT TAK HABIS HABIS,  anda diluar penyokong bebal apa tau, kalau tidak masakan 13 tahun tak bekerja, mana datang hasil, hidup semewah-mewahnya, banglo sana sini, terbang luar negeri anak beranak mcm pergi chow kit,tanya lah kelas apa penerbangan, ada ke naik ekonomi, sorrylah sakit pinggang la, OKB lah katakan semuanya pasti selesa, pasti lumayan, pakai semua branded ,jenama mewah, cuba bukak facebook anak anak dia kecik-kecik dah pakai handbag LV, ingat berapa sen tu, kalau tak tau gi cuba jengah kat Pavillion tu kejap, kalau saiz yg afifa gantung kat bahu tu sah sah belas ribu, apa logik kalau setakat jadi YB elaun tak berapa sen tu boleh anak bearanak hidup mewah,apa duit turun dari langit ke ,KECUALI DUIT RASUAH DAN DUIT LACURKAN ISTERI.

Masa nak jatuhkan Tun Ghafar, berapa puluh juta yg di laburkan,saya adik dia, saya tengok mcm mana azmin menyusun duit-duit yg disusun didalam kotak-kotak, ingatkan kotak biskut, rupanya duit, dirumahnya untuk diberi imbuhan pada ketua-ketua bahagian dan cawangan ketika itu supaya tidak mencalunkan tun ghafar, kesian org tua tu pun dia aniayakan, bila pencalunan berpihak kepadanya, ewah, ewah lemak bidara dia cakap , oh SAYA TIDAK BERHASRAT MENENTANG TUN GHAFAR, TETAPI KERANA KEHENDAK PARA PERWAKILAN MAKA SAYA MENGHORMATI MAKSUD DAN KEHENDAK MEREKA. memang dasar setan segala setan , sebenarnya amalan rasuah yg melampai batas dan tidak terkawal ini mula diamalkan dizaman si juburin memegang tampuk kepimpinan. Dia lah yg merosak kan segala sistem pentadbiran dan ketelusan didalam umno sehingga rakyat memandang jijik dan kotor kepada umno ketika itu.Bila dia dah kebas mewah semewahnya, dan berambus keluar dari umno, hui lemaknya dia membelasah umno kononya mengamalkan rasuah.Pada hal dia lah pelesit rasuah dalam umno, cara paling kotor rampas kuasa, dan dia jugalah yg mengamalkan kronisme dan nepotisme di dalam umno , tiba-tiba famili dia jadi kaya raya, tak pasal -pasal pak brahim jadi chairman ioi, abang -abang dia jadi korporat , kekasih awal dan akhir jadi jutawan ,geng-geng sehati sejiwa dapat projek juta juta , billion, billion, banyak lah punya songeh nak maki kerajaan najib rasuah pulak, kau dah balun habis sampai 7 keturunan, muka tarpan nak cari silap orang pulak.

Saya bukan fitnah , saya cakap ada bukti dalam video lagu p ramlee aku perompak aku penyamun tu kan sijil sijil saham dia yg bernilai jutaan ringgit ditunjukkan, so konspirasi kot mana wahai penyokong bebal sijuburin, siapa yg dapat upah, siapa yg diupah, siapa yg merasuah, siapa yg dirasuah, cuba gunakan akal buat pertama kali, kalau tak hantukan kepala tu kedinding batu,biar otak tu berjalan sikit.Kalau dah sampai offer samsidar kerja di Phileo Allied Bank sebagai Executive Director dgn gaji 25,000 rm , elaun 5,000 rm tanpa perlu pergi bekerja , kecuali service dia seminggu sekali setiap hari Rabu pukul 530 petang selepas kabinet meeting dicondo Tivoli Villa , dengan alasan pada polis pengiring supaya tak ikut serta yg kononnya dia nak main tennis dengan Nallakarupan, so mana datangnya konspirasi wahai setanan, so orang kampung boleh lah kau gebang wahai ass min dayus n anu war juburin, tapi family tau apa yg kau dah buat kerja kotor dlm hidup kau, lama dah sabar 13 tahun beb, so sorrylah no more keeping quiet, nama aku wajib dibersihkan, sampai hari ni fitnah kau yg melampau kat aku dan DrM serta Tan sri Musa, kononnya kami berkonspirasi dan dapat upah , satu bukti haram pun kau tak dapat buktikan yg sememangnya tak ada, dan tak pernah wujud, bahkan kerana perjuangan lah aku hilang hampir 10 juta duit pengiklanan papan tanda yg telah ditandatangani, sebab tu lah aku nak teruskan saman kat kauorang yg dajal.

Fakta 14.......?????? Di bawah tajuk sesumpah dalam pelbagai gaya, supaya masyarakat menilai, betapa hebatnya lakunan sijuburin mengikut keadaan tempat, kelompok manusia, dan juga situasi yg berbeza dalam meraih simpati dan pandangan hebat masyarakat kepadanya.

Bila masuk masjid dialah mcm al hafiz hebat, segala surah dihafal bagi menunjukkan betapa alimnya dia, bila beronggeng dengan bini orang dia juga hebat sehinggakan si isteri orang sanggup menyerah diri dan sentiasa gila bayang yg tidak terperi mcm samsidar taharin, dia selalu tersasul bila saya berkunjung kerumahnya, samsidar akan berangan mengatakan dia bakal menjadi first lady,iaitu isteri Perdana Menteri, kerana anu war berjanji kononya kalau dia jadi Pm, dia akan melepaskan si ikan sepat kering wan azizah dan ambik si shidah jadi bini dia, hebat perancangan romeo dan juliet ni,punya ashuk mashuk bercinta, sampai terbabas dari landasan Islam yg sebenarnya.Hi tak auuu nak akap. Tak de dalam dunia, kes mcm ni even di amerika, laki bini jadi kekasih awal dan akhir boss durjana.PELIK,PELIK TETAPI BENAR, MCM MANA LAH DIAORG HIDUP HARI HARI, kadang-kadang aku yg sewel memikirkannya, mcm mana lah dia laki bini bila berduaan dalam bilik, ada ke diaorang share cerita mcm madu madu bini pertama dengan bini kedua, tentang perangai laki yg sama , camne yeh, hi tak auuuu nak akap.

Angelina jolie dgn Brad pit superstar hollywood pun tau jealous, bila brad pit gi curi jengah ex wife dia jennifer aniston, angelina yg pakai terdedah sana, terdedah sini tu pun ada perasaan marah lalu melarikan diri kerumah lain, selama sebulan, puas jugaklah brad pit nak pujuk, mengikut cerita dalam magazine lah, yg ni happy je dua ekor share laki, tapi jantina berbeza, camne ya kalau merajuk, hi sewel kita dibuatnya,kes yg paling keji yg pernah aku tahu berlaku atas mukabumi ini, dan yg paling malang terjadi pada keluarga sendiri, apakan daya, Nabi Noh pun biarkan anaknya mati karam didepan matanya sendiri, siapa lah aku nak bersabar sampai mati, itupun dah lama sangat rasanya mendiamkan diri, kalau tak dicantas segala hipokrasi menjelang pilihanraya ini, nauzubilah minzalik kalau dia dapat rampas semua negeri, dengan pembohongan dan perencanaan Yahudi, huh , huh tak kan ku izinkan selagi hayat dikandung badan , disamping doa kupanjatkan kepada Allah swt yg amat-amat berkuasa untuk menyelamatkan bumi Malaysia yg tercinta. aku bukan dapat apa Min, aku bukan orang politik mahupun ahli umno lagi, namun kasih ku kepada agama , bangsa dan bumi tercinta mengatasi segalanya.Kau fitnah lah aku lagi , namun langit tak selalunya cerah, sampai masa kalau kau terima qadak tuhan, baru kau tahu betapa hina dan kejinya perbuatan kau di atas mukabumi ini,masa tu takut dah terlambat nak buat taubat mahupun minta ampun pada orang yg kau aniaya dan fitnah.Kalau aku fitnah, samanlah , report lah polis lagi mcm dulu kau buat,suka -suka tangkap aku, siksa aku, hidup mcm tak de tuhan.

Apa kau ingat duit kau yg berjuta tu boleh balut kain kapan kau esok, insaflah kalau esok tuhan rentap nyawa kau,dalam keadaan kau yg masih tak bertaubat dan aku dan mangsa fitnah yg lain masih tidak mengampunkan dosa fitnah kau yg melampau, mcm mana?
Sampai hari ni selama 13 tahun aku tunggu, TIDAK PERNAH ANU WAR ATAU SAMSIDAR ATAU KAU MENAFIKAN BAHAWA ANU WAR TIDAK PERNAH BERZINA DENGAN SAMSIDAR MAHUPUN MENGIKUT CARA ISLAM BERSUMPAH LAKNAT DI MASJID , DAH BERPULUH KALI AKU CABAR BERSAMA DENGAN DR M DAN WAN AZIZAH SAMA-SAMA MASUK MASJID BERSUMPAH KENAPA TAK BUAT, tambah shidah tuduhan ini amat berat bagi seorang ibu beranak 6, kenapa diam membisu seribu bahasa, apa dia bebal ke atau buta ke atau pekak ke , orang dok bercerita sana sini, buat lah press statement cakap Waulahi,wabilahi, wataulahi, saya samsidar taharin tidak pernah berzina dengan insan yg bernama anwar ibrahim sepanjang hayat saya, dan sekiranya saya berbohong saya sanggup dilaknat oleh allah swt, apa boleh shidah?

Mcm mana pulak nak jawab lah ya, bila pakar dna lim kong boon mengesahkan 13 tompokan air mani di atas tilam adalah kepunyaan samsidar taharin dan anwar ibrahim , kononnya azmin dan anwar nak perbodohkan public dgn silapmata mereka, bawaklah pakar dna dari britain dan australia kononnya nak mencabar keterangan lim kong boon yg dituduh mendapat upah dari dr m dan berkonspirasi,  lim campak hasil ujikajinya dan mencabar mat salleh 2 ekor tu dengan berkata, ok kalau ujikaji aku tipu dan berunsur jahat, AKU CABAR KAU AMBIK DARAH BARU ANWAR DAN DARAH BARU SAMSIDAR UNTUK DIBUAT UJIKAJI SEKALI LAGI DIATAS TOMPOKAN AIR MANI DIATAS TILAM TU, SIAPA YG PUNYA, KENAPA TAK BUAT WAHAI ASS MIN DAYUS DAN JUBURIN PUTAR ALAM?????? hi suka sangat kencingkan orang ramai yg dungu yg tak tau apa-apa berlaku dalam mahkamah.

Aku masih teringat, masa bagi keterangan di bukit aman, ramailah yg dipanggil oleh polis termasuklah kak long ku, kak lang ku, saksi-saksi yg lain mcm azizan , laila isteri orang, samsidar taharin,raju driver nalla, dan semua mangsa seks dia dan mangsa liwat dia, yg paling aku tak boleh terima salah satu keterangan dari seorang mangsa seks dia, perempuan tu berkata, dia main dengan anu war dalam bulan puasa pukul 530 petang ,dah lah berzina di bulan ramadan dan belum waktu berbuka, sehingga waktu magrib, so anu war terus berkata, oh sorry, i have to rush for my tarawikh, astarafilulahhilazim apa punya setan, apa punya dajal, apa punya pelesit, dah lah bulan mulia dinodai, dengan tak mandi hadas, kononya nak tunjuk yg dia tak tinggal tarawikh, sanggup dia mempersendakan allah mcm kawan -kawan dia saje.Takut kita dengar, sebab itulah allah humban dia ke lembah hina dipenjara supaya dia bertaubat, namun sedikit pun tidak memberi pengajaran kepadanya.Apalah nak jadi, dia tak kesian ke kepada arwah bondanya mak yan, tersiksa didalam kubur dengan perbuatan anak yg durjana.Raju driver nalla juga mengesahkan dia yg membelikan kondom, dia yg mengemas bilik, menyalin cadar, membuang tisu dan segala keperluan disediakan untuk anu war sebelum projek dan selepas projek kepada pihak polis, pening aku mendengarnya.Raju juga mengesahkan ...ITU BOSS (ANU WAR)BANYAK SAYANG ITU PEREMPUAN, MAKNANYA SAMSIDAR.

Saya masih ingat kata-kata azizan kepada asp roduan, anu war satu satunya manusia yg dia pernah jumpa yg tidak takut langsung kepada Allah swt,lepas sembahyang maghrib, bagi salam kiri kanan, dia terus suruh azizan tonggeng untuk dia melliwat, bila azizan tanya apa ni boss, baru lepas solat, dia kata tak pe, tuhan tu maha pengampun maha penyayang, nanti ambik wuduk gugurlah semua dosa, senang-senang je dia buat fatwa sendiri, dosa gugur tu kalau dosa kecil, bukan dosa menjubor, kan nabi tak nagku umat, tak de kerak neraka nak terima,hai mazhab apalah dia ni agaknya.tak pernah aku jumpa seumur hidup manusia keji dan jahat  mcm ni , mcm mana lah detik kejadian dia dulu, pelik dgn bini orang dia tibai, jantan, mat jambu dia ghairah, duit bank negara dia kebas berbillion ringgit sampai timbalan gabenor dato murad tak pasal pasal masuk penjara kerana ikut arahan dia, tak ke aniaya orang, dengan yahudi dia bersekongkol untuk jatuhkan negara islam yg aman damai, dengan tun m dia khianat dan fitnah,dengan negara dia huru harakan, dengan orang islam dia pecah belahkan, itu tak termasuk pelik kejadian-kejadian ngeri yg terjadi yg melibatkan nyawa melayang, saya tak tuduh tapi pelik kenapa kereta azizan dilanggar lari sampai bini dan anak yg sarat dlm kandungan terkeluar dan mati ditempat kejadian, kenapa isteri dato aziz samsudin juga meninggal kemalangan, kereta merz saya dibakar, peluru beberapa kali dihantar kepejabat saya, kepala kucing dihantar didepan rumah,bom jangka diletak ditempat saya berceramah tahun 1999,kenapa kenapa????? , Ya allah beri lah kami jawapan , datanglah pertolongan diluar batasan kami yg ajaib untuk menentang pengkhianat-pengkhianat negara ini.Kami tiada daya Ya allah, kami tiada kekuatan , kecuali dengan izin mu Ya Allah bagi meneruskan perjuangan ini semoga hamba mu yg munafik ini diharamkan sama sekali dari menjadi pemimpin kami Ya Allah.Makbulkan doa kami lah dengan segera, amin ya rob bal alamin.

106 comments:

q0l0p said...

wow.... sambungan fakta yang dinanti nanti telah tiba. memang pedas kak oii...!

Air minuman apala yang pemakan cili ni minum sampai sekarang dok rilek jer ekh... cam tak der apa apa yang pedar pun.

keep rolling sis..

Anonymous said...

Kak Ummi... salah satu syarat doa mustajab adalah untuk TIDAK menyebut... "makbulkanlah doa kami dengan SEGERA" dan mesti YAKIN 100% doa itu akan dimakbulkan tanpa sedikit keraguan. Pengalaman saya mempraktikkan sedemikian mendatangkan hasil yang segera... alhamdulillah.

q0l0p said...

I mula kenal dan jinak ngan politik ni sejak kua ITM 1989...
memang saya akui, budaya main duit dalam urusan pemilihan pemimpin UMNO di cawangan dan bahagian ni mula mekar semasa zaman Anwar mula bertaring dan berkuku.
Ingat lagi kawan kawan yang jadi perwakilan seronok bercerita kat restoran mamak syed sek 3 Shah Alam bagaimana mereka di taburkan dengan duit dalam tandas dewan semasa proses pengundian. Janji kena undi cai Anwar. sesuatu yang mereka akui tak penah dibuat pada pemilihan2 sebelum itu.

Masa tu i kerja ngan syarikat yang memberi perkhidmatan Kesetiausahan Syarikat. mewah bos i sebab berpusu orang umno datang buat syarikat Sdn. Bhd. Dia orang bukan nak berniaga pun, semua cerita nak dapatkan 'pink form' dari kementerian kewangan yang di terajui Anwar.

Bermula dari sini i tgk yang naik jadi pemimpin umno kebanyakan dari jenis koporat segera. langsung tiada semangat juang untuk kepentingan agama, negara dan bangsa! koporat2 ni taw jer la kan - tembolok first.
pada pandangan i, anwar ni la pembawa tong taik yang masih memalit umno sekarang ni.

Reformasi98 said...

Tuan q0l0p,
Dakwaan tuan memang benar, tahun2 akhir 80-an dan awal 90-an adalah tahun dimana saya menjadi penganut Anwar, malah ramai rakan2 dari UIA pun terpengaruh dengan beliau.Duit yang diagih dalam envelope, beg2 perwakilan memang tidak pernah berlaku pada awal2 tahun 80-an. Hanya setelah Anwar menjadi Ketua Pemuda dan seterusnya Naib Presiden perkara ini nampak berleluasa.
Saya sendiri pernah tolong bawa beg pakaian yang penuh berisi RM untuk diagih2kan ke persidangan2 UMNO bahagian sekitar Selangor terutama Shah Alam, Klang dan PJ. Malangnya saya tak tahu di dalam beg tersebut adalah RM, coz saya ingat dalam beg tu dokumen.

Anonymous said...

Sbb tu org yg sering bercakap ckit2 bawak keluar hadis dan quran ni jgn dok percaya sgt...temberang saje lebih nok pikat penyokong aje sama spt Nik Ajis habis org Kelate kena tipu 20 thn tp masih x sedar2...kesian2..ckp suruh buat baik tp diri sendiri jahat mcm setan

Anonymous said...

Sbb tu org yg sering bercakap ckit2 bawak keluar hadis dan quran ni jgn dok percaya sgt...temberang saje lebih nok pikat penyokong aje sama spt Nik Ajis habis org Kelate kena tipu 20 thn tp masih x sedar2...kesian2..ckp suruh buat baik tp diri sendiri jahat mcm setan

Anonymous said...

cili dan api ...pedas lagi panas..itu semua fakta, tak boleh nak di nafikan.

jadi nak sokong lagi ke........lu pikirlah sendiri :)

adios said...

erkkkkk.....tersedak aku wei. letih dah aku dengan kelaku mat juburin ni. macam2 ada dalam hati aku..marah,geram, bla..bla...tu pun ada lagi pengikut haram pecaya kat dia. otak dok di kepala lutut kut. orang kata bodoh bahalol marah.

Anonymous said...

sabo srikandi7 saboo....

banyak2 sabo, mmg sabo 13 thn tu dinamakan sabo jugek. tapi hakikatnya bukan senang nak masuk syurga, mungkin tuhan nak duga srikandi7 13 thn lagi. mana tahu.

kita mintak ampun dari Allah SWT hari2. kita mintak doa kita dimakbulkan pun hari2.

srikandi7 jangan putus asa terus2kan lah bercerita, sbb ada beribu diluar ni yg nak tahu cerita sebenar anwar, azmin, samsidar ni ...percayalahh...

kemenangan pasti akan datang, jangan risau, InsyaAllah, rahmat Allah SWT amat luas.

abgBo

Anonymous said...

A good one!!
Keep on rolling.....

Anonymous said...

gila babi punya anwar. babi pun tak gila mcm dia ni. Allah SWT bagi Msia Chedet, pemimpin agung, Allah SWT bagi juga Anwar munafik agong pada rakyat Msia. Allah SWT bagi juga penawar agung ummi hafilda utk rakyat Msia. Besar hikmah utk rakyat Msia yg kechil ini supaya jadi rakyat yg kuat, tahan mental, tahan diuji dan dapat keluar, jadi umat pilihan, umat yg memimpin akhir zaman. InsyaAllah.

teruskan Ummi...

Anonymous said...

x saba nak beli buku ummi, baca hasil nukilan ummi di blog ni ni pun dah mantap berapi dan adakalanya bergenang air mata..

kengkadang tu ada terniat untuk sembahyang hajat untuk nuar, mcm yg nik ajis buat (mengimamkan sembahyang hajat untuk najib pecah perut), tapi.. bila fikirkan ALLAH, ada baiknya aku doa bebanyak untuk azmin, biar ALLAH bukakan pintu hatinya untuk bertaubat dan berubah menjadi muslim yang takutkan ALLAH dan seterusnya tidak terus bersyubahat dan kembali kejalan yang diredhoi...dan tidak terus alpa dengan dugaan "jutaan wang ringgit" dan yang paling penting tidak terus menipu rakyat MALAYSIA yang taksub dengan perjuangan palsu ....aminnnnnnnn

buat azmin,
kita semua tuju ke satu tempat azmin.. ada ferari ke, hatta ada kapal terbang sekali pun x boleh nak bawak masuk kuburrr. time tu leh laa cuba nak rasuah JIBRAIL :D

Anonymous said...

APA LAGIIII....WAHAI ANWAR, WAHAI AZMIN ALI, WAHAI SHAMSIDAR...SAMANLAH UMMI. KAMIPUN NAK TENGOK KAU ORANG BERHUJAH DIMAHKAMAH...KENAPA KAU ORANG TAKUK SANGAT NAK SAMAM UMMI (yg kau anggap nyamuk)
tiga ekor babi ni takuk benar masuk kandang mahkamah.

Zek said...

Ya Allah aku panjatkan rasa syukur kepada MU kerana telah menanamkan rasa berani yang luar biasa kepada insan bernama UMMU HAFILDA ALI dengan mendedahkan kepincangan, penyelewengan yang terhebat yang pernah diketahui yang dilakukan oleh makhluk yang bernama Anwar Ibrahim, Azmin Ali serta Shamsidar Tahrin.

Melalui surat keramatnya kepada Tun Dr. Mahathir pada tahun 1997, maka terhalang insan munafik Anwar Ibrahim daripada memegang tampuk kerajaan negara yang tercinta ini.

Ya Allah berilah petunjuk dan hidayah kepada pemimpin2 PAS yang memang mengetahui perangai buruk Anwar untuk meninggalkannya dan menjauhkan diri daripadanya dan tidak lagi bersekongkol dengannya.

Ya Allah berilah petunjuk dan hidayah kepada penyokong-penyokong Anwar dan ahli-ahli PAS untuk kembali ke pangkal jalan dengan menolak perjuangan yang terpesong ini.

Ya Allah makbulkanlah permohonan ku ini. AMIN, AMIN, AMIN, YA RABBAL ALAMIN!!!

Anonymous said...

Salam to All, I salute you Ummi, berani kerana benar. Dont worry doa we all will always be with you. Just nak share citer kat Mekah dgn you. Last year my family and i went to do umrah. One of us in the group adelah pegang satu newspaper ni. Tiba tiba adalah satu orang tua alim yg dok kat masjid ni yg memang kita perhatikan selalu je ade kat masjid, solat tak henti henti. Org alim ni mintak pinjam surat kabar ni yg ade terpampang muka si al jubirin kaki bontot tu. Lepas 3 min cam tu, dia kata kaki bontot ni adelah org yg paling hina di dunia dan tempat dia adalah neraka jahanam. Lepas tu dia tanya kita dari mana? Kita pun jawab la Malaysia, dia pun sambung lagi, dia kata kalo rakyat malaysia tak berhati-hati satu ari nanti kita semua akan jatuh ke tangan singapura tapi tak lama cuma lebih kurang 18 tahun. Semua terdiam tak tau tak ckp ape sambil memandang sesama sendiri. Bila ingat nak tanya dia camne dia tau semua ni, tiba mamat alim da ghaib, entah ke mana....tak tau lah nak percaya ke ape, macam tengok movie lak, tiba tiba hilang.

Anonymous said...

Fuuhhhh... Kalau betullah ini semua, Anwar memang SIALANNNN.SYAITAN BERTOPENGKAN MANUSIA. B**I BETULLAHH!!!

Go Ummi Go!

Pakcik Monang Motto

Teddybear Cute said...

Tahniah akak, teruskan pendedahan. Si celaka jahanam inilah rupanya pembawa sial dan rasuah ke dalam BN.

rumahkaca said...

BEST PUNYA IMFO UMMI, HINA BETUL NUAR NI YEH.. GUE PETIK SIKIT LO PUNYA POST NI GUE MAHU TULIS DALAM BLOG GUE UMMI IZIN YER !.

Anonymous said...

salam

harap ramai orang umno boleh mengesah bahawa budaya politik wang ketika anwar tpm memang hebat.apa yang saya tahu tun ghafar baba seorang peminpin yang baik dan ikhlas berjuang kerana faham nasib bangsa agama dan negara.

jika betul kata-kata azizan saya berdoa semuga ALLAH dapat melindungi umat islam daripada musuh musuh islam yang tersembunyi di kalangan peminpin islam sendiri.

YA ALLAH SELAMATKAN MALAYSIA

Anonymous said...

dengan akal yg diberi Allah ini, aku menulis..

ummi, xmalukah kau bercerita ttg aib org? xtahukah kau berdosa mengaibkan org dan memFITNAH orang? dan xsenangkah hati kau melihat kejayaan org sehingga kau berniat menjatuhkan orang itu?

Allah mencipta manusia dgn ciptaan plg baik sekali, diberi akal utk berfikir, tp kau menulis spt org yg tiada akal.

Jika DSAI dll sdh bersalah, DSAI sudah berdoa & mohon ampun drpd Allah, Allah psti mengampunkannya kerna Allah maha pengampun. kau siapa utk membuka cerita aibnya? kau hanya manusia biasa yg tiada apa2.. jgnlah kau mati dlm keaibanmu snd..takutlah kau pd dosa2 kau ini..

kau, org yg terlibat dlm politik kotor ini, rakyat malaysia sbnrya sdh berdosa trhdp DSAI selama berpuluh2 thn dlu, dgn fitnah, dia dizalimi, dipisahkn dr keluarganya bahkan plg menyedihkan, ibu beliau meninggal tanpa dpt berjumpa dgn anknya.. tidakkah kau tiada perasaan? DSAi sdh mghadapi pelbagai ujian drpd Allah S.W.T dgn sabar, yg aku yakin pemimpin m'sia xkn pernah 'tahan' dgn ujian itu.. tapi kau msh xsdr..berjuta rakyat membuka mata, seluruh dunia mencaci m'sia krn kezaliman ini..

ummi, kau patut malu dgn dirimu snd.. kau snd tdk menunjukkn ciri2 wanita muslimah, tdk bertudung, mlh bersekongkol dgn org2 yg salah. dan kau memfitnah org2 yg ada ciri2 muslimah spt DSWA dll.. MALUlah kau ummi sebelum kau dimalukan dn sesungguhnya azab Allah itu kau xkn dpt mmbygknnya..

Aku bkn siapa2 yg menyokong siapa2, cuma aku di akhir zaman dan mmg xslh lg kau adalah spt meminta 'bala' bsr drpd Allah krn kau menyampaikan fitnah yg kau snd tiada bukti ttp hanya mengeluarkan video yg dilakonkan dn bukti yg sdh tdk relevan lg..

ummi, kau lgsg tdk melihat kwn2 mu iaitu azizan abu bakar, khalid jaafri(arwah), dll bgmana mereka mndpt balasan krn mengaibkan org, nauzubillah..

MENGUCAP DAN BERISTIGHFAR lah ummi sebelum terlambat, berdampinglah dgn para muslimin solehah agr Allah bukakn pintu hatimu utk BERTAUBAT. xperlulah kau risau dgn DSAI krn beliau pun sdh bertaubat tnpa perlu mndedahknnya pd org awam @ rakyat.

heNtikanlah blog BODOH ini, hanya org BODOH sj yg akan PERCAYA, tp org PANDAI hnya akan memejamkan mata dn menulis sepertiku ini..

puyee said...

Salam UMMI,

Thanks kerana terima pandangan kami agar kembali mengeluarkan new entry yg berkaitan fakta yg jumlahnya 44.

Your posting about the actual facts have real sense of story. No made up story but true.

Keep writing on the facts. Many outsiders are waiting for the latest entry on your blog. They are now having the real source of story instead of getting spin story from Anwar and his pencacai during 1998 tragedy.

From this blog insyallah many will realize their mistake for giving intolerable support to anwar all this while.

May Allah bless you and showering your life with His guidance.

wassalam..

aku dan kau said...

To Anon:

...heNtikanlah blog BODOH ini, hanya org BODOH sj yg akan PERCAYA, tp org PANDAI hnya akan memejamkan mata dn menulis sepertiku ini..

February 8, 2011 3:52 PM

*******************

Saya lihat kamu ni tak guna akal yang Allah bagi kpd kamu.
Kamu sebenarnya pengemar anwar sehingga tak nampak kebenaran yg Allah zahirkan depan mata kamu.
Dari tulisan kamu ternampak kamu sanggat mengkagumi anwar.

kamu sangat bengap krn Allah bodohkan kamu utk percaya kpd orang yg Allah hinakan krn gunakan kuasa dan agama utk dpt habuan duniawi.
Kalau kamu percaya kdp qada' dan qadar yg Alah tetapkan kamu pasti terima apa yg terjadi kpd anwar. Tiada apa yg berlaku melainkan dgn izin Allah.
Takkan berlaku sesuatu melainkan dgn izin Allah.

Allah buat ketetapan dlm quran, siapa yg berbuat baik akan dibalas baik dan sapa yg berbuat buruk akan dibalas buruk.
Nabi saw berbuat baik, Allah muliakan dia. Sahabat2 berbuat baik, Allah muliakan mereka.
Ketetapan Allah tidak akan berubah sampai bila2.

Kau mesti berbalik pd Quran dan Hadis utk menilai sesuatu kejadian. Kalau anwar org baik, kenapa Allah biarkan si ummi yg jahat(pd sangkaan kau) berkuasa hinakan dia. Sedangkan ketetapan Allah dlm quran, org yg berbuat baik akan dimuliakan bukan di akhrat shj malahan didunia lagi spt nabi2 dan sahabat2. Kenapa???

Adakah ummi tuhan? yg berkuasa mendatangkan kehinaan kpd anwar. kalau ummi bukan tuhan, walau si ummi yg jahat (pd sangkaan kau) buat pelbagai fitnah(pd sangkaan kau) terhdp anwar, Allah tetap berkuasa memuliakan anwar krn dia org yg baik. Allah takkan buat zalim kpd hambanya yg baik.

Sebagai contoh mudah2an otak kau boleh terima dgn izin Allah. nabi ibrahim a.s difitnah oleh namrud sbg perosak dan pemecah belah krn dakwah baginda as kpd Allah yg esa.
walau namrud berusaha menghinakan ibrahim dgn lucutkan pakaian baginda dan campakkan dlm unggunan api sebesar bukit selama berpuluh2 hari. Namun krn kebaikan ibrahim a.s. Allah tetap pelihara hambanya yg soleh dlm api. Allah keluarkan dari puntung2 api buah anggur dari syuga sebesar kepala manusia. Dan baginda as diberi pakaian dari syurga.

Kamu nampak tak? Allah tetap akan pelihara hambanya yg baik walau pelbagai usaha dibuat oleh namrud nak hinakan ibrahim as.

Kamu nampak tak apa terjadi pd anwar??? kamu tau tak ummi dah bagi pelbagai bukti. kamu tau tak, ummmi dah sumpah laknat 10 tahun dulu. kamu tau tak, anwar tak pernah saman apa yg ummi tulis kat blog kalau benar semua ni fitnah. kamu tau tak, anwar saman tun walau tun cakap sepatah. kenapa anwar tak saman sbb ummi dah tulis beribu2 patah perkataan dah. kamu tau tak, yg anwar bg macam2 alasan utk bersumpah bg bersihkan diri dia drpd semua fitnah.

kamu tau tak yg anwar sedang dihina oleh Allah skarang atas dosa2 dia.
kamu tau tak?

kamu tau tak Allah telah zahirkan qadar buruk kpd anwar atas qada perbuatan buruknya selama ni???

kamu tau tak???
Allah bagi akal suruh fikir sesuatu perkara berlandaskan quran dan hadis bukan main akal kau yg lembap tu je. Guna akal utk lihat sesuatu perkara dan lihat quran dan hadis.

kau ni bengap sgt!!!

Anonymous said...

To Anon yg menulis ni:

"MENGUCAP DAN BERISTIGHFAR lah ummi sebelum terlambat, berdampinglah dgn para muslimin solehah agr Allah bukakn pintu hatimu utk BERTAUBAT. xperlulah kau risau dgn DSAI krn beliau pun sdh bertaubat tnpa perlu mndedahknnya pd org awam @ rakyat.

heNtikanlah blog BODOH ini, hanya org BODOH sj yg akan PERCAYA, tp org PANDAI hnya akan memejamkan mata dn menulis sepertiku ini.."

Kalau si Nuar tu dah bertaubat dah lama dia mintak maaf kat Ummi. Ingat Allah tidak mengampunkan dosa sesama manusia.
Cermin diri dulu sikit sebelum menasihat orang..and kau kata kau pandai....hmmmm..

Annoyed said...

to Ummi,

thanks for the stunning revelations.just nak tau pasal kes saman Ummi to AI,when is the next hearing?really wanna know.coz slama ni ape yg actaully berlaku & disebut kat dlm court,org luar mesti tak betul2 tau and end up being played by the politicians.this may be impossible to be done but kalu ikut hati je better kalau ada org rakam video dlm court or even better live coverage je terus so that the rakyat would finally know.anyway,keep on revealing the dirty facts and hit em hard!

Zek said...

Anon 3.52 PM

dengan akal yang diberi Allah ini aku menulis....

Ummi, xmalukah kau bercerita ttg aib orang? xtahukah kau berdosa mengaibkan org dan memFITNAH orang? dan xsenangkah hati kau melihat kejayaan ort sehingga kau berniat menjatuhkan org itu?
---------------------------------

Sedapnya kamu menuduh Ummi memfitnah orang. Siapa yang fitnah sebenarnya? Kamu tak tahu kedudukan sebenarnya jadi sebab itulah kamu merepek. Kamu tak tahu hujung pangkal.

Sekarang cuba kamu gunakan akal. Kenapa berpuluh-puluh rakannya lari meninggalkannya? Adakah semua mereka itu bodoh belaka, tak boleh berfikir dengan akal yang dikurnia Allah kepada mereka?

Sedarkah kamu bahawa rakan-rakannya telah lari kerana mereka sedar mereka telah ditipu dan hanya diperalatkan semata-mata untuk kepentingan peribadinya sahaja. Selain dari itu mereka sedar bahawa moralnya tidak melayakkan dia menjadi pemimpin.

Tentang Ummi, dia lebih tertekan kerana dia tahu apa yang berlaku didepan mata dia sendiri kerana ia melibatkan ahli keluarganya sendiri. Kalau kita di tempat dia, aku tak jamin kita sanggup bertindak sedemikian rupa. Kita sepatutnya berterima kasih kepada Ummi kerana dia berjaya menghalang Anwar daripada menjadi PM dengan izin Allah. Anwar sememangnya tidak layak menjadi PM kerana moralnya dan perangainya yang amat teruk. Sepatutnya kita mengucapkan terima kasih pada Ummi.

Jangan lupa Anwar telah dibicara selama hampir 100 hari dengan berbagai saksi dipanggil untuk memberi keterangan di mahkamah dan setelah semua keterangan diambil kira, hakim telah menjatuhkan hukuman. Adakah kamu mengikuti perbicaraan tersebut dari awal hingga akhir?

Aku pun pernah menjadi pengikutnya selama hampir 16 tahun. Dan setelah aku kaji dengan sedalam-dalamnya siapa Anwar sebenarnya, aku juga telah meninggalkannya.

Aku nak tanya kamu. Kalau orang tuduh kamu melakukan sesuatu yang kamu yakin tidak melakukannya, sanggupkah kamu bersumpah? Sebagai contoh kalau ada orang menuduh kamu berzina dengan adik kamu sendiri sedangkan perkara itu tidak berlaku, sanggupkah kamu bersumpah sekiranya dicabar? Pasti sanggup bukan?

Begitulah Ummi bila dituduh berzina dengan seorang yang bernama Baginda melalui akuan sumpah palsu, Ummi telah bersumpah menjunjung Al-Quran menafikannya.

Sekarang gunakan akal kamu, kalau betul segala yang dinyatakan oleh Ummi itu fitnah, sudah pasti mereka akan saman Ummi. Bukan itu sahaja mereka akan berlari ke masjid dan panggil pemberita dan semua tv untuk menyaksikan upacara angkat sumpuh mubahalah yang akan mereka lakukan. Kenapa semua ini tidak dilakukan.

Gunakanlah akal kamu. Ok bro.

Assalamualaikum.

Anonymous said...

Kalau temanlah di tempat Nuar atau Azmin atau Shamsidar atau Azizah, udah lama teman saman aje Ummi itu tidak kurang dari 1 billion ringgit kerana menjatuhkan maruah dan ayo muke teman. Bior padan muke dia.

Tetapi kalau teman pun macam mereka juga iaitu betoi-betoi dah bersalah sebagaimane yg dihebohkan oleh Ummi, teman pun senyap aje le. Terima aje le. Dah beno bersalah, nak buat ape lagi.

Ape kata mengkome bersetuju ke dengan pendapat teman ni? Kalau bersetuju angkat tangan macam Usop dalam "Hantu kak Limah balik rumah".

Time kasih. Bye! bye!

Anonymous said...

menyimpang sket dari blog....awat account Facebook: Anwar Ibrahim, Nurul Izzah dan Kami Benci Saiful Bukhari dah takde kat FB????????

puyee said...

February 8, 2011 3:52 PM
---
Kau cakap ummi takda akal menulis. Tapi aku baca komen kau, kau yang macam takda akal menulis.
Ummi menulis kat blog dgn lampiran fakta dan buat press conference dan buat laporan polis beserta dgn segala bukit yang ada padanya.
Macam 'aku dak kau' cakap, anwar tak bagi apa bukti fitnah dia selama ni terhadap ummi. dan mana saman anwar pd blog ummi ni?
kan anwar suka saman orang kalau dia dapati sesuatu hal tidak benar.
kalau dia dapati suatu perkara tak benar dia akan saman tanpa buang masa. so bila anwar& azmin tak saman blog ummi, maka benarlah apa yg ummi tuliskan disini sejak december 2010 lalu.semacam IQ kau sangat rendah utk faham dan menganalisa sesuatu perkara.

Macam 'aku dan kau' cakap tadi. Anwar sedang diazab oleh Allah atas dosa2 dia krn Allah sesekali tidak bertindak zalim pd hambanya. Allah maha adil dlm memberi balasan. Orang buat baik, pasti Allah bg baik kat dunia dan akhirat.
apa jadi pd anwar? kenapa Allah izin aib anwar dibuka kat dunia? kerana dia pemimpin. Allah yg buat keputusan utk guna ummi bg menghalang keburukan yg anwar buat daripd tersebar sekiranya dia jd PM. Allah yg campak dlm hati ummi keberanian utk lalui segala susah payah 12 thn dulu. Allah buat dia berani walau diugut bunuh dan dicerca dihina.
kau mesti lihat dari sudut itu. Fikir kenapa perkara buruk berlaku kpd anwar. kalau anwar baik, takkan allah mungkir janji utk hinakan anwar. maha suci allah dari mungkir janji buat buruk kpd org baik.
Keburukan anwar mesti dicegah sblm dia jadi PM. kerana itu ummi buat laporan. Ummi bergadai nyawa utk itu. dia dituduh berkonspirasi terima duit dr TDM utk jatuhkan anwar. Dia telah bersumpah laknat masa PC kat USJ baru ni bhw dia tak terima 1 sen dari org umno utk dedahkan hal anwar, dan dia buat itu bg menghalang rakyat ditipu oleh anwar dan sokong dia jd PM.

Anwar bukan dizalimi tapi dia terima azab krn dosanya. Takda siapa berkuasa menzalimi melainkan Allah izin. Allah izin seseorang dizalimi krn perbuatan buruknya sendiri.
Sbg contoh, Allah izin bani isreal dizalimi oleh Firaun krn dosa bani israel melanggar perintah Allah dan rasul. Kerana dosa mereka, Allah buatkan Firaun jadikan mereka hamba selama bertahun2 di mesir sebelum Allah selamatkan mereka melalui nabi musa a.s.
Allah tak zalim kpd bani isreal tapi mereka yg menzalimi diri mereka sendiri krn melanggar perintah Allah. Tp krn kerahiman Allah, selamatkan mereka, tapi selepas tu buat zalim lagi pd diri mereka sendiri dgn menyembah patung lembu ketika musa as. berjumpa Allah di bukit Tursina. Allah azab mereka krn dosa mereka.

Percayalah, segala keburukan anwar terima sekarang krn dosanya sendiri. Allah buat kwn2 lama dia tinggalkan dia. Allah izin aibnya dibuka krn dosanya memfitnah orang sana sini termasuk ummi jd mangsa dgn kemukakan saksi palsu.
Allah buat partinya makin hancur.

Anwar ada bgtau ke dia dah taubat atas dosa liwat dia tu, dosa ambik duit ketika jd TPM yg mana ummi ada bukti dlm tgnnya? Kalau benar spt dakwaan kau bhw anwar telah taubat, pasti Allah pelihara dia dari segala azab spt yg berlaku skarang pdnya. Kenapa Allah biarkan dia dlm hina skarang? kalau benar dia dah taubat?

ummi dan rakyat berdosa krn memfitnah DSAI? segala bukti dah ada di mahkamah bhw berlaku liwat 1998 dari segi pengakuan azizan memang terbukti berlaku liwat. DNA anwar dan shamsidar terbukti berlaku ada hubungan seks.
fitnah perkara yg tidak ada tapi diada-adakan. ini telah terbukti.

semua ni Allah zahirkan kpd semua kita utk menilai bhw anwar tidak layak jd pemimpin di malaysia.
Allah telah berbuat baik kpd kita dgn membongkar keburukan anwar kpd kita sebenarnya.
Kau fikirlah berlandaskan quran. Jgn fikir setakat fikir dan nafikan je.
Fikir kenapa Allah izin semua ni berlaku?
Tengok apa jd pd TDM lepas jd PM. adakah Allah hina dia, adakah Allah bukak aib dia? Allah buat dia masuk penjara? Percayalah, Allah takkan buat buruk kpd org baik. Kenapa Allah pelihara TDM dari dihina slps jd TDM. kenapa TDM disenangi oleh orang termasuk org islam dinegara2 luar.

puyee said...

To Anon:

Kalau temanlah di tempat Nuar atau Azmin atau Shamsidar atau Azizah, udah lama teman saman aje Ummi itu tidak kurang dari 1 billion ringgit kerana menjatuhkan maruah dan ayo muke teman. Bior padan muke dia.

Tetapi kalau teman pun macam mereka juga iaitu betoi-betoi dah bersalah sebagaimane yg dihebohkan oleh Ummi, teman pun senyap aje le. Terima aje le. Dah beno bersalah, nak buat ape lagi.

Time kasih. Bye! bye!
February 8, 2011 6:05 PM

*********

SAYA SETUJU!

Anonymous said...

syabbas ummi... klu bleh bukukan dan sertakan bukti2nya sekali kami tunggu dan kita lihat apa tindakan mereka

Anonymous said...

Salam buat UMMI, Berhati-hati si JUBURI ni didokong oleh YAHUDI dan ZIONIS, agent dia ada merata-rata tak kira bangsa. Si Juburi ni dah banyak termakan budi YAHUDI, "payback time" dia semakin hampir apabila hasil yang dilabur tak nampak-nampak lagi. Dah ada sekutu dia yang mati kena bunuh, tu yang dia meroyan sekarang ni...

Kami semua doakan UMMI sentiasa dilindungi Allah SWT...

Anonymous said...

Salam buat Ummi & keluarga.

To Anon Feb.8 3:52 pm;

tak payah lah nak buang masa nak nasihat orang. Cermin lah muka sendiri siapa yang perlu bertaubat? Demi bangsa, ugama & Negara, saya rasa ini perlu di rungkaikan.

To Anon Feb.8 12:37 pm;

Di Mekah apa2 pun boleh terjadi. Sesiapa yang pernah ke sana dapat merasakan ketakjuban kuasa Illahi. Nama pun tanah haram yang di haramkan pada orang2 kafir memasuki nya. Belum pun sampai melihat Kaabah hanya pintu masjidil Haram, air mata dah berjurai jurai.

Kisah orang alim yang anda jumpa itu sunggoh interesting. Saya rasa orang lain pun ada mengalami kisah seperti anda dengan cerita yang berlainan. Terima kasih kerana berkongsi.

Kalau nak di renongkan sudah sampai masa nya orang2 melayu buka lah minda kita semua. Orang kita tak ramai di dunia ini kalau nak di bandingkan dengan bangsa2 lain. Kalau dah berpecah tiga, sudah semakin kecil. Jadi apa suara yang kita ada? Kesian PM yang terdahulu dan sekarang yang berkerja kuat untok nak majukan rakyat & negara. Jangan sia siakan pengorbanan mereka.

Ingat2, bangsa2 lain ada negara mereka untok pulang. Tetapi melayu hanya Malaysia lah satu2 nya negara kita. Fikir fikirkan lah.

Mat Benut.

Anonymous said...

Assalamualaikum Umi,

Saya memang menghargai setiap pendedahan yang dibuat. Saya sendiri adalah mangsa orang-orang Anwar Ibrahim. Memang benar mereka suka gunakan topeng agama untuk menutup kezaliman mereka. Didepan Perdana Menteri dan menteri-menteri kerajaan Malaysia watak mereka macam nabi dan wanita soleha sebaliknya bila belakang siaplah modus-operandi kotor mereka. Kepada semua orang-orang PAS yang sibuk suruh saya pergi usrah tu nasihat saya muhasabah diri dahulu sebelum sibuk arah orang pergi usrah, pakai jubah, pakai tudung, pakai kopiah & serban. Berhati-hatilah rakan-rakan seperjuangan sekelian dengan golongan manusia dirasuk syaitan yang bertopengkan agama Islam yang kita hormati didunia ini agar kita tidak terjebak ke kancah yang amat hina.......

anugerah tuhan untuk manusia sialan said...

to unknown yg menulis kononye diberi akal oleh allah.jgn lah kau jual nama allah pulak.memang kau dah fanatik dgn sijubo,mmg kau x berakal.cuba baca fakta ummi dari mula sampai sekarang.kau sndiri akui,kau pejamkan mata.so mana kau nak nampak setan.menyokong orang yg nabi tak ngaku umat dan penzina bersiri.fitnah kepala otak kau.ummi dh tunjuk pay in slip dgn sijil saham yg berjuta anwar bagi kat azmin n samsidar,kau tak nampak lagi.ke mmg kau ni anjing yg taw menyalak bukitlah.otak lembu.sampai pakar DNA sahkan air mani samsidar n anwar,kau masih nak kata fitnah n zalim.yg zalim tu anwzr n azmin.tangkap ummi n seksa ummi supaya tutup mulut n yg zalim tu dia sendiri tipu rakyat yg bebal.mcm kau ni berdemonstrasi n tentang kerajaan utk tutup dosa.patutnya kau terimakasih pd ummi kerana selamatkan negara dari perogol bersiri ni.kau apa taw,lebih baik kau g mampus.belakang mati dgn pelacur mcm samsidar tu.dajal punya manusia,tak percaya qadak tuhan ke,kalau masuk penjara tu mesti org byk dosa.kenapa sampai hari ni ummi dan dr mahathir tak ditimpa bala walau satu dunia buat solat hajat,kan allah berkuasa pada org yg teraniaya.bebal binatang.apa yang kau fitnah kononnya azizan dapat balasan apa,oh pasal khalid jefri meninggal, dah usia dia 64 tahun n sakit kencing manis dah sampai masa pergilah dia.apa mak bapak kau tak mmpus.nenek atok kau tak mampos?tak akan meninggal dunia?tu bala si jubo lah ajar kau ayat tu ya habis mak dia mak yan yg mampos lepas kes tu dan abg playboy dia yg dok sumpah mahathir meninggal hari2 tapi dia bru 60 lebih mampos dulu n abg dia penagih dadah mokhtar tu pn mampos dlm tahun yg sama.apa hal. bukan bala ke biol n azizan apa masalahnye tak de hal bahagia bersama anak dan isteri baru.oh kau nk fitnah pasal khalwat tu ya.itu perangkap anwar.logik ke pompuan tu azizan bawak balik kenalkan kt melaka kt makbapk dia depan anak dia 3 org,ditangkap khalwat oleh org pas.mmg kes aniaya.itulah kerja kau org sial.suka fitnah n zalim kt org yg dapat bala sampai hari ni si jubo allah laknat.sampai mati hidup tak tenteram,sana sini org kana dia maki n cerca.bukan ummi saje faham.biol dah perangai dia mcm anak gampang.mestilah org maki hamun.cuba perangai dia mcm tub M,sape nk maki cuma penghuni neraka mcm kau je yg taktaw menilai.kau ni mesti tak pernah sembah allah sebab tu celaka sgt !

dugo said...

Di Pulau Pinang misalnya, ramai ketua2 cawangan dan ketua2 bahagian UMNO ketika zaman Anwar Ibrahim terkejut apabila aljuburin menghadiahkan kereta2 baru kepada mereka beberapa bulan sebelum pemilihan UMNO berlangsung.

Anonymous said...

Apa lagi tunggu
DSAI
AZMIN
SYAMSIDAR atau
WAN AZIZAH
saman, saman, jangan biarkan diri kamu dicerca sedemikian rupa. Saman dengan segera dan minta mahkamah perintahkan supaya pembongkaran ini ditutup/dihentikan dengan segera.

Moga Allah ampun kamu semua, AMINNNN.

masmerah

Anonymous said...

To Anon yang kononnya dengan akal yg diberi Allah ini, aku menulis..,February 8, 2011 3:52 PM

Aku gelak guling2 baca komen ko...takpe la lain kali cuba lagi komen kat sini ye, jgn serik2....kah kah kah

Ummi, Kuatkan semangat, teruskan berjuang dan ikhlaskan hati kerana Allah....

Salam...

Anonymous said...

UNBELIEVABLE...BUT BELIEVABLE

Alien Dari Planet Marikh said...

Bersumpah laknat pun tak nak. Ni kan pulak suruh saman. Aku gerenti 100% diaorg takkan berani saman Ummi punye.

Wahai Anwar, wahai Azmin, tutupkanlah mulut Ummi ini dengan bersumpah laknat. Lafazkanlah dlm sumpahmu itu, bahawa kamu tidak pernah melakukannya. Percayalah, seandainya kamu berani bersumpah, semua pembencimu pasti akan kembali kepadamu.

Ingatlah, ketika PRU 13 nanti, undi rakyat teramatlah penting sekali. Mengapa dikau langsung tak mau mengambil hati rakyat hanya dengan sekadar bersumpah ? Hanya dengan sekadar melafaz sumpah, pasti berduyun2 rakyat akan mengundimu nanti.

Ummi dah agak lama jugak berada di persada alam maya ini. Bukankah kau mengatakan Ummi ini pemfitnah dan pembohong ? Kalau begitu, tolonglah heret Ummi ke mahkamah. Mengapa dibiarkan Ummi terus memfitnahmu ? Samanlah Ummi. Kenapa hanya berdiam diri tanpa berbuat apa-apa ?

Aku masih ingat kata-kata keramatmu "Lawan Tetap Lawan". Oleh itu, silalah lawan Haji Saiful di mahkamah, jangan tangguh-tangguhkan lagi. Biar mahkamah yang tentukan sama ada Haji Saiful berdusta atau tidak.

LuckyStar said...

Sentap bila membaca catatan kak Ummi kali ni... lebuh sentap bila Anon 8/2, 12.37 bagi komen pasal pengalaman beliau di Mekah. betul atau x, wallahualam... tapi kalau betul??? Ya Allah, bantulah kami...

V7 said...

Anonymous February 8, 2011 3:52 PM
said...

ummi, kau patut malu dgn dirimu snd.. kau snd tdk menunjukkn ciri2 wanita muslimah, tdk bertudung, mlh bersekongkol dgn org2 yg salah. dan kau memfitnah org2 yg ada ciri2 muslimah spt DSWA dll.. MALUlah kau ummi sebelum kau dimalukan dn sesungguhnya azab Allah itu kau xkn dpt mmbygknnya..

heNtikanlah blog BODOH ini, hanya org BODOH sj yg akan PERCAYA, tp org PANDAI hnya akan memejamkan mata dn menulis sepertiku ini..
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

percaya lah bila anak dan bini orang pas dah tak pakai tudung lagi. maka keluar lah fatwa baru oleh tok guru sesat dia orang tu yang tak pakai tudung ini adalah dosa biasa aje.

macam kes umno bersekongkol dengan mca, tok guru sesat kata umno tu kafir sebab bersekongkol dengan puak kafir.

tapi bila puak pas sesat ni bersekongkol dengan dap, keluar pulak fatwa dap ni cuma kafir zimmi aje.

macam mana kau tahu ummi tu buat fitnah????

sebab tok guru sesat kau si nik ajis tu maha mengetahui ker????

memastikan si peliwat tu tidak menjadi pemimpin negara ni adalah tanggungjawab kami kepada agama, bangsa dan negara.

kalau kau tak suka kau boleh blah dan jangan nak bawak fahaman sesat tok guru kau yang biol tu.

ini blog bodoh??? kau tu yang tolol lagi biol, sanggup kau bodohkan dan lembukan diri kau pada tok guru sesat kau tu.

kau dan puak-puak pas kau yang bodoh dan biol aje yang akan dengar dan percaya dengan tok guru kau yang sesat lagi menyesatkan tu.

Anonymous said...

Pakcik MM terpanggil sekali lagi utk memberi komen.

Kepada Anon 3:52 PM, andalah sebenarnya seorang daripada insan yang masih buta hati. Andalah seorang daripada beberapa kerat insan yg berjaya "diliwat" oleh so called "Pemimpin Anugerah Tuhan". Semoga anda diterangkan mata dan dibukakan hati. Amin!

Go Ummi Go

-Pakcik Monang Motto-

Anonymous said...

Syukur Alhamdulillah para para penyembah dewa liwat ada membaca blog ini, itu yang kita mahu, kita mahu mereka teruskan membaca blog ini walaupun mereka tak percaya akan dakwaan ummi, biarkan mereka kerana mereka penyembah dewa liwat yang tegar. Masih banyak lagi yang percaya akan cerita ummi ini. Itu yang kita mahu, penyembah dewa liwat tegar tidak banyak lagi, mereka kian pupus mengikut masa. Suara suara mereaka akan hilang satu hari nanti. percayalah, mereka akan kembali kepada ajaran Islam sebenar.

enigma

Anonymous said...

5 tahun lepas aku pernah berborak dgn topgun Felcra Berhad..dia kata zaman anwar la IOI senang2 dapat buka tanah buat ladang baru...aku yg agak ketinggalan ni rasa cam pelik gak statement orang otai ni...rupanya2 ayah anwar ni chairman IOI..no wonder la...kalau lama lagi memerintah abis semua tanah2 Melayu dilelongnya...

Anti-Gay Malaysia said...

Mampus cepat lagi bagus la si Anu War nie...menyusahkan betul! Dari dulu aku dah ckp, yang membawa elemen rasuah dan politik wang dalam UMNO tak lain tak bukan...mmg si double A nie laa..Anu War dan Ass Min (Pinjam kata akak..hehe) Pastuh budaya yg sama cuba disuburkan oleh KJ...Ya Allah, kau lindungilah negara ini..pulihkan lah parti yang telah banyak berjasa kepada kami dan nenek moyang kami...kau jauhilah segala unsur2 jahat dan membinasakan di dalam UMNO...jadikanlah ia seperti dulu, ikhlas berjuang demi agama, bangsa dan negara...Amin.

Anonymous said...

dulu...Melayu ISLAM cukup pantang :

1) apa2 psal babi...
2) dengaq psal zina...apatah lagi dgn bini orang....dengan yang sejenis...
3) pasal kalimah ALLAH dipermainkan apatah lagi bila pernyataan sesat lagi nyesatkan kuar....
4) pasal sumpah...bila orang da sumpah je...depa teruih lepaskan kat Maha Mengetahui untuk adili...apatah lagi bila da buat sumpah laknat....
5) bila orang tak 'berkenaan' masuk perkarangan masjid...apatah lagi dalam masjid...bagi plak 'tazkirah'.....
6) bila orang pertikai kan sultan....sebab sultan tu kedudukan dia tinggi dimata mereka walaupun sultan itu cuma manusia biasa juga...
7) bila orang tak 'faham' Al-Quran...baca...nak2 yang tak pandai tajwid...mau kena bambu...apatah lagi bila orang kafir yang tak beriman ni baca....
8) bila pandai2 je hukum yang JELAS halal haramnya....ditukar terbalikkan....jadi haru biru...yang sesat lagi nyesatkan...

sekarang ni korg tengok brape kerat sgt lah yang masih 'pantang' tu....sbb siapa..? sebb apa...? kalau bukan sebb org 'berilmu' dan 'beramal' ni yang sesat dan menyesatkan.....???

sikap makhluk bernama manusia ini lah yang telah meletakkan ilmu dan amal lebih tinggi daripada keimanan pada ALLAH S.W.T.......yang akhirnya akan dilaknat dan ada juga yang telah pun dilaknat oleh ALLAH S.W.T akan keangkuhan mereka ini....

semoga rahmat dan redha Ilahi...bersama dengan yang berusaha mendukung kebenaran....dan keadilan di muka bumi milik-Nya...

wallahu'alam...

Anonymous said...

Anon 12.37pm

Cerita u pasal orang ghaib tu menaikkan bulu roma. Didalam masjidil haram anything can happen.

Tahun lepas semasa 8 hari terakhir dibulan Ramadhan sedang saya bersaie semasa umrah,saya berdoa untuk bertemu kawan saya yg sudah hilang dicelah celah ratusan ribu manusia yang sedang melakukan umrah,sebab gunting untuk bertahalul ada ditangannya. Masuk pusingan ke 6,kawan saya tadi tiba tiba muncul didepan saya.

Jikalau saya aljuburin dan membaca tulisan Anon 12.37pm saya akan segera melakukan solat taubat dan balik ke pangkal jalan sebelum terlambat.

Anonymous said...

anon 3;52 pm
aku rasa kaulah orang paling tak guna akal ,masih buta, masih bebaL, semua rakan rakan karib anuar dan meninggalkan anuar, kamu masih lg perasan mengaku pandai bersokongkol anuar....kau sebenarnya tak guna akal dalam menilai kebenaran.!!

Anonymous said...

salam serikandi7,

aku memang tabik spring kat u serikandi7 sebab u memang seorang yg berani kerana benar....membujur lalu melintang patah.

dan aku boleh jamin yg tiga org tu tak kan berani saman u sebab kalau mereka saman u bermakna mereka sanggup menggali kubur sendiri...pasti kesemuanya akan terbongkar di mahkamah. ttg apa ye? ofcourse lah ttg

1. salah laku sek (dgn jantan dan betina)
2. status zuriat
3. rasuah/penyelewangan
4. fitnah
5. dan lain lain lain lain lain lagi

Anonymous said...

ONIE.......

Hairan ek !!!!!!, telah banyak terdapat perkara yang berlaku seperti di P. PINANG YANG MANA ORANG MELAYU DIANAKITRIKAN OLEH PARTI PR TERUTAMA "DAPPIG" TAPI MASIH ADA ORANG KITA NI (MELAYU) YANG MASIH NAK MENDEWA2KAN PERJUANG MEREKA YANG KONON NYA NAK PERUBAHAN....TAPI TU LE TGK PERUBAHAN YANG BERLAKU DI PP DAN SELANGOR.... APA YANG TERJADI, ORANG MELAYU YANG SEAGAMA SENDIRI YANG MELAKUKAN PERNINDASAN ATAS ARAHAN ORANG-ORANG DAPPIG ITU.... PENCACAI TEGAR TU HANYA DIJADIKAN BONEKA UNTUK KEPENTINGAN BERSAMA.... TAPI YANG BODOHNYA ORANG MELAYU TU SENDIRI....

APA AN WAR AND NICK NAJIS TU BUAT....CUMA BUAT BODOH AJA... KONON NAK MEMBELA SEAGAMA DAN SEBANGSA TAPI SEBENARNYA MEREKA INI HANYALAH BINATANG BERTOPENGKAN SIANTAN DAN BERHATI IBLIS.... MEREKA LEBIH BERSEKONGKOL DENGAN ORANG KAFIR LAKNAT....

EH.. SEDAR LAH PENCACAI2 AN WAR N NICK NAJIS KAMU SEMUA BUKA LE MATA DAN MINDA.... APA YANG UMMI TU BUAT SEMUANYA UNTUK AGAMA, BANGSA DAN NEGARA SUPAYA ORANG2 SEPERTI PENGKIANAT BANGSA, AGAMA DAN NEGARA SEWENANG2NYA MENGHANCURKAN NEGARA YANG TERCINTA INI....

YA ALLAH!!! KAU LINDUNGI KAMI, AGAMA, DAN NEGARA INI DARI DAJAL2 NI YANG SEMAKIN LUPA DIRI NI....

REMEDY said...

Salam kak Ummi,

remedy amat berharap semua 44 fakta yang bakal kak Ummi reveal nanti bakal mematahkahkan segala niat jahat org2 yang diluar sana..

P/s: menanti fakta2 seterusnya dgn sabar

Anonymous said...

Ya Allah, semoga Kau restui semua rakyat Malaysia, selamatkan negara kami dari tangan jahanam Anuar. Memang sejak 1998 aku tidak percaya Anuar. Akhirnya terbukti kepercayaan ku itu betul. sedarkan orang Melayu yang selama ini taksub pada Anuar. Jangan mereka ini dibodohkan lagi.

Anonymous said...

Sekarang rakyat dah muntah bila nama Anwar disebut, Anwar memang insan keji dan hina. Nasib baik aku tak terpalit ngan fitnah Anwar tahun 1998 dahulu sebab keyakinan yang tinggi kepada kepimpinan Dr. Mahathir ketika itu.

ummi, jangan biarkan Aljuburin berkuasa dan menghancurkan negara kita. Aljuburin sedar Melayu dah berpecah, ini adalah satu peluang baginya untuk berkuasa.

AYUH MELAYU, BANGKIT LAH! KITA IBARAT TELUR DI HUJUNG TANDUK. JADI BERHATI-HATI!-ANAK MELAYU GEMILANG

Anonymous said...

Hello perempuan sihir...

Kenapa tak siarkan komen saya semalam...

Takut ke?

Janganlah siarkan komen orang yg memuja memuji awak aje...

Makhluk hipokrit...hati busuk...penuh dendam...dilaknat Allah...mampuslah cepat, supaya boleh jumpa dengan mungkar dan nangkir...jam tu baru ko tau (kata Ahmad Nisfu).

Anonymous said...

To Anom yg tulis ni..
Hello perempuan sihir...

""Kenapa tak siarkan komen saya semalam...

Takut ke?

Janganlah siarkan komen orang yg memuja memuji awak aje...

Makhluk hipokrit...hati busuk...penuh dendam...dilaknat Allah...mampuslah cepat, supaya boleh jumpa dengan mungkar dan nangkir...jam tu baru ko tau (kata Ahmad Nisfu).""

Aku harap engkau yg kena laknat! Mana bukti yg Ummi kena laknat...si Nuar tu ada lah....bertalu-talu kena!!

afandi said...

alhamdulillah!! ramai yg telah faham dn sedar..siapa dia anwar ibrahim..utk ummi..pesanan ikhlas dri sy..berhati2lah..jgn tersilap langkah..musuh hanya menunggu kita melakukn kesilapan..sebenarnya..dlm diam,berjuta org dibelakang ummi..klu boleh..sampaikanlah pesan kpd wan azizah dn anak2..jgn heret diri mereka sendiri kelembah kehinaan, hanya kerana anwar..balasan Allah amat pedih..hidup hanya seketika..berpautlah kpd kebenaran..ummi,benar skali kata2 ezam m.noor..anwar merupakan ujian terbesar yg diturunkn utk rakyat malaysia..

Abdul Hayee said...

MENCARI KEBENARAN

Teman ni sebenonya penyokong kuat DSAI. Dari mula dia masuk UMNO dan kemudian menang KP UMNO Malaysia mengalahkan Dato Suhaimi Kamruddin dengan 10 undi dan lepas itu memegang jawatan Timb. Menteri di JPM, teman ikut dia. Kalau dia datang ke Perak, jaranglah tak ada muka teman didalam majlisnya. Gemo bebeno mendengo dia berucap. Memang teman akui ucapan dia power gila.

Bila dia dipecat daripada UMNO dan dari jawatan dia dalam kerajaan, timbul juga tandatanya di dalam kepala hotak teman. Betoi ke perangi Nuar tak senonoh macam diceritakan. Teman pun mula menyiasat untuk MENCARI KEBENARAN. Nak mencari kebenaran mesti dengo dua belah pihak. Tak boleh dengo sebelah pihak terus jump into conclusion. Mana ada hakim dalam dunia ini dengo sebelah pihak terus jatuh hukum. Kalau ada pun kangaroo court (ala komunis). Dalam Islam mesti dengo dua belah pihak. Teman pun dengo juga ucapan Nuar. Dia kata dia keluar nanti tidak ada apa yang dibawanya kecuali sebuah kereta Proton Saga dan dia dah beritahu Azizah suruh dia siap-siap untuk bekerja balik sebagai doktor. Kesian juga mendengo Nuar keluar seolah sehelai sepinggang. Pendengar bukan main marah dan memaki hamun Dr.Mahathir. Timbullah gelaran Maha Zalim, Maha Firaun dan macam-macam lagilah yang tak sedap telinga orang yang berfikir mendengonya tetapi gemo beno le orang yang dah mula bencikan Dr.Mahathir.

Teman pun pergi pulak dengo di pihak lagi satu. Teman dengo penerangan daripada Dr. Mahathir. Setelah diterangnya dengan panjang lebo peritiwa yang berlaku sehingga menyebabkan Nuar di singkir, Dr.Mahathir berkata "TUAN TUAN BALIKLAH KE TEMPAT MASING2. ADAKAN SEMBAHYANG HAJAT, BUKAN UNTUK SAYA TETAPI UNTUK KEBENARAN SUPAYA AKHIRNYA YANG MENANG IALAH KEBENARAN." TERSENTAK teman dibuatnya. Mana mungkin Dr. Mahathir suruh orang sembahyang hajat sekiranya dia ada terlintas dihatinya hendak menginayai Nuar.

Jadi solat hajat telah diadakan di surau2, di masjid2 di seluruh negara. Malahan ada rombongan pergi ke Masjidil Haram di Makatulmukarramah untuk menunaikan solat hajat. Doanya sama iaitu mohon Allah tunjukkan KEBENARAN.

Tak berapa lama kemudian Dr. Mahathir menunai ibadat Umrah. Bila tiba musim haji, Dr. Mahathir pergi sekali lagi ke Mekah menunaikan ibadat haji. Di Mekah dia telah diberi kesempatan masuk ke dalam Kaabah dan di Madinah ke makam Nabi Muhammad SAW.

Sekembalinya Dr. Mahathir dari menunaikan haji, seorang rakan teman (ADUN di Perak) telah berkesempatan bertemu dengan Dr. Mahathir di Putrajaya di sebuah cafetaria. Dia lihat Dr.Mahathir berbaris mengambil barang makan dan setelah membayarnya dia pergi ke meja makan. Kata rakan saya "SAYA LIHAT MUKA DR.MAHATHIR JERNIH, BERSIH". Teman sebak dan menangis teresak-esak sambil menadah tangan "YA ALLAH KAU TELAH TUNJUKKAN KEBENARAN. ALHAMDULILLAH"

Allah telah makbulkan doa solat hajat kaum muslimin dan muslimat.

Teman hairan kenapa Nuar yang merasakan dirinya teriniaya tidak membawa seluruh ahli keluarganya ke Tanah Suci. Bukankah dia orang yang teriniaya? Bukankah doa orang yang teriniaya akan dimakbulkan oleh Allah? Sebaliknya dia round Malaysia menghasut rakyat supaya bangkit menjatuhkan kerajaan di bawah pimpinan Dr. Mahathir.

Maka teman ambil keputusan tinggalkan Nuar. Tindakan teman tepat.

Kemudian Nuar ulang semula perangai dia yang lama dengan saudara Saiful Bukhari Azlan pekerjanya sendiri. Saiful berani bersumpah tetapi Nuar sampai ke hari ini tidak berani melakukannya.

Orang takut kerana benar atau kerana salah?

Sama-sama kita renungkan.

Assalamualaikum.

Aku said...

Anonymous said...

Hello perempuan sihir...

Kenapa tak siarkan komen saya semalam...

Takut ke?

Janganlah siarkan komen orang yg memuja memuji awak aje...

Makhluk hipokrit...hati busuk...penuh dendam...dilaknat Allah...mampuslah cepat, supaya boleh jumpa dengan mungkar dan nangkir...jam tu baru ko tau (kata Ahmad Nisfu).

February 9, 2011 4:20 PM
****************

Dey..ni blog kau ke ..blog ummi? dia punyal hal la tak nak lepas komen kau yg penggemar anwar tu...marah ye anwar kena lipat kaw2 kat blog ummi dan blog pro-kerajaan ye..rasakan...

kau sakit hati orang yg tak sokong anwar ke? kalau sakit hati takyah baca datang blog ni...

komen kau lepas ke, tak ke..peduli apa. kalau tak puas hati bukak blog baru dan maki hamun la sana...join tranungkite & berkumpul dgn blogger PR. sini bukan tempat kau nak maki hamun sbb blog ni tempat orang yg menentang anwar.
kalau sakit hati komen tak lepas, bg komen kat blog kau tu..tgk ramai tak org visit blog kau tu..hehe kalau takde org visit..kau ajak la kwn2 kau sama2 makin hamun...

ada paham?

Mountain Bike said...

Ummi, saya mintak tolong, jgn edit entri semlm. Jika ada pengumuman terkini, Ummi bukak aje entri baru. Tak kisahlah walau 2 patah perkataan sekalipun. Entri hari ini adalah untuk berita hari ini sahaja. TQ.

Anonymous said...

Pada saya Anwar dlm keadaan terdesak.Dia sanggup buat apa sahaja untuk mencapai hajatnya.Jika tidak sampai hajatnya,maka akan berlaku sesuatu tindakan daripada proxynya.Wang dan kerpercayaan telah dihabiskan begitu byk dan telah mengambil masa yang lama. Bahaya....

http://mulutmelayu-realiti.blogspot.com/ said...

Salam Ummi,

Maklumat yang dinyatakan di sini saya masukkan ke dalam blog saya untuk sebaran maklumat fakta ke seluruh dunia supaya ramai lagi akan kenal siapa Anwar Ibrahim yang sebenarnya.

Saya mula tak percaya kepada Anwar lagi sejak tahun 1996 dulu lagi.

http://mulutmelayu-realiti.blogspot.com/2011/02/anwar-ibrahim-gila-sex-di-siang-hari.html

Anonymous said...

Ummi............nak jumpa ummi di Pasir Mas, bila nak dtg?

Anonymous said...

Anuwar, Azmin...!!!,

Saman ler Ummi Hafilda nii...!

Jangan takut..., jangan gentarr...!!

(Mana Anuwar & Azmin ni??)

Anonymous said...

salam

setelah banyak pendedahan oleh ummi + dgn kata2 paling keji dikeluarkan, anwar, azmin dan sewaktu dgnnya x brani sahut cabaran bersumpah laknat dlm masjid. kalau x salah napa xnak buat? bkn ambik masa lama pon.

lagi satu, kalau semua pendedahan daripada ummi adalah satu fitnah @ pembohongan besar, napa pihak anwar dan gengnya tidak ambik tindakan tegas? cthnya buat laporan polis ke, saman malu 100 billion ke terhadap ummi? napa diam seribu bahasa?

Anonymous said...

Orang-orang PAS tegar ni bukan nak cari KEBENARAN pun, mereka dah rasa bahawa mereka lah yang paling benar dan sempurna. Orang luar dari puak mereka semuanya tak betul, busuk hati, tak solat, dan macam-macam lagi. Jadi mereka rasa yang kena memerintah mestilah pemimpin mereka. Mereka lupa nak kaji bahawa pemimpin-pemimpin mereka tidak berwibawa dan belum tentu amanah. Orang PKR tegar hanya nak kuasa. Benci melulu akibat kena hasutan tetapi tidak mahu membuka mata dan telinga. Apalagi minda.
Kita berdoalah banyak-banyak supaya Allah tunjukkan kebenaran kepada mereka.

Anonymous said...

Salam semua,
Semasa pemecatan DSAI aku masih di ITM, pada masa itu majoriti pelajar tidak percaya Anwar seorang yg jahat dan percaya dia telah dianaiya oleh Dr M ditambah lagi dengan kesempatan parti PAS mengambil kesempatan. Perkara ini berlanjutan sehingga ke perbicaraan apabila semua bukti-bukti yang dibawa dimahkamah telah dimanipulasi oleh anwar dan penyokongnya serta PAS bahawa semuanya konspirasi dan fitnah semata-mata. Terus terang aku percaya semuanya itu sehinggalan anwar ibrahim dipenjara. Aku merasakan anwar ibrahim telah dianaiya dan difitnah....tetapi kuasa tuhan Anwar ibrahim telah dikeluarkan dari penjara oleh Tun Abdullah disebabkan perasaan kasihan dan juga bekas sahabat karib dari dahulu lagi. Rupanya rupanya....mengeluarkan anwar dari penjara seperti melepaskan anjing tersepit, akhirnya Tun Abdullah sendiri telah digigit oleh Anwar...kasihan... DENGAN IZIN TUHAN dari sini aku telah mula melihat siapa sebenar Anwar Ibrahim, belangnya telah jelas ternampak, bau pekungnya sudah mula meleleh keluar...dengan bantuan blogger-blogger hari ini aku dah mula bijak menilai yang benar dan yang salah, yang logik dan yang tuli...dan aku berjanji untuk PRU 13, tiada lagi undi aku buat PR ......

Anonymous said...

Salam Ummi,

Haish, tak taulah nak cakap macamana lagi. Langsung tak takut Tuhan dorang nie. Buat dosa di bulan puasa plak tu. Macamanalah anak2 dan cucu cicit dia nak hidup nanti tu yer. Hidup penuh KEHINAAN. Sampai 10 generasi pun HINA tu mungkin takkan hilang2 punyalah. Dah jadi fakta sejarah dah. Nauzubillah...

Mimie

yagami light said...

kalau shinigami bagi aku death note, first 3 names yang aku tulis mesti anwar ibrahim, azmin ali dan nik ajis. bia sume mati sakit jantung serentak. hehe

aman sikit, eh, aman banyak malaysia ni.

Anonymous said...

Dulu saya masih di sek. rendah lg ketika pemecatan Anwar. Saya terpengaruh yg Anwar x bersalah sehinggakan saya bersalam dgn Anwar di luar sebuah Masjid yg Anwar pg utk meraih sokongan. Saya akui perasaan saya x normal, tp saya x pernah dan x akan melakukan perkara di luar tabii. Ya Allah, kuatkanlah semangatku dan kembalikan perasaanku kepada fitrah sebenar.

saya orang muslim said...

Kepada Anwar dan Azmin,

Ini maklumat saya dapat dari kebanyakan orang di kawasan rumah saya iaitu jiran tentangga, kawan-kawan di masjid, kawan-kawan di office saya, saudara mara saya bahawa:


1. Kalau kamu berdua tak saman ummi, orang kebanyakan akan percaya bahawa ummi di pihak benar.

2. Selagi kamu berdua tidak bersumpah menafikan apa yg telah ummi dedahkan, selagi itulah keyakinan org kebanyakan bahawa semua pendedahan adalah benar.

Oleh itu, utk kembalikan keyakinan rakyat terhadap kamu di pihak benar samanlah dan bersumpahlah sbgmana orang kebanyakan mahukan dari kamu berdua.

--Yg mendengar keluhan orang kebanyakan

Sokong Ummi said...

Ummi, mintak tolong Ummi letak teks ucapan Ummi malam tadi kat blog ni. Saya tak sempatlah dtg mlm tadi.TQ.

rumi said...

Aljub tahu kes dia menjubor sepul pasti akan tewas.Kali ini kalau dipenjarakan dia akan 'mati kering' di dalam penjara memandangkan umurnya yg sudah 65 thn.Sebab itu dia cuba drag perbicaraan selama mana yg boleh.

Perancangan dia adalah untuk menawan putrajaya pada PRU13 ini dan menggunakan pengaruhnya sbg PM(nauzubillah) untuk menggugurkan kesnya.

Sebagai PM boneka kepada dap secara automatik juga terpaksa mengambil arahan drp mentor dap iaitu maharaja lky dgn papnya.Ketika itu Malaysia akan berada di bawah cengkaman s'porah.

Lky ada bukti teknikal ttg salahlaku aljub spt yg dilaporkan dalam wikileaks.Jika benar ini bermaksud telor aljub sudah digenggam dengan kemas oleh dap dan s'porah.Secara tak langsung Malaysia akan dikuasai s'porah.

Aljub sangat takut untuk dipenjarakan sekali lagi .Dia akan melakukan apa saja untuk menghalangnya dr berlaku.Dilaporkan baru2 ini dlm meeting dengan pemimpin2 india aljub telah merancang untuk berpakat dengan kepala hindraf iaitu p(pariah)uthayakumar untuk menghidupkan kembali demo jalanan(baca rusuhan).

Aljub mendapat ilham dr gerakan menjatuhkan kerajaan di timur tengah spt di mesir dan tunisia juga thailand melalui demo jalanan dan mahu membawa trend itu ke Malaysia.Aljub juga sempat merayu tuannya uncle sam untuk tidak menghalang apa yg dipanggilnya 'teori domino' ini yg dijangkanya(baca rancang) akan berlaku di negara2 Islam termasuklah Malaysia.

Bermakna aljub memang berniat untuk menjatuhkan kerajaan dengan apa cara sekalipun.

Anuwar ibrahim wajib dihalang!

A said...

ASSALAMUALAIKUM SEMUA! SAYA YAKIN DAN PERCAYA PKR TIDAK MAMPU MEMBENTUK KERAJAAN DI MALAYSIA. INI ADALAH KERANA PENDEDAHAN DEMI PENDEDAHAN YG DILAKUKAN OLEH ORANG ORANG YG PALING RAPAT DENGAN ANWAR,DAN KELURAGA AZMIN SENDIRI.

KEADAAN INI AMAT BERBEZA DENGAN APA YG BERLAKU 13 TAHUN DULU. RAKYAT BEGITU TAKSUD DENGAN ANWAR KERANA TIDAK MENDAPAT MAKLUMAT YANG SEBENAR.

TELAH RAMAI ORANG YG LARI DARI PKR,YG SEBELUM INI BERMATI MATI MEMPERTAHANKAN ANWAR,PEGUAM, PEGAWAI KHAS, SETIUSAHA POLITIK DAN PENGASAS PKR SENDIRI.

BAGI PENGIKUT YG MASIH TAKSUD DENGAN PKR, MEREKA INI TELAH TERMAKAN KENTOK ANWAR DAN TELAH MERESAT HINGGA KEJANTUNG. TAPI INSYAALLAH..SETELAH AKAR TUNJANG PKR TELAH TERCABUT YG TINGGAL HANYALAH AKAR AKAR RAMBUT. SAMPAI MASA POKOK ITU AKAN TUMBANG JUGA.

INGAT PEPATAH MELAYU; SEPANDAI TUMPAI MELOMPAT AKHIRNYA JATUH KETANAH JUGA.

BUAT UMMI SRIKANDI7, SYABAS DAN TAHNIAH SAYA UCAPKAN, PEJUANGAN ANDA HAMPIR BERJAYA. NAMUN JAGA DIRI BAIK BAIK KRN MUSUH ADA DIMANA MANA. SAYA DOAKAN ANDA DILINDUNGI ALLAH DAN DENGAN TAKDIR ALLAH JUGA ANDA ADALAH PENYEBAB KESEJASTERAAN YG KITA SEMUA KECAPI HARI INI, DISAMPING PEMIMPIN YG ADA SEKARANG INI.TERUSKAN PERJUANGAN YG SUCI INI.....!!!

Anonymous said...

assalamualaikum w.r.t k.umi,

utk makluman, saya merupakan salah seorang hadirin yg hadir pd ceramah kelompok malam tadi. Sebelum itu, saya ingin nyatakan betapa kagum & bangga nya saya terhadap kekuatan & semangat waja k.umi sebgai seorang wanita yg diuji hebat oleh Allah s.w.t. Saat k.umi mengalirkan air mata sewaktu mengimbau kembali insiden dilayan seperti penjenayah oleh konco2 anwar... saya turut bergenang. besar nya ujian Allah buat k.umi. dan saya bersyukur k.umi masih diberikan kekuatan & kesabaran yg tinggi demi bangsa, agama & negara.
saya berusia 23 tahun dan dilahirkan dalam keluarga yang begitu menghormati institusi diraja juga sentiasa di ajar untuk menghormati pemimpin yg berjuang demi maruah & kehormatan agama bangsa dan negaranya.
peluang untuk mendengar sendiri penjelasan dari k.umi, saudara rahimi juga yg b'bhgia dato' satim banyak membuka mata saya. malangnya, masa yg terhad tidak membenarkan k.umi utk berckp lebih pnjg.
saya doakan yg terbaik buat k.umi & semoga Allah berikan segala kekuatan kpd k.umi & keluarga bg menempuh dugaan & ujian maha hebat ini. saya pegang kata-kata k.umi mlm td, "tidak mahu negara ditadbir oleh manusia yg nabi x mengaku umat"... mashaallah k.umi. saya x rela Malaysia yg aman damai ini berpecah belah hanya kerana manusia2 yang mahukan kuasa & sanggup melakukan apa sahaja utk mencapai matlamat mrka. Moga Allah permudahkan segala urusan k.umi.

*x sabar nak beli buku tulisan k.umi yg khabarnya akan dilancarkan hujung bulan februari ni... :)

terima kasih krn sudi berkongsi dgn kami, penduduk kg jalan kebun.

ikhlas dari sy,
fatin ~

Sokong Ummi said...

Ummi berdosa kepada seluruh rakyat Malaysia sekiranya menyembunyikan fakta dan tidak mendedahkan kepada umum jika mengetahui secara sedar seorg pemimpin yg dikenalinya mempunyai masalah moral. Sekiranya pemimpin ini berjaya menduduki takhta sebagai PM, Ummi terpaksa menanggung dosa sepanjang hayatnya. Oleh itu, wajib bagi Ummi menyebarkan kpd umum wajah sebenar pemimpin tersebut.

Anonymous said...

Anwar Ibrahim your time is coming to the end.. you will get punished by Almighty God cause you are damaging the civilisation in this planet.

Zek said...

Bagi Anwar dia akan lakukan apa sahaja untuk mencapai cita-citanya kerana penasihatnya adalah syaitan.

Tetapi dia masih ada sedikit iman kerana dia takut untuk bersumpah mubahalah. Kalau sampai satu ketika iman ditarik dari dirinya, maka pada masa itu dia akan sanggup bersumpah mubahalah sekalipun, asalkan cita-citanya tercapai.

Tetapi yakinlah cita-citanya tidak akan tercapai kerana selepas sahaja dia bersumpah janganlah terperanjat atau terkejut, bala akan menimpa dirinya dan Insya Allah Anwar akan jatuh sehina-hinanya.

Marilah kita doakan semoga Anwar diberikan Allah taufik dan hidayah untuk kembali ke jalan yang lurus dan melupakan cita-citanya itu.

Wallahhua'lam.

Anonymous said...

"Zek said...

Marilah kita doakan semoga Anwar diberikan Allah taufik dan hidayah untuk kembali ke jalan yang lurus dan melupakan cita-citanya itu."

Bolehkah kita mendoakan keselamatan (taufik) untuk Anwar sedangkan dia ini pemecah perpaduan ummah Melayu Islam di Malaysia ini dan Anwar juga terang-terang melawan larangan Allah swt dengan perbuatan liwat dan zinanya yang berterusan itu?

Zek said...

Sifat RAHMAN DAN RAHIM adalah milik ALLAH.

Sokong Ummi said...

Ummi jgn saman diaorg dlm masa terdekat ni. Takot nanti Ummi takleh bersuara lak sbb terikat ngn peraturan mahkamah. Ummi wat roadshow dulu puas2, jelajah satu Malaysia. Ramai yg merungut susah nak jumpa Ummi sbb dok di luar Kuala Lumpur. Lepas abis round satu Malaysia, barulah Ummi leh saman diaorg.

Anonymous said...

Bermula 14hb Feb.2011 ini, perbicaraan Anwar akan disambung semula. Harapan rakyat Malaysia yang ingin melihat keadilan ditegakkan berharap sangat-sangat tidak ada lagi penangguhan dibuat.

Kita jangan lupa keadilan untuk Tuan Haji Saiful Bukhari yang telah menunggu dengan begitu sabar,hari demi hari, minggu demi minggu, bulan demi bulan dan tahun demi tahun.

Kenapa layanan istimewa diberi kepada Anwar?

Apakah kerajaan takut pada Anwar?
Itulah yang sedang bermain di kotak pemikiran rakyat yang ingin melihat perbicaraan ini disegerakan.

Diharap selepas ini tidak ada lagi penangguhan dibuat.

Apa yang dilihat sekarang pihak pembela hanya hendak mencari ruang kesalahan teknikal sahaja bukan dari segi benar atau salah yang dituduh.

Zek said...

Ummi telah menghampiri 370,000 hits dalam tempoh 2 bulan sahaja.Ada blogger yang mengambil masa bertahun-tahun untuk mencapai bilangan tersebut.

Ini adalah pertanda bahawa blog Ummi telah mendapat tempat dihati pengunjung-pengunjung kerana Ummi telah memperkatakan yang benar.

Yang benar pasti menang.

Tahniah Ummi Hafilda Ali kerana menegakkan kebenaran.

puyee said...

Anonymous said...

Bolehkah kita mendoakan keselamatan (taufik) untuk Anwar sedangkan dia ini pemecah perpaduan ummah Melayu Islam di Malaysia ini dan Anwar juga terang-terang melawan larangan Allah swt dengan perbuatan liwat dan zinanya yang berterusan itu?
February 10, 2011 4:39 PM
****************
To Anon di atas

Walau sejahat mana pun manusia, selagi tidak tutup mata masih ada peluang utk kembali kpd Allah dgn pintu taubat yg Allah sediakan kpd hamba-hambanya.

Satu kisah ketika Nuh as selepas ratusan berdakwah mengajak kaumnya beriman kpd Allah namun kaumnya menolak dakwah baginda as dgn cara yg sgt jelik spt menutup telinga, menunjukkan kemaluan kpd baginda as serta maki hamun. Oleh yg demikian, nuh as berdoa kpd allah agar kaumnya diazab.
Sebelum Allah perkenan doa itu, Allah telah memerintahkan Nuh as buat tembikar dari tanah liat. Setelah siap dgn ukiran yg cantik, Allah menyuruh Nuh as memecahkan tembikar itu. Nuh as bagitau Allah berat utk dia memecahkannya krn hasil susah payah membuatnya.
Allah bagitau kpd Nuh, Aku menjadikan manusia sebagai sebaik2 kejadian dan Allah tidak akan sesekali azabkan manusia sehinggalah dosa manusia ke tahap yg mana Allah turunkan azan yg pedih setelah diberi peringatan dan tidak kembali kpd Allah dgn bertaubat.

Dari kisah ini menunjukkan, Allah tidak akan turunkan azab kpd hambanya setelah manusia diberi peringatan demi peringatan dan bertaubat.
Kesalahan yg anwar buat tidak melayakkan dia utk jd ketua negara.
Ummi dan semua blogger bukan dedahkan kesalahannya utk saja2 tapi kerana keinginan anwar utk jd PM. saya percaya sekiranya anwar duk diam spt paklah selepas ditolak jd pm, tidak ada siapa yg akan beria2 sgt bukak aibnya. Tapi krn dia beria2 sgt mencanang sana sini utk jd PM krn itulah ummi dan yang lain2 sungguh menghalang anwar dari hajatnya menjadi kenyataan.

Namun begitu, sebagai orang islam anwar tetap saudara islam. Walau buruk manapun dia kita takda hak utk mengakfirkan dia atas kesalahan dia selagi dia tidak mengaku mau keluar islam. Hak mengkafirkan orang hanya terletak disisi Allah swt. Janganlah krn kemarahan kita terhpdnya kita kafirkan anwar spt apa yg org2 pas tuduh org2 umno.

Hakikatnya, kita semua saudara islam. Cuma ada yg buat byk salah, sikit salah. Yg salah ditegur agar ingat kpd Allah. kalau tak ingat jugak atas kesalahan itu dia dihukum. Itulah nama keadilan. Spt mana Allah sayangkan manusia. sebelum azab kan manusia yg ingkar allah hantar utusan2 Allah utk beri peringatan, mana yg ikut selamat dan mana yg ingkar kena azab. Allah bertindak adil.

Dalam kes anwar ni sama juga, dlm kita buat usaha menghalang anwar jd PM, janganlah lupa kita berdoa kpd Allah agar anwar kembali ke pangkal jalan sebelum mati. Krn azab diakhirat terlalu pedih utk dilalui. Biarlah dia bertaubat dan kembali jd hamba Allah yg taat mudah2an.

Allah akan ampunkan semua dosa walau sebesar dunia ni tapi tidak dosa syirik.
Jadi dosa anwar meliwat berzina & sbgnya, Allah boleh ampunkan jika dia bertaubat dan minta maaf dari org yg dia aniayi mudah-mudahan.


satu kisah di akhirat di padang masyar, satu org yg ada 50 kebaikan dan 50 buruk. Allah menyuruhnya cari satu lagi kebaikan utk melayakkan dia masuk syurga. Dia pun mencari2 di padang masyar ribuan tahun dan jumpa ibu anak ayah isteri keluarga kawan2 tapi semua enggan menyerah satu kebaikan utknya krn sgt memerlukannya. Akhirnya dia jumpa dgn satu org yg ada 99 keburukan dan 1 baik shj. Org itu bgtaunya kalau kau nak 1 kebaikan pun susah
, bagaimana aku yg ada 99 buruk. dia pun beri 1 kebaikan yg dia ada kpdnya.
Dia pun meluru kepada Allah dan bgtau bhw dia telah dpt 1 kebaikan itu. Allah pun menyuruh dia memanggil org yg beri 1 kebaikan kpdnya.

Allah bagitau kpd org itu, kalau kau baik krn sanggup beri 1 kebaikannya sedangkan semua org di masyar nafsi-nafsi, Aku Maha Baik. Kau berdua masyuk syurga.

Inilah kerahiman Allah spt Zek katakan. Allah Maha Rahim dan Maha Penerima Taubat.

Anonymous said...

Salam buat Ummi & keluarga.

To Anon Feb.9 4:20pm;

tak payah lah nak maki2 Ummi kerana tak edit. Kalau edit pun sia2 aje, kita pun tak bodoh main ikut2 aje macam u. Lagi pun Ummi suruh gunakan akal jangan main ikut2 aje.

Pasal tudong tak yah lah nak di besar2 kan. Isu ini dah lama dulu pun keluar. Di sini orang cerita bukan hal2 kecil tapi isu yang besar dan penting. Tak payah lah nak halang usaha yang murni ini.

Ummi, kalau dapat siarkan posting ceramah semalam di JK kota raja kelang. Nak hadir tak sempat jauh dari jb.

Mat Benut.

Anonymous said...

may allah bless you. Keep strong and keep fighting. inysa allah ramai akan mulai sedar dan berani menentang anwar dan geng.

Anonymous said...

Kita kena bantu umi untuk mendoakan azmin supaya balik kepangkal jalan. Kesian ibu umi. Sekiranya ditakdirkan Allah azmin bertaubat dan tinggalkan anwar, maka tinggallah mereka anak beranak bersama kafir harbi dan yang sengalbengal menegakkan benang yang basah. Tiada apa yang mustahil, ibu umi masih ada untuk mendoakan anaknya Azmin.

Pemerhati Dari Jauh said...

Rakyat Malaysia bukanlah zalim sangat sampai takleh terima sesiapapun yg sanggup bertaubat. Tapi jika org yg berkenaan benar2 ikhlas nak bertaubat. Silakanlah. Tapi buatlah secara sejujur2nya. Seelok2nya, lafazkanlah taubat itu di hadapan ribuan pengikutnya serta memohon ampun dan maaf kepada Ummi sekeluarga dan rakyat Malaysia keseluruhannya. Nyatakanlah bahawa beliau telah menyesal dan berjanji tidak akan melakukannya lagi. Ketika itu, beliau juga hendaklah mengaku kesilapannya sebelum ini serta melakukan taubat nasuha. Insyallah, rakyat Malaysia bersedia memaafkannya. Cuma, saya tak pasti sama ada rakyat Malaysia masih redha menjadikan beliau seorg pemimpin negara. Wallahulam.

Anonymous said...

Video : PC Ummi,Rahimi dan Dato Satim Diman

>> Video By FreeMalaysiaToday <<

Hamba ALLAH TA"ALA said...

aku dan kau February 8, 2011 4:33 PM said...

kamu tau tak yg anwar sedang dihina oleh Allah skarang atas dosa2 dia.
kamu tau tak?

kamu tau tak Allah telah zahirkan qadar buruk kpd anwar atas qada perbuatan buruknya selama ni???

kamu tau tak???
Allah bagi akal suruh fikir sesuatu perkara berlandaskan quran dan hadis bukan main akal kau yg lembap tu je. Guna akal utk lihat sesuatu perkara dan lihat quran dan hadis.

kau ni bengap sgt!!!

===================================
AYAT LAST NI NGKO TUJUkan scara UMUM & UNTUK DIRI NGKO SENDIRI, WAHAI "aku dan kau February 8, 2011 4:33" yg MAHA MAHA KASYAF, MAHA MAHA MENGETAHUI , MAHA MAHA BIJAK SANA SINI & MAHA MAHA SEGALA GALANYA yg MELEBIHI DARI ALLAH TAALA.....
-----------------------------------
Sekiranya kamu SEMUA benar2 Guna akal utk lihat sesuatu perkara dan lihat quran dan hadis. Tolong Jawab SOALAN aku ini,

1->> Adakah KAMU KENAL DIRI KAMU SENDIRI ????
2->> & JIKA KAMU BENAR2 KENAL DIRI KAMU BAGAIMANA KAMU MNGENALI DIRI KAMU ITU ????
3->> ADAKAH KAMU MENGENALI ALLAH TAALA ITU ????
4->> & JIKA KAMU KATA KAMU MENGENALI ALLAH TAALA ITU BAGAIMANA KAMU MENGENALINYA ????
5->> & JIKA KAMU BENAR BENAR MENGENALI ALLAH TAALA ITU NESCAYA KAMU TIDAK AKAN MENGELUARKAN PERKATAAN2 YG SIA SIA....
===================================
Mutiara Kata Bijak Pandai...

: ‘Iktiqad yang betul kita ketahui, ‘Iktiqad yang salah kita jauhi
: Menuntut ilmu wajib bagi kita, sebelum mengenal tiadalah hingga
: Amal dengan ilmu wajib serta, Amal tiada ilmu di ‘azab kita
: Syarat rukunnya wajib diketahui, sah dan batalnya demikian lagi
: Wahai Ikhwan tua & muda hendaklah fikir sentiasa
: Jangan seperti orang buta, tinggal ibadat cari harta
: Tiada ingat hidup akan mati, bersuka ria sepanjang hari
: Hanya harta dapatkan diri, tiga lapis kapan sahaja dia memberi………

HAMBA ALLAH yg HINA INI MEMOHON KEMAAFAN SEKIRANYA ADA yg TERASA....

Anonymous said...

allah dah lama tunjukkan kepada kita kejahilan/kemunafikan sorang manusia bernama anwar. petunjuk itu ada pada wajahnya.

Anonymous said...

“Jika sampai umur 40 tahun dan tidak ambil tahu langsung tentang asal kejadiannya, dan kewajibannya dan tidak mahu bertaubat, maka Syaitan akan mengusap dahinya dan gembira dia kerana orang ini tidak ada gunanya di dunia dan di akhirat”

...bagi orang-orang yang sudah berusia lebih daripada 60 tahun masih juga melakukan maksiat dan tidak bertaubat... Sabda Rasulullah saw, “Allah swt tidak akan menerima dalih/alasan seseorang sesudah Dia memanjangkan usianya hingga 60 tahun”.

(HR Al-Bukhari).

Anonymous said...

Umi hang x malu ke burukkan keluarga sendiri. Azmin tu darah daging hang, abang hang. Kalu hang aibkan darah daging hang sendiri hang pun perangai setan macam dia. Sudahlah tu Umi. Hang jangan cari publiciti murah macam tu. Hang ni dengki, hati busuk, x boleh tengok orang senang. bukan DSAI atau AZMIN yang perlu bertaubat, tapi hang tu yang patut bertaubat.

Anonymous said...

Betul gak kata Ummi. Jika Azmin ini bukan bercita-cita nak jadi Perdana Menteri Malaysia, lantak pi lah kat Azmin.

Tapi, ini nak jadi PM. Nak jadi pemimpin negara. Ini bukannya masalah adik beradik dah lagi, ini masalah negara.

Ada ke patut Anwar ada isteri kedua si Azmin tuh..... si Azmin pula makan duit lendir isterinya samsidar tuh..

Tak patut..... tak patut...

Anonymous said...

To anom yg menulis ni:

"Umi hang x malu ke burukkan keluarga sendiri. Azmin tu darah daging hang, abang hang. Kalu hang aibkan darah daging hang sendiri hang pun perangai setan macam dia. Sudahlah tu Umi. Hang jangan cari publiciti murah macam tu. Hang ni dengki, hati busuk, x boleh tengok orang senang. bukan DSAI atau AZMIN yang perlu bertaubat, tapi hang tu yang patut bertaubat."

....so hang ngaku le yg Azmin ni jahat pasai hang kata Ummi ni perangai setan macam dia...lepas tu kata lak AZMIN tak yah taubat...haha....kantoi!!!Kalau nak berhujah tu biar cerdik sket!!

Anonymous said...

anwar, azmin, shamsidar, azizah saya sokong anda 150% saman jer ummi nih.... saman jgn tak saman!!! hahahaha (ada berani ker saman, aku mula musykil ngan korang nih apsal tak saman2, mcmni gaya korang memang korang jatuh tersungkur dan tertonggeng ler pilihanraya umum nanti) huahuahua!!

hamba Allaj said...

to anon February 11, 2011 11:41 AM


antara pilihan membongkarkan pekung di dlm keluarga sendiri dengan mempertahankan agama dan negara... mempertahankan agama dan negara itu adalah sepatutnya berada di tahap paling atas.

sb itu seorg islam yg mati kerana mempertahankan kebenaran agama dan menjaga negaranya diangkat sebagai MATI SYAHID... tetapi seseorg yg mati kerana mempertahankan pekung keburukan keluarga boleh saja dihumban ke neraka.

jika saya berada di tmpt Ummi, i will do just the same as she did. siapa pun saya atau keluarga saya, cinta dan kasih sebesar manapun saya kepada keluarga saya, TIDAK BOLEH SAYA BANDINGKAN DGN CINTA SAYA KEPADA AGAMA DAN NEGARA...

May Allah bless your deed, ummi...
Take care Alaways

Anonymous said...

amin kak fida, saya pun da lama berdoa, dari masa form 3, saya mintak sangat tuhan tunjukkan siapa benar dan siapa salah, amin3x da penat saya mempertahankan tun dr m! bebal2 penyokong keadilan ni bebal nak mampos!!!

Anonymous said...

terpulang pade kak ummi nak release or not my comment.. tapi saye ni masih muda.., baru beranjak ke usia 20an.. n saye amat cenderung untuk mengkaji islam yg indah ni dalam kesibukan saye sbgai pelajar perubatan.. n personally.., saye kurang berkenan dgn blog ni.., this is my first time.., ape yg saye nampak kat sini.., tulisan kak ummi sgt meyakinkan pembaca.., but 1 thing is.., penggunaan bahasa akak tidak menggambarkan kak dipihak betul.., apakah nabi s.a.w ajar kalau nak kemukakan bukti kena maki hamun n mencarut.., kak ummi mengaku sayangkan agama but perilaku xmacam 2.., i bace komen about isu tudung kak ummi, ade yg cakap tudung ni isu kecil.., akak.., menutup aurat tu perintah Allah kak., adakah perintah Allah suatu perkara kecil kalau kita mengaku kita ni umat islam sejati.., semoga Allah beri hidayah pada akak...
perhatikan umat terdahulu yg dibinasakan Allah bila anggap perintah Allah suatu yg kecil...
n about this issue.., i xberminat nak komen because.., u know why.... juz only u know why....

ANAK WAWASAN said...

sketsa aljburi ni dah muak dan letih tapi masih berleluasa, kami org2 UMNO dah lama tahu satu ' kesilapan besar' telah berlaku bila anwar al juburi ini di bebaskan dari penjara, ini adalah makhluk perosak kemanuasiaan dan ukhwah paling nyata selapas zionis dan mereka yang sewaktu dgnnya..saya dengan ini berdiri kukuh di belakang srikandi UMNNI HAFILDA dan mempertahan ssegala kenyataan beliau demi agama , bangsa dan tanahair.Teruskan berkalam dan berbakti wahai srikandi ku.

ANAK WAWASAN said...

teruskan perjuangan mu wahai srikandi, kami sentiasa berdiri kukuh di belakang mu

Anonymous said...

allah selamatkan ummi hafilda.

mungkin ada yang belum tahu. ketika aljuburin menjadi menteri kewangan/tpm dan ketua perhubungan umno p.pinang dia memang kaya raya.

tiap-tiap bulan dia bayar kepada 90 ketua bahagian rm10000 seorang dan ketua pemuda/wanita rm5000 seorang.

di penang orang yang bertanggung jawab membayar bulanan tersebut ialah ketua bhg bukit bendera ketika itu tak payahlah sebut nama semua orang tau.

memang tepat dan sahih aljuburin ni orang yang mengenalkan politik wang dalam umno.

minta allah beri petunjuk kepada semua.

hafsyam ali said...

salam perjuangan ummi , perjuangan anda memberi satu aspirasi baru dalam membawa satu perubahan arus politik kebangsaan dan mampu menggugat kestabilan al juburi ...amatlah saya kagumi secara peribadi. Tidak ada pun kepincangan yang dapat bertahan seperti al juburi melainkan mengikuti perubahan dan perkembangan dari ungkapan anda.
satu inisiatif yang teramat baik dan memberi impak kepada merekla yg pernah kagum dgn al juburi.
Secara peribadi saya teguh bediri di belakang kata2 anda dan menyokong sepenuhnya perjuangan anda demi raja yang berdaulat demi al quran yang ku junjung demi tanah tumpah darahku...HIDUP UMMI...

aku dan kau said...

To Hamba ALLAH TA"ALA
-----------------------------------
1->> Adakah KAMU KENAL DIRI KAMU SENDIRI ????
===================================
Bro, untuk jawab semua soalan kau kat atas tu mesti rujuk quran dan hadis. Jangan guna akal kau sendiri atau akal tok guru kau yg belajar ntah amik dari mana tu!!
1> Kita mengenal diri berdasarkan apa yg Allah bgtau dlm ayat quran surah Iqra', iaitu kita manusia dijadikan oleh Allah dari segumpal darah. kita ni makhluk Allah yg dijadikan oleh Allah dari benda yang mati iaitu darah. Dari benda yg mati itu, Allah jadikan kita. So, kita asalnya tak boleh buat apa2. Asalnya kita ni dari benda hina yakni dari air mani dan dari tu jadi darah dan akhirnya lahirnya kita kat dunia ni. Allah nak bgtau kita, jgn rasa besar diri, jgn lawan Allah, jgn ingkar apa yg Allah suruh dan taat apa yg Allah suruh sebab Allah jadikan kita, bagi kita makan, bg sihat, bg anak, bg isteri, bagi kerja, bg duit, bg rumah. Tiada yg bg apa yg kita ada selain Allah. kita takleh buat apa melainkan diizinkan Allah.

2> Soalan no 2 ni, jawapanya sama jawapan no. 1.
note: aku tau orang2 yg belajar tarikat nak jawapan kenal diri dan kenal Allah ikut pandangan tok guru tarikat kamu. walhal allah tak pernah suruh dlm quran dan nabi saw tak pernah buat spt tak guru tarikat kamu ajar cara nak kenal allah dan kenal diri. Kenal diri dan kenal allah cara orang tarikat belajar tak pernah dibuat oleh nabi saw dan tak pernah allah suruh dlm quran. kalau ada bagi ayat qruan dan hadis. ini semua ciptaan guru tarikat yg kata nak amal sampai kpd Allah mesti melalui kami. akhirnya byk yg jd spt ayah pin.
3> mengenal Allah spt yg Allah sebut dlm quran krn quran rujukan kita sbg org islam dan bersama hadis nabi saw. Disebut dlm quran bhw Allah tuhan maha berkuasa. Allah tuhan yg mencipta kamu. Allah menjadikan langit dan bumi. Allah yg memelihara seluruh makhluk ciptaanya. Dan kau jgn fikir kenal Allah spt kenal anak isteri kau, ada tangan, kaki mulut, makan minum dan sifat mcm makhluk ciptaan Allah, takkan sama. nabi saw ada bersabda bhw Allah melarang manusia fikir tentang bagaimana zat Allah!!!! Allah suruh kita kenang dan fikir sifat Allah!!!!. Sifat Allah spt Allah maha pemurah, Allah maha pengasih, dan sifat2 Allah spt dalam asma Husna 99.
4 & 5> aku tau orang tarikat kenal allah dgn cara tok guru dia ajar. bila jumpa org yg tak belajar dgn tok guru tarikat dia, soalan yg akan ditanya kenal diri tak? kenal allah tak? dan ada yg belajar dgn guru2 tarikat kata Allah tu hanya nama shj takda zat Allah. ada yg tanya soalan, kalau allah ada dimana-mana, orang tarikat akan tanya 'Allah ada dlm lubang najis tak?'. orang yg belajar tarikat ni konon cakap tinggi-tinggi kenal Allah dan kenal diri. tapi tang amal, tak dpt buat mcm nabi walhal Allah suruh ikut nabi bila beramal. contoh, Allah suruh solat fardhu berjemaah spt nabi saw dan sahabat2. orang tarikat bila azan buat tak tahu je utk dtg solat berjemaah walhal azan tanda Allah panggil utk sembah Allah di majsid atau tempat azan dilaungkan.
orang yg kenal Allah ialah kenal sifat Allah. Dan bila kenal sifat Allah, dia kenal perintah2 Allah. Dan kenal perintah2 Allah ialah lihat apa yg nabi saw buat. Ni tidak, bila azan berkumandang suruh datang solat fardu berjemaah buat tak hirau. kalau ngaku kenal Allah mesti kenal perintah Allah. Orang yg kenal perintah Allah ialah yg takut utk langgar perintah Allah. tanda anjing kenal tuannya ialah takut lawan tuan. Apa jadi ngaku kenal Allah, tapi bila datang perintah Allah buat lengai (buat tau tau).
berkata orang bengap berdasarkan percakapanya yg menzahirkan dirinya bengap. sila baca tulisan To Anon. February 8, 2011 3:52 PM

serikandi cintaku said...

Muka anwar dah macam rupe babi kena panggang la ni......takut.....

Anonymous said...

salam to all:

rata2 tulisan ni melihat pd kesalahan DSAI 100%.. dn sng2 je tulis DSAI org yg hina.. cuba pdg diri snd dulu..Rasulullah S.A.W tdk pernah menghina org yg bt salah, malah membantu mereka. siapalah kita ini utk mghukum.

Jika kamu semua sdh puas hati dgn bacaan2 ini, ikt kamu snd lah.. tp, jgn disebabkan kata2 atau ayat2 fitnah yg tanpa bukti ini akn merosakkan kita, sudahlah..

Saya mmg tdk berminat dgn politik, tp sy terpanggil menulis setelah ada yg tdk kena dgn tulisan ummi ni. ada yg ditulisnya dlm keadaan tertekan..jgn lah begitu stress ya ummi. Allah bersama dgn org2 yg berjiwa tenang, kamu hrslah muhasabah diri ya..ini pesanan sesama muslimah.

Tdk kisah lah pd penyokong mne2 pun, jgn lah cpt menuding jari @ menghina seseorg kerana, kita xlayak pun mghina apatah lg menuduh org itu berdosa tanpa bukti..

jgn nnti, kita percaya bulat2 tp sebenarnya ianya hanya fakta kosong.. mgkn Allah akn mengampunkn dosa kita, tp dosa sesama manusia, dptkh diampunkn..

stp manusia ada kesalahan, ada bt dosa, dan sy percaya dunia kini di akhir zaman, itulah sbbnya ramai muslim sesama kita bergaduh & porak peranda.

walau DSAI kurang pengikutnya, @ kwn2 baiknya lari, xmengapalah.. kerana mmg kwn sewaktu ssh sukar dicari, dn bukan berlaku pd DSAi shj, sy pun mengalaminya, tp syukur Allah sentiasa disisi.. kerna Allah adalah peneman muslim & muslimat. Biarlah DSAi keseorangan pun xpe, kerna dia ttp disayangi oleh Allah, sy pun disygi Allah, ummi pun serta muslim & muslimat. sbb tu ade kekuatan kita sewaktu kita berada dikala kesusahan.. percayalah, Allah xakan menurunkan dugaan sebesar ini kpd DSAI jika beliau tdk dpt melaluinya..

sy kenal DSAI & keluarganya, malah hanya dia sj pemimpin yg berani yg pernah sy kenal selepas Tunku Abd Rahman.. sy tetap akan mendoakan kesejahteraan beliau, kerana beliau ckup hebat dimata sy ..(sy pasti ada yg xpuas hati bila sy tulis begini) tp percayalah, jika kita menghina seseorg, suatu hr nnti, kita jg akn dihina, anak cucu kita pun akn dihina.. jd tlg hentikan segala penghinaan ini.

dan kesimpulannya jg, bila sy lihat keadaan yg begini, ada hikmahnya Allah memangjangkan usia tun Mahathir, kerna ada sesuatu dihujung cerita yg akn menemukan 2 insan ini, smada dlm keadaan tawa / tangisan tp itulah sebenarnya hakikat sebuah kehidupan.

Terima kasih Ya Allah, kerna memberiku kebahagiaan & ku bersyukur pdMu, Kau kurniakanlah kebahagiaanku ini jg kpd ibubapaku, adik beradikku, DSAI & keluarganya, TDM & keluarganya, ummi & keluarganya serta semua muslimain & muslimat yg mmbaca tulisanku ini & para solihin..amin ;)

Anonymous said...

to anom yg tulis

rata2 tulisan ni melihat pd kesalahan DSAI 100%.. dn sng2 je tulis DSAI org yg hina.. cuba pdg diri snd dulu..Rasulullah S.A.W tdk pernah menghina org yg bt salah, malah membantu mereka. siapalah kita ini utk mghukum.

Jika kamu semua sdh puas hati dgn bacaan2 ini, ikt kamu snd lah.. tp, jgn disebabkan kata2 atau ayat2 fitnah yg tanpa bukti ini akn merosakkan kita, sudahlah..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
wahhh pandai pulak ko ye..ummi tulis ko pndai plak bg komen ye..yang si ANU WAR tu dok pong pang pong pang hina org..ko tak nmpk ke..ke ko pekak tak pun ko buta hati sbb ko dok kagum sgt dgn aljubb tu..
mmg la blog ni khas utk membongkar 150% kesalahan ANU WAR..ko tak ske gi main jauh2 ye...